Vești din gastronomia locală #135

𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– Pe 25 noiembrie AMBASADA Timișoara organizează un #brunch cu Ciorbă de castraveți murați, Frittata, Budincă de griș cu sos de fructe etc. aflați tot meniul.
– 25-26 noiembrie #GrilledCheese, la Ou_bucuresti.
– 29 noiembrie la Hochmeister Sibiu are loc food & Villa Vinèa wine pairing, detalii eveniment pe rețelele social media ale restaurantului.
– 1 decembrie – ,,Ceaon și acordion’’ la Voilà bistro, aici detaliile evenimentului.

𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐛𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐢:
Velocità propune pentru sărbătorile de iarnă Panettone – ediție limitată, creați pentru ei de restaurantul italian Antica Corona Reale.
Miez Brutărie Artizanală a anunțat mutarea din Piața Amzei în Piata Artizante în Păulești județul Prahova, citiți mai multe detalii la ei în social media.
– Tori shoyu ramen, Shoyu ramen or Ramen miso soup la Edo Sushi?
Restaurant Pasaj Sibiu ne așteaptă până pe 27 decembrie în Piața Mare, la Christmas at the Palace, cu mâncare și băuturi în ton cu sezonul.
– Amis de la Fête Fromagerie ne invită pe 26 noiembrie la French Christmas Market la Caro Hotel.
– CUIB Iași organizează pe 25 noiembrie Micul Prînz (vegan) – #mylocalfoode 17 Fusion. Iar noi Ie urăm de pe acum la mulți ani pentru luna viitoare, când împlinesc 10 ani.

𝐕𝐢𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐞:
– Descendentă a familiilor Ştirbey, Costinescu şi Brătianu, Ileana Kripp, împreună cu soțul său, baronul Iacob Kripp, povestesc despre continuarea tradițiilor cu soiuri locale de viță de vie din Drăgășani la crama Stirbey, aici interviul Forbes Romania.
– Jidvei a lansat o gamă nouă de vinuri Pinot Noir vinificate în alb, rose și roșu.
– Un articol semnat de sommelier Andrei Popa despre vinurile naturale – o abordare autentică a vinificației, în Horeca Romania.

CAJU by Joseph Hadad

𝐒𝐮𝐬𝐭𝐞𝐧𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– În Ark of Taste – Slow Food (enciclopedie a patrimoniului culinar artizanal ce include ingrediente, rase de animale, soiuri de plante etc), Slow Food România a înregistrat 46 de produse, printre care porcul de Bazna, vin pelin, bivolii din Transilvania etc.

𝐀𝐥𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– Despre direcţia culinară de anul acesta a restaurantului fine dining L’Atelier Relais & Chateaux din cadrul hotelului Epoque Hotel.
– Un interviu cu Radu Vona de la Kombinat Gastro-Brewery Sibiu, de la stabilizare, la planuri de consolidare și extindere.
– Adrian Hadean este invitatul #Speedcast Restograf #1.
Povestea restaurantului Tiki Bistro din Iași, într-un articol Wall-Street.ro.

Credit foto: CAJU by Joseph Hadad

Articole Asemanatoare

17 februarie 2023
Vești din gastronomia locală #96
Revino Cheese & Wine a anunțat evenimentele de anul acesta: Salon de vinuri și turism viticol, între 6-8 mai 2023...
24 aprilie 2020
Degustarea Virtuală Budureasca. Ești pregătit?
Degustările online Budureasca vor fi susținute de către somelierul nostru, Ștefan Timofti – semifinalist WSA, Londra ...
25 noiembrie 2022
Vești din gastronomia locală #84
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Din noiembrie, s-a deschis în Sibiu Bistro Fish & Wine -...