Evenimente din gastronomie:
– Pe 21 noiembrie 2023 are loc la Sibiu conferința pe subiecte de gastronomie, IDEAL Evolution Sibiu, cu tema Choices.
– 23 septembrie: Bacania Veche propune Plăcinte Poale-n Brâu și alte bunătăți de toamnă.
– 23 septembrie: Dezbateri culinare by Cosmin Dragomir & friends, parte a evenimentului Ziua Națională a Ciorbei la Sfântul Gheorghe din Giurgiu.
– 24 septembrie #brunch 10 la Lovin’ Winebar & Bistro. Din meniu și plăcinte cu curcan, cu rață și varză, de pește, cu berbecuț, cu mai multe feluri de branza etc.
– 1 octombrie Casa Timiș: eveniment dedicat Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinului din România.
– 10-11 octombrie are loc „Poezie de toamnă” la Plai Sibiu, cu Meniul de degustare „Brumărel” – format din 12 dish-uri și 5 vinuri.
Restaurante și bucătari:
– Chef Catalin Petrescu s-a alăturat echipei Casa Timis.
– Coclinta Brasserie ne amintește săptămâna aceasta de Coclinta cu brânzeturi maturate.
– Din meniul de toamnă Fork Ana Tower: sardine marinate, millefeuille de cartofi și slănină de Mangalița.
– La Cafe Wien Sibiu puteți încerca și Kaiserschmarrn la micul dejun.
– Fratellini Bistro ne invită să degustăm feluri de mâncare cu ingrediente de sezon din meniul lor.
Vinuri și crame:
– Miercuri – 4 octombrie, o degustare by UVA Wine Shop & Bar cu vinurile de la Domeniul Bogdan ce practică o viticultură biodinamică.
– Un interviu cu Aurelia Vișinescu, oenologul cramei din Dealu Mare – Domeniile Săhăteni Aurelia Visinescu Wines.
Producători locali:
– Un articol despre Brânzeturile Hoghilag și povestea fermierului care s-a întors în țară ca să pună în practică cunoștințele dobândite în Italia.
– Economie Rurală propune un interviu cu Dana Burlacu Visternicu din Iași: gustul de acasă este întotdeauna dres cu smântână.
– Pe 14 octombrie are loc la COBOR – ferma de biodiversitate/biodiversity farm întrecerea gulașurilor.
Alte vești din gastronomie:
– Un nou sezon Flavours of Romania | sezonul 2 – Charlie Ottley, este disponibil pe Netflix pentru vizionare.
– Un interviu în cadrul emisiunii ZF Agropower, despre proiectul De la Ferma, cu brânzeturi românești care se exportă în 12 ţări.
– Chef Mihai Toader de la restaurant Soro.lume este primul invitat al Ruxandrei Gavrilescu la podcastul Anatomia Gustului – Amuse Bouche, aici înregistrarea.
– Midnight baker sau viața de noapte a unui brutar artizanal: Daniel Ion de la Casa del Pan, un articol de Cosmin Dragomir.
– RetuRO SGR lansează o serie de webinarii despre funcționarea sistemului garanție-returnare pentru producători, importatori, comercianți de băuturi și reprezentanți Horeca.
Credit foto: Chef Necula Mihai Ciprian