Vești din gastronomia locală #13

 

 

Restaurantele merg #maideparte, iar într-o perioadă plină de limitări, creativitatea, optimismul și curajul lor nu par să aibă limite. Găsiți aici câteva dovezi

Terasele de care vă este sau vi se va face dor sunt aici

Restaurante cu terase deschise, meniuri noi și evenimente culinare:
– S-a deschis M.A.T Restaurant, unde puteți găsi tacos cu un twist românesc.
– Anika Restaurant au redeschis și ei terasa.
– NOUA au o oază de iederă pe terasa recent deschisă.
 the ARTIST Restaurant și-au transformat grădina într-o destinație culinară multi-culturală.
 Kane – New Romanian Cuisine au lansat un nou meniu de degustare, pregătit de către Cătălin Bejenariu.
– Relais & Chateaux Le Bistrot Francais s-a redeschis de curand, iar noul meniu este semnat de Stelian A. Stefan
– S-a redeschis și La Finca by Alioli
 Balls. au reînceput seria lor de evenimente cu diverse tematici. Astăzi puteți gusta caponata cu chiftele și chec cu zmeură și lămâie
– Mâine, 21 iunie, Roca Brună organizează un brunch all you can eat, pregătit de Raul Vidican.
– Pe 28 iunie, Adi Hadean va găti un ospăț cu coaste la Ferma Dacilor
– Pe 25 iunie, GastroLab Piata Victoriei găzduiește Joyster, un eveniment inedit de Seafood & Bubbles
– Asociatia My Transylvania au relansat seria de evenimente gastronomice cu brunch-uri și picnicuri, dar și ateliere despre cum se face brânza și mierea, printre altele.
– Pain Plaisir s-au mutat într-o locație nouă, pe Puțul lui Zamfir nr. 60.
– Cei de la Caramel au deschis o brutarie pe str Albac nr. 21A, iar povestea din spate e spusă de Alain Pascal, intervievat de Gregory Rateau in Le Petit Journal: link aici
– Din păcate, restaurantele Peskano din Brăila și Pukka Tukka din București s-au închis.

În continuare, restaurantele și barurile oferă take-away sau livrare acasă:
– Lista celor din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu aici 

Alte știri din gastronomia Românească:
– Îl puteți asculta pe Alexandru Dumitru de la Anika Restaurant, bucătarul Gault&Millau al anului 2019 într-un nou podcast de la ialoc.ro. Tot Alexandru Dumitru este protagonistul celui mai nou articol din seria Morning Chefs by Nespresso, de la CoverStories.
– Revino Cheese & Wine au lansat harta producătorilor de brânzeturi din România.

Articole Asemanatoare

8 octombrie 2020
KAIAMO invită la unitate și responsabilitate prin campania #fararisipa
Echipa restaurantului KAIAMO, condusă de Chef Radu Ionescu, a transmis un apel la unitate și responsabilitate, pe car...
3 septembrie 2022
Vești din gastronomia locală #75
Duminică, 2 octombrie, este Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România. Inițiatorii proiectului, Chef Nic...
19 iunie 2019
NOUA bucătărie a lui Alex Petricean
Bucătarul-șef al anului 2018 Gault&Millau povestește despre NOUA, restaurantul său recent deschis