Vești din gastronomia locală #137

𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– 7 decembrie: Vié Bucharest organizează un eveniment wine & food pairing, alături de sommelier Andrei Popa și crama Fautor Winery.
KAIAMO sărbătorește trecerea dintre ani cu un eveniment: Buddha – Kai cu 9-courses tasting menu împreună cu wine sau cocktail pairing, detalii pe pagina lor.
– Revelionul se anunță special la 18 Lounge cu Black and Gold Extravaganza, Energiea – Fără obligații sau la Albert Social Bistro, iar lista de evenimente devine tot mai mare zilnic – urmăriți paginile social media ale restaurantelor preferate.

𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐛𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐢:
– Urăm la mulți ani Chef Oana Coantă & echipei Bistro de l’Arte din Brașov, pentru 23 ani de gusturi locale memorabile.
– Din ianuarie 2024, la Voilà, în serile de joi până sâmbătă puteți testa un meniu French classic însă cu ingrediente locale: de la supă de ceapă cu ceapă de Buzău, la Beef Bourguignon cu vită de la Călărași și cu Fetească Neagră din Dealul Mare, Coq au vin cu pui de Mihăilești sau Tarte tatin cu mere de Voinești.
– Între 15-25 decembrie Adrian Hădean va promova afaceri mici din zona de gastronomie, urmăriți paginile sale și cum puteți să aplicați.
– Din meniul Roca Brună Arad: Paste umplute cu cremă de cartofi cu mentă și brânză de Horezu, în sos de Taleggio cu chipsuri de țelină.
– Când vine vorba despre pește proaspăt și fructe de mare, pescăria & bistro La Pescaderia by Alioli e locul obligatoriu de vizitat.

𝐕𝐢𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐞:
– 8 decembrie la HORA WINE din Iași organizează o degustare de vinuri Crama Mircești.
– Pe 11 decembrie are loc o explorare efervescentă în ,,Lumea vinurilor spumante’’ de la Prosecco până la Champagne, la 1568 Bistro Cluj-Napoca.
Christmas Wine Market, cu vinuri din România și Republica Moldova, are loc între 14-17 decembrie în București.

the ARTIST restaurant

𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢:
My Transylvania: 17 decembrie – Târgul de Crăciun al producătorilor locali la Ansamblul Agora Cisnădioara din Piața Gozelnius nr. 10, Sibiu.
– Oltenia de sub Munte – geoparc aspirant U N E S C O: Pe 16 decembrie la Căminul Cultural din Costești are loc o proiecție de film – Flavours of Romania (Oltenia) în prezența lui Charlie Ottley, alături de discuții despre puncte gastronomice locale (cu Dorian Lungu), citiți mai multe detalii despre eveniment.

𝐈̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞𝐦 𝐨 𝐥𝐢𝐬𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐝𝐨𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐮𝐛𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞, vă invităm să completați în comentarii:
Cutia Localnicii.ro de Crăciun – pentru fiecare cadou vândut, Localnicii fac o donație, între 3%-5%, către Hope and Homes for Children Romania.
– Printre pachetele de sărbători, Nod Verde din Cluj-Napoca are și cadoul ,,Crăciun Vegetarian”.
Manger restaurant Cluj-Napoca propune ca opțiune de cadou de Crăciun un gift card.
Revino Cheese & Wine, Băcănia Veche, Dor De Vin, Răzvan Idicel, VALEPUTNA sunt printre cei care propun cutii cu produse gourmet potrivite pentru un cadou de Crăciun.

𝐀𝐥𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– Cartea ,,Zămuri – supe, zupe și năcreli’’ rețete ardelenești din bătrâni de Mircea Groza, editată de Gastroart a câștigat premiul Gourmand World Cookbook – Eastern Europe book, detalii aici.
– Cosmin Dragomir scrie în rubrica ,,Pe gustul nostru’’ în Zile si Nopti despre Varză murată vs. kimchi.
– Muntele a dat startul ediției a patra a Concursului de ornat salată de boeuf, link în comentarii cu detaliile.

Credit foto: the ARTIST Restaurant, Chef Paul Oppenkamp – Păstrăv, salată tabbouleh, aioli cu usturoi, lămaie coaptă, harissa.

Articole Asemanatoare

23 aprilie 2020
Vești din gastronomia locală #8
Răzvan Exarhu a dezbătut locul rahatului în cozonac, împreună cu Melinda Teohari si Claudiu Teohari într-un nou podca...
24 martie 2020
Gault&Millau deschide cel mai mare restaurant online din România
Gault&Millau România încurajează iubitorii de gastronomie să ia mic-dejunul, prânzul sau cina în mod virtual alături ...
4 ianuarie 2021
Interviurile #cutoțiifoodies | Alexandra și Cătălin Cincu, Calatoriisifarfurii.ro
Alexandra & Cătălin Cincu au 9 ani de relație și 4 ani de blog: calatoriisifarfurii.ro. Au absolvit amândoi Facul...