Vești din gastronomia locală #21

Începem ediția cu Baracca și KAIAMO. Baracca este din nou deschis începând de săptămâna aceasta, după 6 luni de pauză. Chef Roland Suciu și echipa sa vă așteaptă de marți până sâmbătă de la 18:00 la 22:00. KAIAMO s-a redeschis de pe 9 septembrie, iar Chef Radu Ionescu spune că meniul de acum este unul cu totul special, fiind și meniul cu cel mai elaborat timp de pregătire. Restaurantul este deschis pentru cină de marți până sâmbătă, iar duminica doar pentru prânz.

 

Evenimente din gastronomie:
– Până pe 30 septembrie: peste 100 de restaurante din toată țara și peste 10 restaurante din comunitatea noastră participă la ialoc.ro FEST
– 19 septembrie: Papa la Şoni din Vama Veche organizează Ziua Recoltei cu midii, rapane, pește pe plită și, promit ei, multe surprize
– 22 septembrie: Noeme – former GUXT și Stirbey sunt gazdele unui eveniment de la revedere pentru vară, cu tasting menu și pairing de vin
– 24 septembrie: Alina Iancu de la Revino Cheese & Wine propune o seară de degustare: brânzeturi românești în asociere cu vinuri de la Crama Bauer și Stirbey
– 25 septembrie: Vidican Raul, Razvan Mangu si Andrei Rosu vor găti împreună la Beautyfood
– 27 septembrie: Athanor. La coupteur. continuă seria de evenimente „Dictatura Culinară”. Invitatul este Răzvan Cucui
– 3-4 octombrie: Are loc Musai Experience: Food’n Hike – Viscri, organizat de Asociatia My Transylvania, cu multe activități în aer liber și cu cină la Viscri 32 – White Barn and Blue House
– 9-11 octombrie: COOKatar goes for the extraordinaire și Mihai Toader gătesc împreună la Conacul lui Maldar – un eveniment organizat de Amuse Bouche
– Găsiți detalii despre toate evenimentele de mai sus și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie

 

Marin & Friends
Marin & Friends

 

Restaurante și bucătari:
– Alex Petricean a creat meniul de toamnă de la NOUA – vă puteți bucura începând de mâine de el
– Joseph Hadad a deschis MACE by Joseph Hadad – un nou restaurant, la doi pași de CAJU by Joseph Hadad
– S-a redeschis M60
Paninaro Bucharest au aduăugat în meniul lor ouăle în cănuță, pregătite în sos de shakshuka, dar cu un twist românesc
Balls. au lansat un meniu de toast-uri delicioase, dimineața, de la 8:00 la 11:50, de luni până vineri
Restaurant DaDa propune un meniu pentru evenimente organizate acasă

 

Restaurant Toujours
Restaurant Toujours

Vinuri și crame:
– Alina Iancu organizează un eveniment de degustare de vinuri la Muzeul Hărților, pe 23 septembrie. Evenimentul are loc în aer liber, iar vinurile sunt de la Viile Metamorfosis, VALAHORUM, Aurelia Visinescu Wines și Licorna Winehouse

 

Alte vești din gastronomie:

Trends by HRB a organizat astăzi evenimentul Horeca Women, o conferință dedicată leadershipului feminin
– 100.000 de porții de mâncare donate – acesta este pragul la care a ajuns Echipa Solidar Social de la Asociația Adi Hădean. Îi puteți sprijini să gătească în continuare în beneficiul persoanelor vulnerabile
– Alex Petricean vorbește despre Noua Bucătărie Românească în cel mai nou număr al SALTY Magazine
HORA organizează conferința HORECA. De la capăt pe 1 octombrie
– Adrian Hadean răspunde întrebărilor lui Blogu lu’ Otrava
– Eat in Cluj a vizitat recent Bucureștiul și rămân mărturie în social media impresiile bune de la Velocità, Le Bab Bucharest, Centocittà Floreasca, Acuarela, Cheese Up, Mesange Fromagerie și Maccheroni

 

 

Articole Asemanatoare

24 aprilie 2020
Degustarea Virtuală Budureasca. Ești pregătit?
Degustările online Budureasca vor fi susținute de către somelierul nostru, Ștefan Timofti – semifinalist WSA, Londra ...
5 mai 2020
#dinGRIJĂ pentru cei care au grijă
Grija, ingredientul principal al unui proiect prin care echipa medicală din Spitalul Colentina din capitală va primi ...
24 martie 2020
Gault&Millau deschide cel mai mare restaurant online din România
Gault&Millau România încurajează iubitorii de gastronomie să ia mic-dejunul, prânzul sau cina în mod virtual alături ...