Vești din gastronomia locală #15

 

Nu ne stă în fire să vă invităm la birt, pentru că aici e despre bucătari, restaurante, vinuri și crame care se dedică experiențelor memorabile din jurul gustului, însă s-a deschis un BIRT care merită vizitat – deocamdată doar audio și video:
– Mihai Toader și Simion Bogdan-Mihai de la FRAGMENTE au lansat un nou podcast pe care îl găsiți pe canalul lor de YouTube:

Evenimente din gastronomie:
Pâine și Vin au lansat o serie de brunch-uri în fiecare Sâmbătă, de la 12:00 la 16:00.
FRAGMENTE și Alexandru Dumitru pregătesc un nou eveniment cu tematică micro-regională și muzică tradițională din Munții Mehedinți pe 21 Iulie la Anika Restaurant
– Pe 23 Iulie, Roca Brună și Raul Vidican pregătesc o cină de degustare la Fratelli Timisoara.
– Pe 24 iulie, la Arad, Art Cafe găzduiește evenimentul Wine & Pata Negra.
– Găsiți detalii despre toate evenimentele de mai sus și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie

Restaurante și bucătari:
Restograf tocmai a publicat Romania’s Greatest Chefs – o carte digitală cu rețete de la bucătari care și-au unit imaginația și eforturile în scop caritabil, pentru a sprijini Asociația Daruieste Viata. Printre autori, îi regăsim cu bucurie pe Alexandru Dumitru, Chef Bogdan Alexandrescu (Chef Dexter); Oana Coantă; Ana Consulea; Chef VOVA; Andrei Fâciu; Joseph Hadad; Adrian Hadean; Radu CM Ionescu; Cătălin Jernoiu; Chef Nico Lontras; Daniel Pãlici; Alex Petricean (D’artagnan); Chef Catalin Scarlatescu; Henrik Sebok; Dan Tonescu și Johnny Șușală
Breasla Cârciumarilor Brașoveni încurajează restaurantele să pună panglici albe pentru toate instituțiile care vin în control pentru a atrage un semnal de alarmă despre situațiile de abuz care pot exista – uneori frecvența ridicată a acestor controale nu poate fi gestionată în paralel cu desfășurarea activității.
– În timp ce vacanțele departe de România devin inaccesibile, the ARTIST Restaurant ne iau cu ei printr-o excursie culinară prin toată lumea. Punctul de pornire e terasa lor minunată, neașteptat de încăpătoare, la câțiva pași de Piața Victoriei.
Kane – New Romanian Cuisine vor dona 20% din veniturile lor din fiecare zi de Marți către ARCEN.
La Bacania Veche, roșiile au pus stăpânire pe spațiu – e vremea lor acum.
Sardin au un nou meniu – de vară.
– În continuare, restaurantele și barurile oferă take-away sau livrare acasă. Lista celor din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu aici
– Feluri de mâncare ademenitoare de la restaurantele din comunitatea noastră sunt publicate aici
– Terasele de care vă este sau vi se va face dor sunt aici

 Vinuri și crame:
– De pe 22 pe 23 August, Asociația Dealu Mare organizează Weekendul Cramelor Deschise, unde puteți vizita și degusta vinuri de la 12 crame din zona Dealu Mare

 Alte vești din gastronomie:
Mazilique a început să livreze mâncărurile la care tânjim cu toții pe rețelele sociale direct acasă.
– Oana Titică (Chicineta) a lansat o nouă colecție de farfurii – Lights Out – pare alegerea potrivită pentru vremurile acestea
– Decât o Revistă au scris despre Cincsor.Transilvania.Case de Oaspeti și cum au gestionat criza prin activități noi aici
– Ciprian Bocioaca a lansat un blog în care scrie despre ospitalitate în România:
– Sabina T. Gealatu i-a luat un interviu lui Alexandru Dumitru, pe care l-a publicat pe blogul său
ialoc.ro continuă seria de podcasturi – între timp au fost publicate edițiile cu cei de la Noeme – former GUXT, Simbio, ATRA și Dianei 4
– Raluca Hrițcu și Ștefan Mortici, Country Managers Gault&Millau România, au răspuns, la rândul lor, invitației ialoc.ro și au discutat cu Samuel Haret și Anna Mușat despre planurile ghidului gastronomic în viitorul apropiat
Cei doi au discutat de curând și cu Georgiana Ciofoaia – găsiți interviul pe CoverStories, într-o serie susținută de Nespresso.

Articole Asemanatoare

26 mai 2023
Vești din gastronomia locală #110
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - În comunitatea Floreasca se pregătește să deschidă curând po...
9 iunie 2020
Vești din gastronomia locală #12
FRAGMENTE au lansat un episod nou, unde documentează excursia lor de cercetare gastronomică pe Drumul Râmnicului și c...
15 iulie 2023
Vești din gastronomia locală #117
Evenimente din gastronomie: - Pe 15 iulie are loc prima ediție Al Fresco Brunch, Bubbles & Beats la KAIAMO. Sunt...