Vești din gastronomia locală #136

𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– Numeroase restaurante propun meniuri de sezon cu ocazia zilei de 1 decembrie, printre acestea și KAIAMO (Radu Ionescu & Nicolai Tand), Bacania Veche – Delicatese & Gradina, DeSoi, Pickles, Energiea, Hotel PRIVO etc., verificați detaliile și la celelalte locuri din comunitate.
– 9 decembrie: Interesting Times Bureau & Epic Visits organizează ,,DiWine – 1 decembrie aproape românesc cu Alex Petricean’’ cu un meniu de 7 preparate istorice.
J’ai Bistrot București transformă grădina în tărâmul lui Moș Crăciun: timp de 2 weekend-uri (9-10 & 16-17 decembrie), J’ai Christmas Market va fi locul unde veți găsi cadouri plus arome de vin fiert cu scorțișoară și gogoși calde.
– 31 decembrie: Noaptea Regală a Gusturilor de altădată𝙻𝙰 𝙷𝙰𝙼𝙱𝙰𝚁 𝚁𝙴𝚂𝚃𝙰𝚄𝚁𝙰𝙽𝚃. Inspirat de povestea lui Iosif Strassman, Chef Alexandru Dumitru propune o călătorie în perioada interbelică, celebrând moștenirea culinară din acea perioadă.

𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐛𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐢:
Zexe Braserie pregătește pentru Sfântul Andrei și 1 decembrie Poale-n Brâu, nu uitați să faceți rezervare.
Piaţa9 din Oradea declară că anul acesta se poartă Panettone și au pregătit variante cu ciocolată/ și sau cu fructe confiate, verificați însă și restul ofertei, inclusiv variantele de personalizare a unor cutii de cadou.
– Echipa Bucataria.localfood a anunțat că a finalizat terasa acoperită şi încălzită.
– Din meniuri: JULES – Bistro Restaurant Sibiu – Cremă de cartofi, ardei copt, cârnați artizanali & slow cooked Porchetta și La Calul Alb Timișoara – Ciolan de porc gătit lent la cuptor alături de cartofi prăjiți în untură de mangalița și sos brun.
Casa Timiș aniversează în această perioadă 5 ani, urmăriți evenimentele care se desfășoară în această perioadă.

Kane – New Romanian Cuisine

𝐕𝐢𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐞:
Gramofon Wine sărbătorește 1 decembrie la crama din Mocești, urmăriți paginile lor de socializare.
– 7 decembrie WineWithMe.ro organizează o degustare crama MOSIA Galicea MARE.
– 9 decembrie – Atelier de Crăciun & degustare de vinuri la Velvet Winery din Tohani-Gura Vadului, Prahova.

𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢:
Viscri 32 – White Barn and Blue House prezintă gastronomia din Transilvania la World Gastronomical Conference în Morelia, Mexico. Pentru un masterclass pregătesc și Balmoș & Ciorbă de fasole cu prune uscate și tarhon.
– Între 30 noiembrie și 3 decembrie 2023 Târgul de Sfântul Andrei vă așteaptă la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”.

𝐒𝐮𝐬𝐭𝐞𝐧𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
Valea Verde Retreat – Transylvania participă pe 9 și 10 decembrie la Târgul de Crăciun din Cund organizat de asociația My Village, un eveniment caritabil unde toate fondurile obținute vor fi utilizate pentru dotarea școlii din sat cu electrocasnice.

𝐀𝐥𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– Editura gastroart.ro lansează volumul Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice de Cosmin Dragomir, joi 14 decembrie, de la 18:30 la librăria Cărturești Verona.
– Taste Learners a anunțat ateliere de gătit, printre acestea și: [Aproape] Totul despre ouă, [Aproape] Totul despre tarte.
– Aflați povestea unui un brand local de vinuri fără alcool, citiți articolul După Afaceri Premium ZF.
– Radu Savopol este noul președinte al HORA aflați mai multe detalii.
– Pe 8 decembrie The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection organizează Chocolate Extravaganza – chocolate workshop în colaborare cu ChocoFashion.

Credit foto: Kane – New Romanian Cuisine, Chef Cătălin Bejenariu

Articole Asemanatoare

1 septembrie 2023
Vești din gastronomia locală #124
Evenimente din gastronomie: - 2 septembrie ATRA Doftana: Fine Dining & wine tasting – cu vinul Purcari Wines ce ...
30 iunie 2022
Vești din gastronomia locală #67
Noua Bucătarie Estivală by NOUA revine din 1 iulie la mare, în același loc din Olimp unde ne-am bucurat de meniul lor...
2 aprilie 2020
Vești din gastronomia locală #5
Kane - New Romanian Cuisine intensifică eforturile lor de a dona mese gustoase - găsiți povestea lor urmărind #ACUM #...