Vești din gastronomia locală #25

Săptămâna aceasta avem noi vești din gastronomia locală.

 

Samsara Foodhouse a venit la București, iar în Cluj puteți comanda acasă și din meniul lor de restaurant, nu doar din cel special de livrare – detalii pe pagina lor

Toujours
Toujours

Evenimente din gastronomie (detalii despre toate evenimentele de mai jos și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie)

– Azi, DRAKO kUHNIA bALKANICA pune întrebări și oferă și răspunsul, de la 17:30 la ei pe terasă – e pe bază de mămăligă cu brânză și smântână csf? MBS! ncsf! Wellcome home, Mamaligiki!

– Tot azi, Restaurant Pasaj Sibiu vă așteaptă la Cină Mangaliță & Fetească Neagră, unde porcul de Mangaliță domină meniul, iar vinurile vin de la Balla Géza Winery, Aurelia Visinescu Wines și Crama DAVINO

– Mâine, Asociatia My Transylvania organizează Picnic în Cindrel – Sibiel, Sibiu

Caru’ cu bere dedică toată săptămâna viitoare dovleacului: cremă de dovleac, plăcintă de dovleac și dovleac copt pe terasă, cu ocazia Halloween #împreună. Ne dăm seama că anul acesta nici că se putea un Halloween mai înspăimântător, așa că prezența dovleacului aduce totuși bucurie

Syndicat Gourmet
Syndicat Gourmet

Restaurante și bucătari:

– Sunt meniuri noi sau feluri noi de mâncare la Toujours, Pâine și Vin, Schwarz Bistro, crazy, YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca, SyndicatGourmet și, desigur, Bacania Veche – The Charity Shop, unde meniul se schimbă în fiecare zi

Anika Restaurant a lansat seria de cadouri gourmet pentru sărbătorile de iarnă

Hotel PRIVO poate pregăti feluri de mâncare ușor de împărțit pentru cei care vor să facă din serile acasă un mini-eveniment

– chefsamuel.ro a publicat o rețetă pentru tartă cu mere și promite că e super rapid de făcut.

– Avem câteva locuri noi pe care le urmărim: Rekolta în București și Cafeneaua Nației în Ploiești

Bacania Veche
Bacania Veche

 

Vinuri și crame:

Vinul.ro a publicat lista vinurilor medaliate la Premiile de excelență Vinul.ro 2020.

 

Alte vești din gastronomie:

– Pagina Povestea pâinii e de urmărit. Documentează povestea și procesul câtorva persoane și producători din Sibiu și Județul Sibiu care fac pâine, pentru a arăta abordarea acestora în a face pâine cu maia, dar nu numai.

Blid – locantă românească a împlinit un an. Le urăm La mulți ani! și să fie sănătătoși și voioși, iar la anul să facă o petrecere mare, cât să compenseze pentru cea care nu se întâmplă anul acesta

– gastroart.ro a anunțat premiile de excelență în gastronomie

– Horeca Insight Magazine a deschis sesiunea de voturi pentru Horeca Awards 2020

Povestea Painii
Povestea Painii

Fotografiile sunt de la 1.Restaurant Toujours din Iași, 2. SyndicatGourmet din Sibiu, 3. Bacania Veche – The Charity Shop din București și 4. pagina Povestea pâinii

Articole Asemanatoare

17 august 2020
Gault&Millau lansează Barometrul Restaurantelor din România – ediția I
Indexul de încredere al restaurantelor este la 37 / 100 puncte, însă reziliența și adaptabilitatea restaurantelor sun...
3 august 2020
Restaurantele merg #maideparte cu meniuri speciale de sezon
Experiențele gastronomice sunt binevenite, iar cu ajutorul ialoc.ro, o ieșire la restaurant poate fi oferită cadou
24 iulie 2020
Vești din gastronomia locală #16
Experiențele gastronomice memorabile sunt asemenea poveștilor captivante. Există un element central - gustul, iar în ...