Vești din gastronomia locală #60

Pe 4 mai 2022, Fork Ana Tower organizează ,,4 Hands Dinner – eveniment caritabil pentru Chef Tătaru’’ – un meniu cu 8 preparate gătite de Andrei Chelaru și Mihai Toader (Soro.lume).

 

Evenimente din gastronomie:
– 24 aprilie 2022: Valea Verde Retreat – Transylvania organizează ,,Valea Verde Easter Egg Brunch’’ cu un meniu cu 6 feluri de mâncare din produse locale.
– 30 aprilie 2022: la Viscri 32 – White Barn and Blue House are loc ,,Charity Concert at Viscri 32 – Stand with Ukraine’’. Toate contribuțiile pentru mâncare, băutură, bilete vor fi donate.
– 1 mai 2022: Radu Dumitrescu ne invită la un eveniment cu ,,Mici și Șampanie de proletari’’ la Voilà bistro.
– 20-22 mai 2022 la Verde Stop Arena va avea loc o nouă (și mult-așteptată) ediție BurgerFest.

 

Restaurante și bucătari:
– Răzvan Exarhu recomandă Rozmarine tapas şi vin, deschis într-o nouă locație și cu meniu nou, în Constanța.
– Oana Irina Coanta ne dezvăluie rețeta de ,,Pască fără aluat dar cu sos de căpșuni zdrobite’’.
– La Dei Frati Brașov zilele săptămânii vin cu feluri diferite de mâncare, fiecare un motiv bun să vizitați restaurantul.
Cimbru Restaurant Cluj Napoca vine cu noutăți: de acum înainte și mic dejun, pe Decebal 37!
– Când ajungeți prin Brăila, treceți și pe la Peste și vin pentru o porție de Scoici în sos de vin alb.
JULES – Bistro Restaurant Sibiu pregătește terasa pentru noul sezon, iar în meniu găsiți și o Supă cremă de conopidă cu pesto de leurdă și migdale prajite.
NOUA a intrat în vacanță, revin pe 28 aprilie cu un nou meniu plus terasă cu un concept nou și meniu dedicat.
Red Angus Steakhouse s-a mutat de câteva zile în Piața Amzei (a închis restaurantul din Centrul Vechi).

 

Vinuri și crame:
– Pe 30 aprilie 2022 are loc un nou eveniment ,,Sâmbăta sticlelor deschise în Dealu Mare’’, urmăriți detaliile și cramele participante pe Asociația Dealu Mare.
– Podcastul Digi24 #DigiContext l-a invitat pe Cezar Ioan de la Vinul.ro la o discuție despre cultura vinului în România, detalii aici.
– Povestea Domeniile Franco-Române DFR din Dealu Mare și detalii despre vinurile certificate bio, citiți aici.

The ARTIST Restaurant

 

Producători locali:
– Brunch-urile My Transylvania continuă: pe 14 mai la Viscri 32 unde vor găti Oana Coantă – Bistro de l’Arte și Mara-Elena Oană de la Viscri 32 – White Barn and Blue House.
Localnicii.ro au o cutie de sărbători în două variante, Ana Consulea este creatoarea prăjiturii de Paște din pachet.

 

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
bonapp.eco aplicația care combate risipa alimentară, conectând utilizatorii cu comercianții locali de produse alimentare, a ajuns și în Cluj Napoca, după București.
Al doilea episod din serialul în care învățam împreună cum să reducem risipa alimentară ,,Cumpără. Gătește. Regândește.’’ Amuse Bouche îi are ca invitați pe Alexandru Petricean si Alexandru Dumitru.
– Urmăriți rețetele Meal planning de care te poți ține – săptămâna viitoare vor fi incluse și feluri de mâncare cu ouă fierte rămase de la Paște #nofoodwaste.

 

Alte vești din gastronomie:
Primul episod din seria nouă de interviuri Amintiri Gustoase, parte din podcastul Cronicari Digitali.
– Marius Tudosiei povestește despre viața de antreprenor, despre Băcănia Veche – Delicatese & Grădină și ajutorul oferit refugiaților din Ucraina, interviu video.
,,România – Ucraina, mâncarea care ne unește și ne desparte’’ sau studii de caz cu borșul, sarmalele și cozonacul – un material semnat de Cosmin Dragomir în Mindcraftstories.

 

Credit foto: the ARTIST Restaurant – Cuscus & Branză de capră
Ridiche/ Sparanghel/ Rubarbă/ Semințe de dovleac.

Articole Asemanatoare

10 august 2019
[Locuri noi] Le Bab Bucharest
Kebabul, acest veritabil pilon al bucătăriei orientale și cuceritor absolut al Vestului, merita cu siguranță o revolu...
20 noiembrie 2020
Vești din gastronomia locală #29
Veștile Go-Mio ale săptămânii:   - Breasla Cârciumarilor Brașoveni face iar minuni cu un gest de omenie, cât...
29 octombrie 2019
Maize | Interviu cu Daniel Pălici
Daniel Pălici ne povestește despre așteptările sale cu privire la ceea ce înconjoară restaurantul său