Vești din gastronomia locală #24

Începem săptămâna cu vești bune. Carisma lui Radu Dumitrescu a ieșit demult din bucătăria Voilà și s-a perindat liberă prin social media, iar acum ajunge și la TV –  de luni, într-o noua emisiune culinară TV Paprika – Culoare în farfurie.

 

Evenimente din gastronomie (detalii despre toate evenimentele de mai jos și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie)

– București, 22 octombrie: are loc La Povești cu #TeamHădean Ediția 2

Conacul lui Maldar - Eveniment Amuse Bouche
Conacul lui Maldar – Eveniment Amuse Bouche

Restaurante și bucătari:

Kane – New Romanian Cuisine, L’Atelier Relais & Chateaux , Beautyfood, Roca Brună, Kombinat Gastro-Brewery, MAIZE farm to table și Marin&Friends au meniuri noi, de toamnă, iar la Bistro de l’Arte e mereu câte ceva nou ce trebuie încercat.

KAIAMO a participat la 50 Best Recovery Summit

Athanor. La coupteur. are magazin online pe site și o propunere interesantă pentru fiecare weekend din lunile următoare, detaliată cu tot cu opțiunile de livrare tot pe site

– Site cu opțiune de livrare acasă au și cei de la Pain Plaisir

Mesange Fromagerie vă așteaptă cu o selecție de brânzeturi fine – s-au redeschis de curând după o pauză lungă

– S-a redeschis și Bacania Veche.

Joseph Hadad a fost invitatul lui Adrian Hadean la emisiunea La cină, pe care o găsiți și online

– Avem câteva locuri noi pe care le urmărim: GRABit Pastrami Bar, KIN by The Bun și Liberté

Kane
Kane

 

Vinuri și crame:

– DRAKO kUHNIA bALKANICA a organizat ieri o degustare de vinuri din soiuri românești și ceva ne spune că vor urma și altele interesante, urmăriți-le secțiunea de evenimente

– gastroart.ro și Cărturești au pregătit o serie de oferte la cărți de gastronomie și vin

Revino Cheese & Wine a lansat un catalog de cadouri gastronomice, cu brânzeturi și vinuri

Roca Bruna
Roca Bruna

 

Alte vești din gastronomie:

– S-a deschis INdiVINO Pipera, un magazin cu produse artizanale și atent selecționate din cele mai importante zone gastronomice ale lumii

– Pe 16 octombrie, Adrian Hadean și echipa lui vor pregăti mese calde sub umbrela proiectului #solidarsocial alături de bucătari din alte 18 țări, pentru a sărbători World Food Day.

Hospitality Culture Institute anunță în seara aceasta premiile lor pentru HORECA

Epicurean Enigma
Epicurean Enigma

 

– Breasla Cârciumarilor Brașoveni continuă să fie activă pe plan local și a discutat cu autoritățile responabile despre un plan de acțiune în context Covid-19

– Pinch of salt pornește de le exemplul pozitiv din Brașov și anunță implicarea în construirea Breslei Cârciumarilor din Cluj-Napoca

– Ioana Negulescu de la Berries and Spice a lansat un canal de YouTube și a postat o primă rețetă de fine dining pentru acasă

– De ziua sănătății mentale, Paninaro Bucharest a anunțat că oferă o cafea din partea casei și urechi de ascultat oricui are nevoie

– Sabina T. Gealatu i-a luat un interviu lui Mihai Toader  și a stat la taclale cu „the mother of PAPILA

Samsara
Samsara

 

Fotografiile sunt 1. de la Amuse Bouche de la evenimentul cu Radu Dumitrescu și Mihai Toader la Conacul lui Maldar, 2. de la Kane – New Romanian Cuisine, 3. de la Roca Brună, 4. de la unul din evenimentele recente organizate de Epicurean.Enigma și 5. de la Samsara Foodhouse

Articole Asemanatoare

3 septembrie 2022
Vești din gastronomia locală #75
Duminică, 2 octombrie, este Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România. Inițiatorii proiectului, Chef Nic...
18 noiembrie 2022
Vești din gastronomia locală #83
Pe 25 noiembrie experiența gastronomică începută în Italia, la Abruzzo, se mută la București, la KAIAMO: 4 hands dinn...
4 iunie 2022
Vești din gastronomia locală #63
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - S-a deschis cherhanaua Lotca din cadrul resortului ARCA (com...