Vești din gastronomia locală #29

Veștile Go-Mio ale săptămânii:

 

Breasla Cârciumarilor Brașoveni face iar minuni cu un gest de omenie, cât se poate de firesc: duce mâncare caldă micilor producători din Piața Dacia. Inițiativa are loc săptămâna aceasta și arată încă o dată puterea lui „împreună”.

Maize
Maize

🎀 Idei de cadouri din gastronomie:

 

– Am lansat împreună cu ialoc.ro cardul cadou #maideparte care poate fi folosit în peste 10 restaurante din comunitatea Gault&Millau, iar lista va continua să crească

– Rafturile online de la Bolloga, Roade si Merinde, Bacania Veche, Paninaro Bucharest și INdiVINO Pipera sunt numai bune de explorat în căutare de cadouri

Casa di David
Casa di David

 

Evenimente din gastronomie (detalii despre toate evenimentele de mai jos și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie)

– 21 noiembrie: Balls. au un plan cu pârjoale și soleancă: Maia-hi Maia-hu

– 28 noiembrie: Samsara Pop-Up Stories se întoarce, cu un concept adaptat vremurilor – noua locație e la fiecare oaspete acasă, iar comenzile cu livrare se pot face din timp

– 29 noiembrie: are loc un eveniment inedit la Cluj – Book A Cook: Andrei Chelaru la Cină, când Andrei vine la fiecare acasă, metaforic vorbind 🙂. Meniul este deja publicat pe pagina evenimentului.

– 28 noiembrie – 1 decembrie: Restaurant Pizzico din Constanța vă invită la Pizzico’s Street Food Fest !

Mammizza
Mammizza

 

Restaurante și bucătari:

KAIAMO iese în stradă cu un nou concept – KAIAMO KANTEEN. De mâine, de la 12:00, meniul lor are o formă, însă esența e aceeași – produse locale desăvârșite de o echipă care duce gastronomia #maideparte

Casa Boema au lansat de curând meniul de toamnă, iar terasa lor e călduroasă și primitoare

NOBEL cuisine fac turul lumii cu meniuri săptămânale dedicate câte unei țări. Germania, Grecia, Italia și Mexic sunt cele mai recente.

Blid – locantă românească, Dianei 4 și Fish House sunt printre restaurantele care au anunțat că se închid o vreme. Sperăm să treacă cu bine de perioada aceasta.

Hambar
Hambar

Vinuri și crame:

– E vreme de Beaujolais Nouveau – îl găsiți la Pain Plaisir și la Comtesse du Barry România

– Adrian Hadean a devenit ambasadorul cramei Domeniul Bogdan, iar noi abia aștetpăm să citim poveștile

Familia Vladoi dă startul unor seri de degustare online în fiecare joi – detalii pe pagina lor

– Voi ați văzut de curând pagina celor de la Caii de la Letea? Spoiler: veți regăsi și pe COOKatar goes for the extraordinaire, Ioan Bebeselea și pe Mara Elena Oană acolo

Becca
Becca

Alte vești din gastronomie:

 

Desprevin.ro găzduiește pe platformă povești faine cu restaurante, în săptămâna #dordebine, iar noi ne-am bucurat să regăsim Voilà, Simbio și Rocca by The Jar printre cele menționate.

De Corina a făcut o listă cu terase încălzite

Pinch of salt înregistrează noi episoade de podcast – un mic preview despre ce urmează e pe pagina lor

– Melinda Teohari (Paninaro Bucharest) e invitata celui mai recent podcast de la FRAGMENTE.

– „Păi, pe termen scurt, mă așteaptă două limbi de vită și cinci capete de miel, în frigider 😊”. Răspunsul vine de la Oana Coantă, iar întrebările de la Sabina T. Gealatu

 

Fotografiile sunt de la 1. MAIZE farm to table, 2. Casa di David, 3. Mamizza, 4. Hambar Brasserie și 5. Beca’s Kitchen – Homemade Food

Articole Asemanatoare

10 iulie 2020
Vești din gastronomia locală #14
Într-o lume fără limitări, posibil să nu vedem așa creativitate și curaj din partea celor din restaurante și crame
30 iulie 2020
Vești din gastronomia locală #17
Andrei Chelaru vine în curând la București - va fi Head Chef la un restaurant deschis împreună cu echipa Samsara Food...
19 martie 2020
Timp de 10 zile, >100 de restaurante vor participa la Zilele GO-MIO – Data exactă urmează să fie stabilită
Promovarea gastronomiei din România continuă să fie o prioritate a ghidului Gault&Millau