Vești din gastronomia locală #5

[Vești din gastronomia locală #5]

 

 Restaurantele oferă take-away sau livrare acasă:
– Lista celor peste 100 din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu și e disponibilă aici, în timp ce meniurile sunt disponibile aici #gomioacasa
– Anika Restaurant a început să livreze și vin, din stocurile de la restaurant.
– Bacania Veche – The Charity Shop și Amvrosia Restaurant Grecesc au deschis comenzile pentru meniul de Paște.

Bucătari și restaurante care ajută comunitatea locală:
– Bistro de l’Arte livrează mâncare pentru personalul de la Ambulanță.
– Adi Hadean, împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a lansat o cantină umanitară, prin care livrează zilnic porții de mâncare zilnic celor cu cea mai mare nevoie, inclusiv personalului medical din spitale. Peste 1,200 porții au fost deja livrate. click aici
– City Grill donează 10% din valoarea meniului comandat pentru lupta împotriva Covid-19.
– Kane – New Romanian Cuisine intensifică eforturile lor de a dona mese gustoase – găsiți povestea lor urmărind #ACUM #KaneBucharest.
– Restaurant Rod Cluj-Napoca livrează 40 de porții zilnic la spitalele din Cluj: click aici
– Alte activitiăți similare sunt în pregătire, revenim cu vești curând.

Inițiative care sprijină restaurante și mici producători locali:
– Pâine și Vin promovează producătorii locali de la care se aprovizionează pentru platourile din meniu, precum Trei purcelusi – bucate romanesti și Prăvălia Idicel pentru a putea să le comandați și pregătiți acasă.
 ialoc.ro a ajuns la peste 100 de afaceri mici care pot fi susținute prin achiziționarea de vouchere. Veți găsi și restaurante din comunitatea extinsă Gault&Millau: Restaurant Pasaj SibiuDancing LobsterMAIZE farm to tablePasterra Pasta BarTasting Room by Ethic WineHochmeisterRocca by The JarPaninaro Bucharest.
– Pinch of salt oferă strategie de marketing pro bono pentru micii producători care au nevoie.

Alte inițiative și evenimente online:
 Cosmin Dragomir a lansat o expoziție virtuală de cutii de bomboane vechi: click aici
– Asociatia My Transylvania au lansat vouchere care asigură locul, împreună cu un cadou surpriză, la unul dintre brunch-urile lor, de îndată ce își reiau activitatea.

Fotografiile sunt de la lansarea Ghidului Gault&Millau de restaurante din 2018. © Catalin Olteanu

 

Articole Asemanatoare

15 mai 2019
5 trenduri pentru restaurante în 2019
Revenirea restaurantelor din hoteluri, pop-upuri, meniuri mult mai precis localizate – iată câteva dintre marile tend...
19 iunie 2019
NOUA bucătărie a lui Alex Petricean
Bucătarul-șef al anului 2018 Gault&Millau povestește despre experiența acestui an, despre NOUA, restaurantul său rece...
4 iunie 2020
Gustul – Numitor comun.
Gustul - Numitor comun. Alăturări potrivite de vinuri de la Crama Oprișor și feluri de mâncare