Pe 4 mai 2022, Fork Ana Tower organizează ,,4 Hands Dinner – eveniment caritabil pentru Chef Tătaru’’ – un meniu cu 8 preparate gătite de Andrei Chelaru și Mihai Toader (Soro.lume).
Evenimente din gastronomie:
– 24 aprilie 2022: Valea Verde Retreat – Transylvania organizează ,,Valea Verde Easter Egg Brunch’’ cu un meniu cu 6 feluri de mâncare din produse locale.
– 30 aprilie 2022: la Viscri 32 – White Barn and Blue House are loc ,,Charity Concert at Viscri 32 – Stand with Ukraine’’. Toate contribuțiile pentru mâncare, băutură, bilete vor fi donate.
– 1 mai 2022: Radu Dumitrescu ne invită la un eveniment cu ,,Mici și Șampanie de proletari’’ la Voilà bistro.
– 20-22 mai 2022 la Verde Stop Arena va avea loc o nouă (și mult-așteptată) ediție BurgerFest.
Restaurante și bucătari:
– Răzvan Exarhu recomandă Rozmarine tapas şi vin, deschis într-o nouă locație și cu meniu nou, în Constanța.
– Oana Irina Coanta ne dezvăluie rețeta de ,,Pască fără aluat dar cu sos de căpșuni zdrobite’’.
– La Dei Frati Brașov zilele săptămânii vin cu feluri diferite de mâncare, fiecare un motiv bun să vizitați restaurantul.
– Cimbru Restaurant Cluj Napoca vine cu noutăți: de acum înainte și mic dejun, pe Decebal 37!
– Când ajungeți prin Brăila, treceți și pe la Peste și vin pentru o porție de Scoici în sos de vin alb.
– JULES – Bistro Restaurant Sibiu pregătește terasa pentru noul sezon, iar în meniu găsiți și o Supă cremă de conopidă cu pesto de leurdă și migdale prajite.
– NOUA a intrat în vacanță, revin pe 28 aprilie cu un nou meniu plus terasă cu un concept nou și meniu dedicat.
– Red Angus Steakhouse s-a mutat de câteva zile în Piața Amzei (a închis restaurantul din Centrul Vechi).
Vinuri și crame:
– Pe 30 aprilie 2022 are loc un nou eveniment ,,Sâmbăta sticlelor deschise în Dealu Mare’’, urmăriți detaliile și cramele participante pe Asociația Dealu Mare.
– Podcastul Digi24 #DigiContext l-a invitat pe Cezar Ioan de la Vinul.ro la o discuție despre cultura vinului în România, detalii aici.
– Povestea Domeniile Franco-Române DFR din Dealu Mare și detalii despre vinurile certificate bio, citiți aici.

Producători locali:
– Brunch-urile My Transylvania continuă: pe 14 mai la Viscri 32 unde vor găti Oana Coantă – Bistro de l’Arte și Mara-Elena Oană de la Viscri 32 – White Barn and Blue House.
– Localnicii.ro au o cutie de sărbători în două variante, Ana Consulea este creatoarea prăjiturii de Paște din pachet.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– bonapp.eco aplicația care combate risipa alimentară, conectând utilizatorii cu comercianții locali de produse alimentare, a ajuns și în Cluj Napoca, după București.
– Al doilea episod din serialul în care învățam împreună cum să reducem risipa alimentară ,,Cumpără. Gătește. Regândește.’’ Amuse Bouche îi are ca invitați pe Alexandru Petricean si Alexandru Dumitru.
– Urmăriți rețetele Meal planning de care te poți ține – săptămâna viitoare vor fi incluse și feluri de mâncare cu ouă fierte rămase de la Paște #nofoodwaste.
Alte vești din gastronomie:
– Primul episod din seria nouă de interviuri Amintiri Gustoase, parte din podcastul Cronicari Digitali.
– Marius Tudosiei povestește despre viața de antreprenor, despre Băcănia Veche – Delicatese & Grădină și ajutorul oferit refugiaților din Ucraina, interviu video.
– ,,România – Ucraina, mâncarea care ne unește și ne desparte’’ sau studii de caz cu borșul, sarmalele și cozonacul – un material semnat de Cosmin Dragomir în Mindcraftstories.
Credit foto: the ARTIST Restaurant – Cuscus & Branză de capră
Ridiche/ Sparanghel/ Rubarbă/ Semințe de dovleac.