𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– Relais & Chateaux Le Bistrot Francais organizeză evenimentul – Réveillon chez Le Bistrot Français, cu un meniu semnat de Chef Daniel Pălici, detalii la ei pe pagină. Și L’Atelier Relais & Chateaux organizează cină de revelion, cu 6-course tasting menu.
– Samsara organizează petreceri de Crăciun și revelion (inclusiv, oferă un giveaway în social media, Cină 2 persoane de revelion).
𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐛𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐢:
– the ARTIST Restaurant a anunțat încetarea activității în actualul sediu, urmând să se implice în noi proiecte, într-o nouă casă, detalii pe paginile lor.
– Restaurantul Fragment din Cluj-Napoca se pregătește să redeschidă din ianuarie.
– Andreea Carețu povestește într-un interviu în Retail.ro despre mutarea recentă Miez Brutărie Artizanală în Piața Artizante, inaugurată de curând în Păulești dar și despre noutățile din 2024.
– Mahala restaurant a pregătit un meniu de sărbători cu feluri de mâncare pe care le puteți comanda pentru acasă iar Samsara Cluj-Napoca oferă abonaților săi la Newsletter o reducere pentru meniul de Crăciun.
– Din meniul weekend specials la Casa di David: Beef Carpaccio with parmesan and rucola și Veal Chop (Italy origin) with oven-baked rosemary potatoes.
– Puteți comanda la Pilvax Brașov diverse borcănele sau produse pentru masa de sărbători (diverse pateuri, cremă de țelină/ păstârac, coaste porc, piept de rață etc.), cu ridicare de la ei.
– Cănile și sacoșele Breasla Cârciumarilor Brașoveni pot fi comandate de la toți membri din comunitate.
𝐕𝐢𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐞:
– Între 20-21 aprilie 2024 are loc RO Wine – International Wine Festival of Romania în Cluj-Napoca.
– În Cluj, la Kupaj, are loc un eveniment ce include o degustare de vinuri cu 100 de puncte.
– Un interviu video cu Alin Lăzărescu de la Vintruvian Estates care deține 4 crame în 3 regiuni din România.
𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢:
– Laptaria cu caimac are în portofoliu brânzeturi ediție limitată: miez de brânză, brânză englezească și miez de brânză cu leurdă, urmăriți detaliile la ei pe pagină.
– Brânzeturile de la Asociatia Curtea Culorilor din județul Timiș au ajuns lângă Bucuresti, la Bacanie PUR&simplu.
Continuăm lista de 𝐂𝐚𝐝𝐨𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐮𝐛𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞 și, vă invităm să completați în comentarii mai multe detalii.
– Budureasca are un Wine Advent Calendar cu 24 de sticle în miniatură din producția lor.
– Puteți alege cadouri gourmet din catalogul de sărbători Le Manoir.
– Borcănelele Pickles pot fi un excelent cadou de sărbători, la fel ca și sticlele cu Eggnog cu rom.
𝐀𝐥𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– Un interviu cu Chef Ionuț Gagiu – Valorificarea resurselor locale și a ingredientelor de sezon, „semnătura” restaurantului ATRA.
– Ascultați un nou podcast de gătit #Învingetava, despre ce se întâmplă în cratiță când gătești, cu Georgiana Ilie și Alexandru Vasile. Primul episod dedicat preparării mâncărurilor de Crăciun îl găsiți pe Spotify și pe celelelate aplicații similare.
– Cristina Mazilu a anunțat că reîncepe activitatea în spațiul Mazilique Studio, din ianuarie.
Credit foto: Amuse Bouche – L’Atelier Relais & Chateaux, Chef Vlad Pădurescu, Pâté en crôute cu vânat din pădurile României