Vești din gastronomia locală #17

 

Andrei Chelaru vine în curând la București – va fi Head Chef la un restaurant deschis împreună cu echipa Samsara Foodhouse, iar noi abia așteptăm să vedem meniul propus. Mai multe detalii pe pagina celor de la Samsara Foodhouse.

Evenimente din gastronomie:

– În fiecare miercuri, Miss Alé – Central Culture organizează un eveniment cu paste și vin
– Oana Coantă de la Bistro de l’Arte își mută bucătăria la Athanor. La coupteur.. în această sâmbătă, cu un meniu bazat pe tomate, de la antreu la desert.
– Proiectul pilot Maramureș Brunch – Breb, organizat de Asociatia My Transylvania și Eco Maramureș începe tot sâmbătă, 1 august la Breb
– Tot Asociatia My Transylvania găzduiește un brunch în Cobor, în Brașov, duminică pe 2 august:
– Găsiți detalii despre toate evenimentele de mai sus și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie, aici

Copyright: Puiu Alexandru
Copyright: Puiu Alexandru

Restaurante și bucătari:

– Le urăm la mulți ani celor de la Roca Brună pentru aniversarea de un an, cât și celor de la CHIOS Social Lounge pentru aniversarea de 4 ani de la deschidere
– Feluri de mâncare de la Beca’s Kitchen – Homemade Food pot fi acum comandate de la Acuarela și LOKAL.
– Radu CM Ionescu de la KAIAMO a adăugat clasicul parizer prăjit în meniul său de bao de la #Boboko.
– Beautyfood au un meniu nou semnat de Chef Razvan Mangu, iar printre specialități, choux-ul umplut cu cremă de mușețel, servit lângă înghețata cu leuștean pare ceva ce trebuie încercat cât mai curând
– Bacania Veche – The Charity Shop se redeschide și duminica, revenind la program de 7 zile

Vinuri și crame:

– Revino Cheese & Wine lansează o nouă hartă viticolă a României

Copyright: KAIAMO
Copyright: KAIAMO

Alte vești din gastronomie:

– Puiu Alexandru s-a jucat cu tehnici moleculare și a recreat măslinele lui FERRAN ADRIA de la ElBulli, pe care le-a servit cu un gin & tonic cu leuștean
– HORA si Restograf au lansat un studiu despre impactul CoVid asupra HoReCa
– Oficiul 1 se mută pe terasa Sho Garden pe durata verii
– Nasul Roșu este de acum și în Pipera, pe strada Erou Iancu Nicolae, 71B
– Ziarul Financiar a publicat un interviu cu Emil Munteanu de la ATRA, iar episodul 8 din ialoc.ro podcast, cu Anna Musat și Samuel Haret, este despre Ionut Gagiu, Head Chef la ATRA
– Forbes Romania a stat la povești cu Zsolt Tarsay de la Poesia

Articole Asemanatoare

29 octombrie 2019
Maize | Interviu cu Daniel Pălici
Daniel Pălici ne povestește despre așteptările sale cu privire la ceea ce înconjoară restaurantul său
15 octombrie 2020
Vești din gastronomia locală #24
Începem săptămâna cu vești bune. Carisma lui Radu Dumitrescu a ieșit demult din bucătăria Voilà și s-a perindat liber...
15 septembrie 2020
Gault&Millau și Tazz by eMAG, parteneriat pentru a aduce gastronomia mai aproape de publicul larg
Acest parteneriat reprezintă totodată un sprijin pentru restaurantele din comunitatea Gault&Millau, care vor benefici...