Vești din gastronomia locală #5

 

 Restaurantele oferă take-away sau livrare acasă:
– Lista celor peste 100 din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu și e disponibilă aici, în timp ce meniurile sunt disponibile aici #gomioacasa
– Anika Restaurant a început să livreze și vin, din stocurile de la restaurant.
– Bacania Veche – The Charity Shop și Amvrosia Restaurant Grecesc au deschis comenzile pentru meniul de Paște.

Bucătari și restaurante care ajută comunitatea locală:
– Bistro de l’Arte livrează mâncare pentru personalul de la Ambulanță.
– Adi Hadean, împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a lansat o cantină umanitară, prin care livrează zilnic porții de mâncare celor cu cea mai mare nevoie, inclusiv personalului medical din spitale. Peste 1,200 porții au fost deja livrate. click aici
– City Grill donează 10% din valoarea meniului comandat pentru lupta împotriva Covid-19.
Kane – New Romanian Cuisine intensifică eforturile lor de a dona mese gustoase – găsiți povestea lor urmărind #ACUM #KaneBucharest.
– Restaurant Rod Cluj-Napoca livrează 40 de porții zilnic la spitalele din Cluj: click aici
– Alte activitiăți similare sunt în pregătire, revenim cu vești curând.

Inițiative care sprijină restaurante și mici producători locali:
– Pâine și Vin promovează producătorii locali de la care se aprovizionează pentru platourile din meniu, precum Trei purcelusi – bucate romanesti și Prăvălia Idicel pentru a putea să le comandați și pregătiți acasă.
 ialoc.ro a ajuns la peste 100 de afaceri mici care pot fi susținute prin achiziționarea de vouchere. Veți găsi și restaurante din comunitatea extinsă Gault&Millau: Restaurant Pasaj SibiuDancing LobsterMAIZE farm to tablePasterra Pasta BarTasting Room by Ethic WineHochmeisterRocca by The JarPaninaro Bucharest.
– Pinch of salt oferă strategie de marketing pro bono pentru micii producători care au nevoie.

Alte inițiative și evenimente online:
 Cosmin Dragomir a lansat o expoziție virtuală de cutii de bomboane vechi: click aici
– Asociatia My Transylvania au lansat vouchere care asigură locul, împreună cu un cadou surpriză, la unul dintre brunch-urile lor, de îndată ce își reiau activitatea.

 

Articole Asemanatoare

12 noiembrie 2020
Vești din gastronomia locală #28
Săptămâna aceasta avem noi vești din gastronomia locală.   Veștile Go-Mio ale săptămânii: - Vă recomandăm...
15 septembrie 2020
Gault&Millau și Tazz by eMAG, parteneriat pentru a aduce gastronomia mai aproape de publicul larg
Acest parteneriat reprezintă totodată un sprijin pentru restaurantele din comunitatea Gault&Millau, care vor benefici...
25 august 2017
Gault & Millau – o poveste de peste 50 ani
Povestea Gault & Millau ne trimite cu peste 50 de ani în urmă, când Henri Gault și Christian Millau publică o colecți...