Vești din gastronomia locală #139

𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
Relais & Chateaux Le Bistrot Francais organizeză evenimentul – Réveillon chez Le Bistrot Français, cu un meniu semnat de Chef Daniel Pălici, detalii la ei pe pagină. Și L’Atelier Relais & Chateaux organizează cină de revelion, cu 6-course tasting menu.
Samsara organizează petreceri de Crăciun și revelion (inclusiv, oferă un giveaway în social media, Cină 2 persoane de revelion).

𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐛𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐢:
the ARTIST Restaurant a anunțat încetarea activității în actualul sediu, urmând să se implice în noi proiecte, într-o nouă casă, detalii pe paginile lor.
– Restaurantul Fragment din Cluj-Napoca se pregătește să redeschidă din ianuarie.
– Andreea Carețu povestește într-un interviu în Retail.ro despre mutarea recentă Miez Brutărie Artizanală în Piața Artizante, inaugurată de curând în Păulești dar și despre noutățile din 2024.
Mahala restaurant a pregătit un meniu de sărbători cu feluri de mâncare pe care le puteți comanda pentru acasă iar Samsara Cluj-Napoca oferă abonaților săi la Newsletter o reducere pentru meniul de Crăciun.
– Din meniul weekend specials la Casa di David: Beef Carpaccio with parmesan and rucola și Veal Chop (Italy origin) with oven-baked rosemary potatoes.
– Puteți comanda la Pilvax Brașov diverse borcănele sau produse pentru masa de sărbători (diverse pateuri, cremă de țelină/ păstârac, coaste porc, piept de rață etc.), cu ridicare de la ei.
– Cănile și sacoșele Breasla Cârciumarilor Brașoveni pot fi comandate de la toți membri din comunitate.

𝐕𝐢𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐞:
– Între 20-21 aprilie 2024 are loc RO Wine – International Wine Festival of Romania în Cluj-Napoca.
– În Cluj, la Kupaj, are loc un eveniment ce include o degustare de vinuri cu 100 de puncte.
Un interviu video cu Alin Lăzărescu de la Vintruvian Estates care deține 4 crame în 3 regiuni din România.

foto: Amuse Bouche – L’Atelier Relais & Chateaux

 

𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢:
Laptaria cu caimac are în portofoliu brânzeturi ediție limitată: miez de brânză, brânză englezească și miez de brânză cu leurdă, urmăriți detaliile la ei pe pagină.
– Brânzeturile de la Asociatia Curtea Culorilor din județul Timiș au ajuns lângă Bucuresti, la Bacanie PUR&simplu.
Continuăm lista de 𝐂𝐚𝐝𝐨𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐮𝐛𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞 și, vă invităm să completați în comentarii mai multe detalii.
Budureasca are un Wine Advent Calendar cu 24 de sticle în miniatură din producția lor.
– Puteți alege cadouri gourmet din catalogul de sărbători Le Manoir.
– Borcănelele Pickles pot fi un excelent cadou de sărbători, la fel ca și sticlele cu Eggnog cu rom.

𝐀𝐥𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
Un interviu cu Chef Ionuț Gagiu – Valorificarea resurselor locale și a ingredientelor de sezon, „semnătura” restaurantului ATRA.
– Ascultați un nou podcast de gătit #Învingetava, despre ce se întâmplă în cratiță când gătești, cu Georgiana Ilie și Alexandru Vasile. Primul episod dedicat preparării mâncărurilor de Crăciun îl găsiți pe Spotify și pe celelelate aplicații similare.
– Cristina Mazilu a anunțat că reîncepe activitatea în spațiul Mazilique Studio, din ianuarie.

Credit foto: Amuse Bouche – L’Atelier Relais & Chateaux, Chef Vlad Pădurescu, Pâté en crôute cu vânat din pădurile României

Articole Asemanatoare

21 august 2019
[Locuri noi] SushiRoom, București
Cu un concept de market restaurant, sushi take away și băcănie japoneză, SushiRoom s-a redeschis în incinta Pieței Do...
10 februarie 2023
Vești din gastronomia locală #95
Chef Cezar Munteanu are o propunere specială pentru 14 februarie: o cină pentru patru persoane la Chef Atelier, detal...
5 mai 2020
#dinGRIJĂ pentru cei care au grijă
Grija, ingredientul principal al unui proiect prin care echipa medicală din Spitalul Colentina din capitală va primi ...