Vești din gastronomia locală #13

[Vești din gastronomia locală #13]

 

 

Restaurantele merg #maideparte, iar într-o perioadă plină de limitări, creativitatea, optimismul și curajul lor nu par să aibă limite. Găsiți aici câteva dovezi

Terasele de care vă este sau vi se va face dor sunt aici

Restaurante cu terase deschise, meniuri noi și evenimente culinare:
– S-a deschis M.A.T Restaurant, unde puteți găsi tacos cu un twist românesc.
– Anika Restaurant au redeschis și ei terasa.
– NOUA au o oază de iederă pe terasa recent deschisă.
 the ARTIST Restaurant și-au transformat grădina într-o destinație culinară multi-culturală.
 Kane – New Romanian Cuisine au lansat un nou meniu de degustare, pregătit de către Cătălin Bejenariu.
– Relais & Chateaux Le Bistrot Francais s-a redeschis de curand, iar noul meniu este semnat de Stelian A. Stefan
– S-a redeschis și La Finca by Alioli
 Balls. au reînceput seria lor de evenimente cu diverse tematici. Astăzi puteți gusta caponata cu chiftele și chec cu zmeură și lămâie
– Mâine, 21 iunie, Roca Brună organizează un brunch all you can eat, pregătit de Raul Vidican.
– Pe 28 iunie, Adi Hadean va găti un ospăț cu coaste la Ferma Dacilor
– Pe 25 iunie, GastroLab Piata Victoriei găzduiește Joyster, un eveniment inedit de Seafood & Bubbles
– Asociatia My Transylvania au relansat seria de evenimente gastronomice cu brunch-uri și picnicuri, dar și ateliere despre cum se face brânza și mierea, printre altele.
– Pain Plaisir s-au mutat într-o locație nouă, pe Puțul lui Zamfir nr. 60.
– Cei de la Caramel au deschis o brutarie pe str Albac nr. 21A, iar povestea din spate e spusă de Alain Pascal, intervievat de Gregory Rateau in Le Petit Journal: link aici
– Din păcate, restaurantele Peskano din Brăila și Pukka Tukka din București s-au închis.

În continuare, restaurantele și barurile oferă take-away sau livrare acasă:
– Lista celor din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu aici 

Alte știri din gastronomia Românească:
– Îl puteți asculta pe Alexandru Dumitru de la Anika Restaurant, bucătarul Gault&Millau al anului 2019 într-un nou podcast de la ialoc.ro. Tot Alexandru Dumitru este protagonistul celui mai nou articol din seria Morning Chefs by Nespresso, de la CoverStories.
– Revino Cheese & Wine au lansat harta producătorilor de brânzeturi din România.

Articole Asemanatoare

8 aprilie 2020
Vești din gastronomia locală #6
Vești din gastronomia locală #6
5 mai 2020
#dinGRIJĂ pentru cei care au grijă
Grija, ingredientul principal al unui proiect prin care echipa medicală din Spitalul Colentina din capitală va primi ...
29 octombrie 2019
Maize | Interviu cu Daniel Pălici
Devenit de curând bucătar-șef la Maize farm to table, Daniel Pălici ne-a împărtășit așteptările sale de la fiecare di...