Evenimente din gastronomie:
– 21-22 octombrie: Revino Cheese & Wine a anunțat masterclass-urile care vor avea în centru asocieri dintre brânzeturi locale și vinuri, în cadrul Revino Gourmet Show, ediția a doua.
– 24 si 25 octombrie L’Atelier Relais & Chateaux: #ZeroWaste sustainable dinners, 8-hands cu Oana Coantă, Vlad Pădurescu, Alexandru Iacob, Andrei Chelaru.
Restaurante și bucătari:
– Descoperiți meniul complet de toamnă-iarnă conceput de Radu Ionescu la KAIAMO – Aesthetics. Senses. Tangibility.
– Soro.lume are dish-uri noi în meniul de toamnă, semnate de Mihai Toader – printre acestea se află și Supă armenească cu hurut și păstăi fermentate.
– Ați testat Surf & Turf la restaurant Via Cluj-Napoca?
– Restaurant Hotel Pleiada Iași a anunțat oferta de Crăciun, printre care și cu sarmale, brânzoaice și proțap.
Vinuri și crame:
– NOUA propune o variantă de wine pairing compus din 7 vinuri românești și internaționale, detalii pe paginile lor de socializare.
– Un interviu cu Marina Samoilă de la DespreVin.Ro despre vinuri și crame românești.
– Povestea Domeniul Strehan și brandingul unui concept de turism viticol în regiune Dealu Mare.
– 25 octombrie: Winesday propune o verticală de Taraboste roșu.
Producători locali:
– Dacă sunteți în Timișoara, nu ratați La PAS – Festivalul de Gastronomie Artizanală care are loc între 13-15 octombrie.
– Slow Food Buzău prezintă produsele locale și evenimentele pe site-ul lor.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– În perioada 4-6 noiembrie are loc Kitchen Battle – unde echipe de bucătări (de la bucătăria rafinată la pub-uri) gătesc în direct și se întrec. Fondurile obținute din vânzarea biletelor merg către proiectele Social Food ale asociației caritabile fondate de Adrian Hadean – ce oferă mese calde persoanelor nevoiașe în cantinele sociale din țară.
– Un prim retailer din România a primit certificarea Bureau Veritas pentru sistemul de management al risipei alimentare.
Alte vești din gastronomie:
– Marius Tudosiei lansează pe 14 octombrie #local ,,un podcast despre Mâncare. Familie. Comunitate.’’.
– Pe 21 octombrie are loc evenimentul Șaraimanic în Port Cetatea lui Dinescu.
– Mircea Groza a fost invitat la #2 Povestiri împletite. Podcast cu socăcițe – Bonțe Floare, un proiect al Centrului Cultural Educațional și Artistic MarinArt și Patricia Marina Toma.
– Cătălina Penciu a lansat ediția #72 a newsletterului său pentru foodies, nu ratați rubricile A little bit of everything, #bucătăriaexperimentelor or #digest (în loc de Triferment).
Credit foto: 𝙻𝙰 𝙷𝙰𝙼𝙱𝙰𝚁 𝚁𝙴𝚂𝚃𝙰𝚄𝚁𝙰𝙽𝚃, Chef Alexandru Dumitru