𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– 28 octombrie la Voilà bistro are loc evenimentul Sanki four hands ramen, alături de Andrei Isac de la Sanki ramenbar și Radu Dumitrescu.
– 28 octombrie: ATRA Doftana organizează un nou eveniment din seria Fine dining & wine tasting, alături de crama Domeniile Mitroi.
– 29 octombrie, Bacania Veche – Delicatese & Gradina: La povești cu gust local, Live cooking&Brunch by Marius Tudosiei & Mama Lili (Valea Doftanei).
– Eveniment cu ocazia 1 decembrie – cu produse din regiune și minifermă proprie, în mijlocul ținutului Buzăului, la Terra Carpatica – Conacul Grigorescu.
– Cincsor.Transilvania.Case de Oaspeti a anunțat evenimentele pentru sfârșitul anului, de la mini-vacanța de 1 decembrie, la Crăciun și revelion, urmăriți detaliile pe paginile de socializare.
𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐛𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐢:
– Din 23 octombrie, restaurantul La Cuptor din Sibiu are meniu nou, urmăriți canalele lor de comunicare pentru mai multe detalii.
– Prime Steaks & Seafood poate fi alegerea potrivită dacă sunteți în căutare de experiențe culinare ce au în centru cărnuri maturate sau fructe de mare, în centrul orașului, pe Calea Victoriei 63-81.
– Vineri, 27 octombrie, Pain Plaisir organizează ,,Ziua brutăriei fără secrete’‘ la sediul lor din Sema Park.
– Puneți pe listă – Cuib de mămăligă cu trufe și ciuperci plus Budincă de brânză cu griș la restaurant Sub Tâmpa Brașov.
– Nu uitați, Vinto – Gastro Wine Bar din Timișoara are și meniu dedicat de prânz și un meniu cu o selecție amplă de vinuri.
𝐕𝐢𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐞:
– 28 octombrie: Crama de piatră din Vadu Săpat, Prahova, organizează Halloween party în Dealu Mare.
– 3-4 noiembrie are loc Vin la Brașov la Biblioteca județeană ,,George Barițiu” din Brașov.
– București – curs WSET 1 pentru cei care vor să-şi fundamenteze cunoştinţele despre vin.
𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢:
– Atelierul de branza NarCheese participă la prima ediție ,,Championnats du monde de la Raclette’’ în Elveția.
– Artesana ne invită să degustăm cremele lor de brânză: de la crema de brânză simplă, cu usturoi și pătrunjel, smântână sau mărar, la cea cu trufe negre.
– Ați încercat Bioforia – uleiul ecologic de floarea soarelui, presat la rece, extra-virgin (de primă presă), produs la fermele ecologice din Silvania?
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Foodobox Romania ne învață pe paginile lor de socializare despre sezonalitatea ingredientelor, să recunoștem produsele bune pentru consum (chiar dacă nu arată perfect), să le prelungim prospețimea etc.
𝐀𝐥𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– A început o nouă serie a podcastului Amintiri Gustoase, primele invitate ale lui Cosmin Dragomir sunt jurnalista Diana Popescu și Corina Dima (De Corina blog).
– Puteți face precomandă la Cărturești pentru cartea Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice – o antologie de articole, editoriale și studii culinare scrisă de Cosmin Dragomir.
– Un interviu semnat de Vasile Ernu cu Mircea Groza: Concluzia unui arheolog culinar, după ce a strâns zeci de ani peste o mie de rețete vechi din satele ardelenești: Un popor de „zămuri și tocane”.
– Votați cartea Carpați/ Carpathia de Irina Georgescu nominalizată la premiul The People’s Choice award în Olanda.
– Un interviu cu Radu Vona, Kombinat Gastro-Brewery în Trends by HRB: De la stabilizare, la planuri de consolidare și extindere.
Credit foto: Vinto – Gastro Wine Bar, Fălcuțe de porc cu piure din cartofi copți, măr murat și praz crocant