Evenimente din gastronomie:
– 20-21 octombrie la Bacania Veche – Delicatese & Gradina: ,,For the love of #local!’’ – delicatese grecești cu Maria Tsekou, care sosește de la Atena pentru a găti plăcinte și mâncăruri grecești.
– 24 octombrie: ,,Ziua Internațională a Burții de Vită’’ este sărbătorită la RUAL primul AproBistro – Chef Laurențiu Hairadin, cu un meniu de degustare cu 7 rețete/ de pe 3 continente și degustare vinuri crama SERVE, un eveniment ce face parte din seria Degustări by Cosmin Dragomir & friends.
– 29 octombrie: ,,6 Hands Lunch: a Slovenian and Transylvanian Sunday lunch in Viscri„, parte din seria evenimentelor 2 Women Chef unde Oana Coantă (Bistro de l’Arte) si Mara Elena Oană (Viscri 32 – White Barn and Blue House) pun in valoare tradiții culinare transilvănene alături de invitații lor.
– 4-6 noiembrie, Horeca Insight Magazine: FoodService & Hospitality Expo 2023, un eveniment B2B.
Restaurante și bucătari:
– Le Bab Bucharest de pe Calea Victoriei 12A are meniu nou, de la arome morocane la shimeji tempura.
– Puneți pe masă la Zaitoone și humusul lor cu sfeclă, o alăturare de sfeclă dulce, năut cremos și condimente aromate libaneze.
– La Pasta Del Popolo – Salsiccia fresca, cârnatul italienesc proaspăt și-a depus candidatura pentru cel mai popular topping de adăugat la pastele lor.
– Începeți masa la Kulinarium Sibiu cu Trilogie de salate tradiţionale – zacuscă, fasole bătută, salată de vinete.
Vinuri și crame:
– Echipa României a câștigat pentru prima dată locul întâi în Franța la Championnat du Monde de dégustation amateurs (au fost concurenți din 5 continente și 33 țări), citiți un articol din presa internațională.
– 26 octombrie, Private Wine: degustare de 9 vinuri, Syrah or Shiraz – blind tasting.
– 18 noiembrie, eveniment Artă și vin la Domeniile Blaga – ce include și o vizită la Domeniul Manasia.

Producători locali:
– Ziarul Financiar: Brânzeturile maturate, un produs de nişă, devine un pariu pentru tot mai mulţi producători, aici articolul.
– 21 octombrie: Târg de toamnă, ediția 1 la Conacul Nucu, Urlați din Prahova – cu fructe și legume de sezon, miere și produse apicole, miez de nucă, brânzeturi, vinuri și must.
Alte vești din gastronomie:
– Un interviu cu Chef Alex Petricean, restaurant NOUA, în revista Capital România, care povestește cum „laptele și roșia românească câștigă campionate mondiale în materie de ingrediente”.
– Care este povestea Wildwood Coffee & Cocktail Bar, un articol După Afaceri Premium ZF.
– Despre tipuri de trufe și perioadele cele mai bune pentru vânătoarea de trufe ghidată, citiți detalii pe site-ul Valea Verde Retreat – Transylvania.
Credit foto: Cimbru Author Cuisine, Cluj-Napoca

