𝐋𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐧𝐨𝐮 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞 𝐬𝐚𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐞𝐬𝐜 𝐝𝐞 𝐥𝐚𝐧𝐬𝐚𝐫𝐞:
– Tacosul de la M.A.T Restaurant se va muta în piața Amzei & se pregătește de lansare în primăvară un nou loc în zona Plantelor-Negustori unde vor fi puse în valoare ingredientele de sezon și feluri românești moderne (proprietari Bucataria.localfood și GinOteca), 2 știri via De Corina.
𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– Numeroase locații organizează evenimente de revelion, printre acestea și Ancora Restaurant, Steak HUB Oradea, Little Texas Iasi etc. descoperiți-le și pe celelalte din comunitate.
– Dumicat propune un meniu scurt pentru 1 ianuarie cu: zamă acră cu afumatură și tarhon murat, picioci ca pe Valea Izei, orez cu lapte și vișine – fără rezervări/ primul venit, primul servit.
𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐛𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐢:
– #Crazy ne așteaptă în haine noi,Crazy Social House – str. Mircea cel Batran 97A Constanța.
– Dacă ajungeți în județul Covasna la Băile Balvanyos, nu ratați o experiență gastronomică la Fork The Restaurant, tasting dinner & wine pairing.
– Plăcinta dobrogeană – produs IGP/ cu indicatie geografica protejată puteți găsi la Moesis by Angelo din Tulcea și Constanța.
– SARA Sarroglia Restaurant ne așteaptă și cu panettone gluten-free și lactose-free.
– Numeroase locații sunt închise zilele următoare, Bucataria.localfood este în vacanță până pe 4 ianuarie, Pickles până pe 13 ianuarie.
𝐕𝐢𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐞:
– România, pe harta internațională a vinului: cât consumă românii anual, o analiză semnată de Cezar Ioan citat de Retail.ro.
– Șapte crame vor spune turiștilor ,,Povestea vinului din Podgoria Lechința” pe cea mai nouă rută cultural-turistică din România, recunoscută de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.
– Următoarea ediție Revino Bucharest Wine Show by Revino Cheese & Wine are loc între 11-13 mai 2024 la hotel Novotel.
– Viile Metamorfosis ne recomandă să însoțim Panettone sau cozonacul cu Tămâioasa Românească.

𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢:
– Cămara din Toteşti pregătește siropuri din flori sălbatice, plante aromatice or fructe dar și dulceață din flori sălbatice, magiun, sosuri, zacuscă, murături etc, din ingrediente din grădinile şi livezile de la poalele Munţilor Retezat din Ţara Haţegului.
– Laptaria cu caimac are un pachet cu 3 unturi în această perioadă: unt cu leurdă, unt cu ceapă și mărar şi unt cu trufe, detalii la ei pe pagini.
𝐒𝐮𝐬𝐭𝐞𝐧𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– #Grai este primul consultant virtual pentru IMM-uri privind sustenabilitatea, citiți mai multe detaliil și iată unde puteți testa varianta beta.
– RetuRO App – RetuRO SGR, aplicația gratuită care îi va ajuta pe comercianți (horeca & retail) în colectarea manuală a ambalajelor, va fi disponibilă la finalul lunii decembrie 2023.
𝐀𝐥𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– Ascultați discuția dintre Costel Vînătoru – Banca de Resurse Genetice Vegetale – Buzău și Cosmin Dragomir în cadrul podcastului Amintiri Gustoase.
– Un articol Trends by HRB despre tendințele în lumea băuturilor cu și fără alcool.
– Un interviu cu Laurențiu Bănescu, cofondator Zăganu Craft Brewery despre piața berii artizanale la noi în țară.
– Luna aceasta OTOTO și-a lansat oficial magazinul online, pe lângă magazinele fizice din București din Piața Amzei, Calea Victoriei și Calea Dorobanților.
– Anul viitor se va deschide hotelul Swissôtel în Poiana Braşov, în prima etapă fiind incluse și un restaurant, un bar şi terasă exterioară.
Credit foto: ATRA Doftana, Chef Ionuț Gagiu

