Vești din gastronomia locală #6

 

 Restaurantele oferă take-away sau livrare acasă:
– Lista celor peste 100 din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu și e disponibilă aici, în timp ce meniurile sunt disponibile aici #gomioacasa
– Radu Dumitrescu, Marius Tudosiei și Adi Hadean au lansat azi subzistenta.ro, un magazin online de unde se pot face comenzi de mâncare de la Bacania VecheVoilà si MEATic Restaurant.
– Chef Nico Lontras și Chef Chef Johnny Şuşală au transformat divizia de High-End Catering într-una de livrare de mâncare. Comenzile se pot face pe 2cdelivery.com
– În Iași, Restaurant Toujours ne invită într-un tur în jurul lumii, printr-un meniu săptămânal inspirat de câte o țară diferită.

Kituri pentru acasă:
 rawdia oferă kituri de gătit acasă, cu ingrediente și rețete ușor de făcut în bucătăria fiecăruia.
– Amis de la Fête Truck livrează kituri de făcut raclette acasă.
 FIX me a drink îmbuteliază cocktailurile deja amestecate.

Inițiative care susțin medici, spitale și ambulanță
– CiorBelle Compozitori, împreună cu Asociatia VOT – Viitorul Orasului Tau au lansat o campanie prin care donează 10% din comenzile plasate către serviciul de ambulanță Constanța.
– Zexe Braserie, împreună cu MagiCAMP, livrează săptămânal către Spitalul Clinic Fundeni și Institutul Oncologic București.
– Pe lângă meniul zilnic pregătit pentru livrări, NOUA au început să gătească și livreze mâncare medicilor și asistentelor din spitale.
– Casa Boema oferă prânz și cină gratuit, în fiecare zi, personalului de la Institutul IMOGEN, în al cărui laborator se testează covid-19.
– Razvan Chiriac și câteva restaurante din Oradea, printre care și Reliva și Steak HUB gătesc pentru Spitalul Clinic Municipal Dr Gavril Curteanu.

Alte inițiative care susțin afacerile locale:
– SolidarLocal organizează un festival online care susține afaceri locale și artiști români.
– Berries and Spice strânge o comunitate internațională de oameni din industria HoReCa și organizează o serie de mese rotunde online, pentru a găsi soluții pentru criză, împreună. Puteți găsi mai multe informații, cât și înregistrarea întâlnirii de săptămâna trecută: click aici
– Urban.ro a lansat o secțiune dedicată susținerii afacerilor locale cu liste de mici producători, ferme, patiserii, brutării și florării care livrează acasă în această perioada. Mai multe detalii aici
– Viscri 32 – White Barn and Blue House au lansat vouchere pentru un meniu de degustare și un cadou manufacturat manual, pe care le vor pregăti când își vor relua activitatea.

Rețete și inspirație culinară:
– Fata Care Găteşte Cu Flori publică rețete românești și de sezon pe pagina sa de Facebook – efortul ei de a documenta acest patrimoniu gastronomic este impresionant
– Răzvan Exarhu publică rețete pe  site – și transmite gânduri pozitive în perioada aceasta într-un articol DOR: click aici
 Kulinarium au împărtășit rețeta lor de papanași fierti: click aici

Fotografiile sunt de la lansarea Ghidului Gault&Millau de restaurante din 2018 și 2019. © Catalin Olteanu

 

Articole Asemanatoare

9 iunie 2020
Vești din gastronomia locală #12
FRAGMENTE au lansat un episod nou, unde documentează excursia lor de cercetare gastronomică pe Drumul Râmnicului și c...
16 mai 2020
Vești din gastronomia locală #10
M.A.T Restaurant au deschis pentru prima dată ușile restaurantului astăzi. Oferă patru variante de tacos.
4 iunie 2022
Vești din gastronomia locală #63
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - S-a deschis cherhanaua Lotca din cadrul resortului ARCA (com...