Vești din gastronomia locală #22

Deschidem ediția de astăzi cu experiențe gastronomice noi: Anika Restaurant este deja în a doua săptămână a meniului de toamnă, iar the ARTIST Restaurant a adăugat Rusia, Guatemala și Australia/ Noua Zeelandă în meniul lor de călătorii culinare.

 

Szikra
Szikra

Evenimente din gastronomie:
– Mamaia, 25-26 septembrie: Vin două seri de Gourmet Dinner with Adi Hădean la Restaurant Apus de Soare
– București, 26-27 septembrie: e Weekend cu raci și platou pescăresc la Blid – locantă românească
– București, 27 septembrie: Elena Graura de la Casa Terra vine la București, la o Cină cu Itinerama: Din apele Țării Făgărașului – pește, pui de baltă, crustacee, găzduită de Espace Minoux
– Oradea, 2 octombrie: Steak HUB reia serile de degustare cu Fine Dining & Wine Tasting in safety conditions
– Chițorani, 4 octombrie: Casa Timiș organizează Ziua Națională a Gastronomiei şi Vinurilor din România, concept inițiat de Chef Nico Lontras, Cezar Ioan (Vinul.ro) și Cosmin Dragomir (gastroart.ro). Sergiu Nedelea (Winetaste School) este invitatul acestei ediții.

 

The Artist Restaurant
The Artist Restaurant

– Tohani, Gura Vadului, 4 octombrie: La Ferma Dacilor are loc Ospăț cu coaste by Adi Hădean – Ediția a V-a
– București, 9-11 octombrie: la Chefs. Experience vin 8 invitați din Grecia pentru 3 zile de Mamalouka Epic Experience
– Cluj-Napoca, 7-8 noiembrie: Are loc RO Wine – International Wine Festival of Romania | Cluj la CHIOS Social Lounge
– Găsiți detalii despre toate evenimentele de mai sus și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie
Restaurante și bucătari:
NOR – Sky Casual Restaurant s-a redeschis săptămâna aceasta
– Andrei Chelaru are o toamnă activă, cu sosul de prune și zacusca printre cele mai recente realizări surprinse în imagini. Abia așteptăm să le și gustăm
Fork The Restaurant și Szikra au fost premiate în cadrul Galei Visit Covasna

 

Andrei Chelaru
Andrei Chelaru

 

Vinuri și crame:
Zbor si Vin | 26 Septembrie Crama Rasova este un eveniment inedit, o invitație „să plutești peste Dunăre și vie, apropiindu-te un pic mai mult de soarele dobrogean. Iar apoi să deguști din vinurile cramei si preparate dobrogene în timp ce te uiți spre cer și te gândești că tocmai ai trecut pe acolo.”
Desprevin.ro se află în Săptămâna Binelui și ce e și mai bine e că mai primesc adepți alături – marja lor din vânzări va merge 100% la un ONG ales de voi, sau la HOSPICE Casa Sperantei
– Gabriel Roceanu vorbește cu reporterii de la Ziarul Financiar despre proiectele în desfășurare de la Crama Oprișor și îndeamnă la investiții în România

 

Anika
Anika

 

Alte vești din gastronomie:
Anii ’90 – amintiri gastronomice este o pagină de pus pe lista de lecturi obligatorii, ca să înțelegem mai bine de unde venim și cât de mult am parcurs deja pe drumul gastronomiei
– Lorena Buhnici l-a intervievat pe Alex Petricean

Articole Asemanatoare

16 iulie 2020
Vești din gastronomia locală #15
Nu ne stă în fire să vă invităm la birt, pentru că aici e despre bucătari, restaurante, vinuri și crame care se dedic...
27 iulie 2019
[Locuri noi] Coclinta Braserie, București
Când vorbim despre Coclinta Brasserie, trebuie să începem cu o definiție: coclintă, adică turtă coaptă pe sobă, din a...
31 iulie 2020
Terase din comunitatea extinsă: Sibiu
Daca vacanța de anul acesta include și Sibiu, avem o listă de restaurante pentru experiențe gastronomice deosebite