Săptămâna aceasta avem noi vești din gastronomia locală.
– Samsara Foodhouse a venit la București, iar în Cluj puteți comanda acasă și din meniul lor de restaurant, nu doar din cel special de livrare – detalii pe pagina lor

Evenimente din gastronomie (detalii despre toate evenimentele de mai jos și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie)
– Azi, DRAKO kUHNIA bALKANICA pune întrebări și oferă și răspunsul, de la 17:30 la ei pe terasă – e pe bază de mămăligă cu brânză și smântână csf? MBS! ncsf! Wellcome home, Mamaligiki!
– Tot azi, Restaurant Pasaj Sibiu vă așteaptă la Cină Mangaliță & Fetească Neagră, unde porcul de Mangaliță domină meniul, iar vinurile vin de la Balla Géza Winery, Aurelia Visinescu Wines și Crama DAVINO
– Mâine, Asociatia My Transylvania organizează Picnic în Cindrel – Sibiel, Sibiu
– Caru’ cu bere dedică toată săptămâna viitoare dovleacului: cremă de dovleac, plăcintă de dovleac și dovleac copt pe terasă, cu ocazia Halloween #împreună. Ne dăm seama că anul acesta nici că se putea un Halloween mai înspăimântător, așa că prezența dovleacului aduce totuși bucurie

Restaurante și bucătari:
– Sunt meniuri noi sau feluri noi de mâncare la Toujours, Pâine și Vin, Schwarz Bistro, crazy, YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca, SyndicatGourmet și, desigur, Bacania Veche – The Charity Shop, unde meniul se schimbă în fiecare zi
– Anika Restaurant a lansat seria de cadouri gourmet pentru sărbătorile de iarnă
– Hotel PRIVO poate pregăti feluri de mâncare ușor de împărțit pentru cei care vor să facă din serile acasă un mini-eveniment
– chefsamuel.ro a publicat o rețetă pentru tartă cu mere și promite că e super rapid de făcut.
– Avem câteva locuri noi pe care le urmărim: Rekolta în București și Cafeneaua Nației în Ploiești

Vinuri și crame:
– Vinul.ro a publicat lista vinurilor medaliate la Premiile de excelență Vinul.ro 2020.
Alte vești din gastronomie:
– Pagina Povestea pâinii e de urmărit. Documentează povestea și procesul câtorva persoane și producători din Sibiu și Județul Sibiu care fac pâine, pentru a arăta abordarea acestora în a face pâine cu maia, dar nu numai.
– Blid – locantă românească a împlinit un an. Le urăm La mulți ani! și să fie sănătătoși și voioși, iar la anul să facă o petrecere mare, cât să compenseze pentru cea care nu se întâmplă anul acesta
– gastroart.ro a anunțat premiile de excelență în gastronomie
– Horeca Insight Magazine a deschis sesiunea de voturi pentru Horeca Awards 2020

Fotografiile sunt de la 1.Restaurant Toujours din Iași, 2. SyndicatGourmet din Sibiu, 3. Bacania Veche – The Charity Shop din București și 4. pagina Povestea pâinii