Vești din gastronomia locală #16

Experiențele gastronomice memorabile sunt asemenea poveștilor captivante. Există un element central – gustul, iar în jurul lui se dezvoltă un adevărat univers de personaje, stări și elemente. Gastronomia povestită e un prim pas către gastronomia trăită – când fiecare dintre noi încercăm feluri noi de mâncare sau încercăm să conștientizăm pe deplin pe cele știute deja. Blid – locantă românească face ceva minunat: publică pe pagina lor povești despre ingrediente, feluri de mâncare, rețete și obiceiuri.

Evenimente din gastronomie:
– Melinda Teohari și Adrian Hadean pregătesc un eveniment culinar cu tapas neaoșe împreună, joi, pe 30 iulie de la 19:00, la Paninaro Bucharest
– Pe Adi Hadean îl găsiți și în acest weekend în jurul grătarului la Restaurant Apus de Soare: link aici
– Pentru cei cu dor de mare, The Manor Restaurant & Lounge din Craiova organizează o cină cu midii pe 25 iulie
– Restaurant Pasaj Sibiu și Hochmeister pregătesc o serie nouă de evenimente, în care cele două bucătării fac schimb de cunoștințe și experiențe, rezultând într-un brunch (26 iulie) și o cină (29 iulie)
– Găsiți detalii despre toate evenimentele de mai sus și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie, aici

 

Pește și Vin, Brăila
Pește și Vin, Brăila

 

Restaurante și bucătari:
– Arrosticini si-au instalat bucătăria pe roți în Grădina Monteoru, unde îi veți găsi pentru o perioadă mai lungă de timp, începând de azi, de la ora 17:00.
– Cheese Up pregătesc sandwichuri grilled cheese la Acuarela.
– În continuare, restaurantele și barurile oferă take-away sau livrare acasă. Lista celor din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu aici 
– Feluri de mâncare ademenitoare de la restaurantele din comunitatea noastră sunt publicate aici
– Terasele de care vă este sau vi se va face dor sunt aici

 Vinuri și crame:
– Ziarul Financiar publică un video interviu cu Raluca Bauer și Oliver Bauer de la Crama Bauer – cei doi povestesc despre filosofia lor despre antreprenoriat, impactul covid-19 asupra afacerii lor și planurile lor de creștere.
– Pe 28 iulie, Crama Oprișor organizează o degustare online

 Alte vești din gastronomie:
– De Corina a pregătit un articol cu 40 de terase și grădini perfecte pentru vară
– Bucataria Hoinara – photography by razvan a. voiculescu caută povești culinare autentice și bucătari talentați într-o nouă aventură, în Moldova.
– Star Gossip Magazine au publicat un interviu cu Chef Kenan Inci, de la Peste si vin din Brăila.
– Recomandăm o vizită în Țăra Făgărașului, și mai ales o oprire la Casa Terra.

Articole Asemanatoare

23 februarie 2019
[Locuri noi] Biutiful Downtown, București
O să regăsiti un aer familiar la Biutiful Downtown – un decor urban și o bucătărie cu influențe mediteraneene, asiati...
19 iunie 2019
Ghidul de restaurante Gault&Millau 2019 – Metodologia de evaluare
Metodologia de evaluare se bazeaza pe mai mutle criterii pentru a reflecta conceptul de experiență completă
30 noiembrie 2018
Cele mai bune vinuri românești pentru 2019
Gault&Millau a lansat prima ediție a ghidului dedicată vinurilor românești și aduce astfel în România expertiza inter...