Vești din gastronomia locală #134

𝐋𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐧𝐨𝐮 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞 𝐬𝐚𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐞𝐬𝐜 𝐝𝐞 𝐥𝐚𝐧𝐬𝐚𝐫𝐞:
– Pe str. Matei Millo a apărut de curând Mosh bar and dinner.

𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– 18 noiembrie eveniment – Oaspeți la ZORI Restaurant Iași – Chef Andrei Chelaru va găti alături de Chef Marian Zăncianu.
– 22 noiembrie: NOUA X One Soul Brașov, 4-hands dinner în București, cu Chef Alex Petricean și Chef Lörincz Szilárd, detalii pe paginile lor.
– 22-24 noiembrie: Fado Nights la Dancing Lobster, cu pește și fructe de mare, specialități tradiționale și vin portughez.

𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐛𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐢:
Le Bab Bucharest are o variantă nouă de aperitive beignets – vegetariene, în sediul din Charles de Gaulle 3.
Paninaro Bucharest se închide până în ianuarie, când revine cu noi idei pe Luterana 3, #picioci
Pickles aniversează 3 ani și aduce la aniversarea de pe str. Vasile Lascar 21 și castraveți prăjiți și, in premieră, gogonele prăjite.
– Ai încercat Cotlete de miel cu piure de năut aromatizat cu sumac, fistic şi lime de la RIVO Oradea?

𝐕𝐢𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐞:
– 24 noiembrie: Greek wines and goodbyes | la Restaurant Pasaj Sibiu, cu prezentarea a 6 vinuri grecești însoțite de charcuterie artizanală.
– Stirbey a lansat un podcast video Povești de viață lungă – primele 2 episoade vorbesc despre povestea cramei și a vinurilor Știrbey – cu Jakob & Ileana Kripp și oenologul cramei, Oliver Bauer.
– Cezar Ioan povestește despre lumea vinului la Vreau să știu, invitat în podcastul lui Cătălin Oprișan.
– Marinela Ardelean a lansat cartea Tara și Vinul, aici puteți să o comandați.

Epicurian, Chef Patricio Massimino

𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢:
– Gastro Local – o parte din discuțiile care au avut loc la Vama Buzăului, Brașov: Conferința Națională a Punctelor Gastronomice Locale din România, ediția întâi din octombrie 2023, urmăriți înregistrare de pe YouTube.
– Trends by HRB a scris despre La Grisha – punct gastronomic local Ghindaresti – Locul în care tradițiile „hrănesc” nevoia de experiențe noi a turiștilor.

𝐀𝐥𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– Un interviu cu Adrian Hadean, despre pasiunea pentru mâncare și începuturile în bucătărie.
– Cosmin Dragomir a scris un articol în Mindcraft Stories despre ,,Salată grecească, bulgărească, sârbească… nu și românească’’.
– Un articol despre câteva brutării artizanale, Blitz ‘n’ Roll , Casa del Pan, Pain Plaisir etc.
– Pe 2 decembrie – se lansează volumul „Zămuri – supe, zupe și năcreli. Rețete ardelenești din bătrâni” de Mircea Groza la Oradea, în cadrul Festivalului Concurs D’ale Porcului (Era Park Oradea, Calea Aradului nr. 62).
– În Iași are loc un curs de Inițiere în degustarea uleiului de măsline – cu 5 uleiuri diferite din 5 tari, inclusiv 2 uleiuri cu defect.

Credit foto: Epicurian restaurant, Chef Patricio Massimino

Articole Asemanatoare

8 octombrie 2020
KAIAMO invită la unitate și responsabilitate prin campania #fararisipa
Echipa restaurantului KAIAMO, condusă de Chef Radu Ionescu, a transmis un apel la unitate și responsabilitate, pe car...
30 noiembrie 2023
Vești din gastronomia locală #136
𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞: - Numeroase restaurante propun meniuri de sezon cu ocazia zilei de 1 decembrie, printre ...
11 august 2023
Vești din gastronomia locală #121
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Bistro Romulus s-a deschis de câteva zile în cartierul evrei...