𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– Înainte de vacanță, Soro.lume pregătește pentru 17 decembrie un meniu inspirat din mâncărurile de Crăciun de pe teritoriul României: Drob de Crăciun din Bucovina, Zamă de porc cu pită caldă din Ardeal, Pomana porcului la olteni, Poale-n brâu din Moldova, detalii în social media.
– ,,Crăciunul de Altădată’’ este evenimentul propus în perioada 21-23 decembrie de restaurant Plai din Sibiu, Chef Petra Hianu.
– Radisson Blu Hotel Bucharest organizează Revelion a la carte în restaurantele Ginger Sushi Bar & Lounge și Sharkia East Mediterranean Cuisine care vor fi deschise atât pentru publicului larg, cât și pentru oaspeții cazați în hotel.
– 19 ianuarie un eveniment special la Unio Vini din Alba Iulia – food & wine pairing cu un meniu de Chef Roland Szegedi și vinuri premiate.
𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐛𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐢:
– POINT are meniu nou începând de luna trecută, verificați pastele & risotto și, bineînțeles, treceți și pe la felurile principale.
– O delicatesă a revenit în meniul de iarnă la Via Cluj-Napoca: Mușchi de vită cu budincă Yorkshire.
– Pentru farmecul boieresc al Olteniei de altădată, alegeți mesele la Conacul lui Maldar.
– NOBEL cuisine Craiova continuă meniurile tematice săptămânale: după rețetele maramureșene, urmează bucătăria Munteniei, urmăriți detaliile pe paginile de socializare.
– Treceți pe listă, când ajungeți la Restaurante Pata Negra copas y tapas: Tortilla spaniolă cu cartofi, Boquerones marinati cu salsa verde, Paella cu fructe de mare, Caracatiță a la Gallega.
– Iris Délice Cluj-Napoca are o colecție nouă pentru Crăciun cu trei arome festive Bûche de Noël.
𝐕𝐢𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐞:
– Vinarte Romania a lansat două cupaje sub semnătura enologului Iustin Urucu: Prince Soare 2017 și UniQ ediția rară numărul 2, aflați detalii în articol Trends by HRB.
– Un material Vinul.ro despre un Consorțiu dintre producător-distribuitor-furnizor ce susține educația și promovarea conceptului Bio și Biodinamic în România.
𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢:
– 16-17 decembrie: Viscri 32 – White Barn and Blue House ne invită la un eveniment pop-up în București la Acuarela cu produse artizanale din Transilvania – Viscri, Meșendorf, Saschiz, Bunești, Mediaș și alte sate și orașe din Colinele Transilvaniei.
– Marius Tudosiei ne anunță că începe sezonul de andive românești din Gherăiești și ne invită la precomenzi în weekendul 16-17 decembrie la Bacania Veche – Delicatese & Gradina.
𝐒𝐮𝐬𝐭𝐞𝐧𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– Despre sezonalitatea ingredientelor, inclusiv a lactatelor & alte detalii practice aflați din materialul înregistrat cu Chef Ionuț Crișan, un interviu video în piață, alături de Food Waste Combat.
Continuăm lista de 𝐂𝐚𝐝𝐨𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐮𝐛𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞 și, vă invităm să completați în comentarii mai multe detalii.
– Cu Real Foods vă puteți personaliza cu bunătăți de sezon propria lădiță, iar Origo si OTOTO oferă gift cards.
𝐀𝐥𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– De Corina a scris despre peste 15 producători de brânzeturi maturate românești, aici articol.
– Chef Radu Ionescu, restaurant KAIAMO, răspunde întrebărilor Restograf în Speedcast.
– Citiți articolul ,,Urzeala salatei de boeuf: Cu sau fără mazăre?’’ în Euronews Romania.
– 12 ianuarie are loc la Fundatia Calea Victoriei Curs şi degustare – ,,Cum aleg un vin bun?’’ .
Credit foto: Chef Andrei Chelaru – Crochete din inimă de porc, mămăligă, gogonele acrite cu reducție de borș, sos de ciulama cu mărar si pătrunjel.