Vești din gastronomia locală #19

Deschidem seria cu o veste tare bună din Sibiu: SyndicatGourmet are terasă, așadar Ioan Bebeselea poate exprima din nou pasiunea pentru ingrediente locale. Vă puteți bucura de joi până duminică de minunile de pe terasa lor, ideal cu rezervare înainte.

 

Ișler, Bistro de l'Arte
Ișler, Bistro de l’Arte

 

Evenimente din gastronomie:
– Cei doi câștigători ai titlului de Chef of the Year Gault&Millau de până acum, Alex Petricean (NOUA) și Alexandru Dumitru (Anika Restaurant) gătesc împreună pe 27 și 28 august
– Astăzi, mâine și poimâine, Chelaru Silviu de la Manger și Roland Suciu de la Baracca gătesc din nou împreună, pe terasa de la Manger – o veste minunată pentru iubitorii de gastronomie din Cluj
– Astăzi și mâine Anika Restaurant este gazda unor cine la 4 mâini cu totul speciale – Alexandru Dumitru va găti împreună cu Laurentiu Samoila. Vinurile sunt alese de Andrei Popa
– Bacania Veche – The Charity Shop menține sloganul „Poale’n brâu la tot poporul” și weekendul acesta
– Asociatia My Transylvania pregătesc fastivalul Transilvania Gastronomică care începe pe 3 septembrie. Tema de anul acesta este pâinea
– Pe 21 august ATRA reîncepe seria de evenimente de fine dining cu asocieri de vinuri, în fiecare weekend.
– Samsara Foodhouse pregătește un nou pop-up pe 29 august, în Parcul Etnografic din Cluj.
– În ultimul weekend din August, Chelaru Silviu de la Manger și Tudoran organizează o cină “Forest-to-table” la Raven’s Nest – The Hidden Village
– Găsiți detalii despre toate evenimentele de mai sus și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie aici

 

Ișler, Bistro Simone
Ișler, Bistro Simone

 

Restaurante și bucătari:
– David Contant este noul bucătar-șef de la Relais & Chateaux Le Bistrot Francais – găsiți noul meniu pe pagina lor
– Restaurantele din Brașov atrag din nou atenția în mod pozitiv – răspund provocării lansate de Breasla Cârciumarilor Brașoveni și gătesc ișler – motiv bun pentru un tur culinar
– MAIZE farm to table și KAIAMO au lansat meniuri noi
– eggcetera și Cimbru Restaurant își unesc eforturile și mai ales terasa pentru a crea niște experiențe culinare inedite pentru cei din Cluj
– the ARTIST Restaurant a fost inclus în Traveller’s Choice Best of the Best Europe 2020 de la Tripadvisor
– La mulți ani celor de la PAPILA pentru aniversarea de doi ani de la deschidere
– Prin proiectul #socialsolisdar, Adrian Hadean si echipa sa au livrat peste 85.000 de prânzuri calde personalului medical în lupta cu Covid-19, iar proiectul continuă. Puteți dona bani, materiale de protecție sau alimente la: www.activsocial.ro
– ZAMA sunt locul de unde vă recomandăm să încercați macaroane cu varză, pregătite după o rețetă locală – în meniul lor încă de la deschidere

 

Ișler, Tipografia
Ișler, Tipografia

 

Vinuri și crame:
– Sâmbătă începe Evadare in Dealu Mare, weekend-ul cramelor deschise

Alte vești din gastronomie:
– De Corina a fost recent la Sibiu – găsiți cronica gastronomică a vizitei pe pagina ei
– Protestul de ieri inițiat de HORA a ajuns în paginile presei internaționale – Bloomberg a scris despre situația restaurantelor din România
– Restaurant Seoul scrie despre 5 preparate coreene pe blogul lor
– La Spatiul M60 are loc Art Festival zilele acestea
– Andrei Chelaru vorbește despre borș și despre el, ca bucătar, cu cei de la SoDelicious

 

Ișler, Pilvax
Ișler, Pilvax

 

Articole Asemanatoare

25 septembrie 2020
Gault&Millau și Radio Guerilla lansează împreună campania Foodies merg #maideparte
Gault&Millau România și Radio Guerrilla devin parteneri în promovarea gastronomiei în România, printr-o serie de proi...
9 iulie 2018
De la Noua Bucătărie la un brand gastronomic internațional
1961, Paris. Încet-încet, Franța începea să se desprindă de autosuficiența anilor ʼ50, să renunțe la ingredientele ex...
21 iulie 2023
Vești din gastronomia locală #118
Evenimente din gastronomie: - 21 iulie: eveniment Jazzy Friday Nights la Hotel PRIVO Târgu Mureș, à la carte menu &a...