Vești din gastronomia locală #125

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– Curând se deschide în cetatea Alba Iulia – Unio Vini by Vinoteca HUGO, în echipă sunt și Chef Roland Szegedi alături de oenologul Eugen Odainii.

Evenimente din gastronomie:
– 13 septembrie: Tasting event la 4 mâini – Adi Hădean și Marian Zancianu la ZORI Restaurant Iași.
– 30 septembrie: Sur la Mer organizează Fleur de Mer – un prânz pe malul mării, la Faleza 23, cu un meniu conceput de Chef Daniel Pălici de la Restaurant Grai București.
– Ziua de 1 octombrie începe cu un ,,Brunch transilvănean la șură’’ la Cincsor.Transilvania.Case de Oaspeti, urmat de o serie de intâlniri culturale, sub numele Florilegium, detalii la ei pe pagină.

Restaurante și bucătari:
Pain Plaisir a deschis luna aceasta un nou magazin, în Corbeanca, pe șoseaua Unirii 236 (complexul Moara Corbeanca).
– Din meniurile zilei la J’ai Bistrot București: Ciorbă de praz sau Supă cremă de usturoi?
Ivan Pescar & Scrumbia Bar este mereu o opțiune bună pentru cei cu dor de vacantă.
Bella Muzica Brașov anunță că Oktoberfest continuă până pe 10 septembrie, pe strada Turnului și ne invită și pe la ei.
– Pe lângă pizza și panini, Gourmet Pizza Bacău pregătește și deserturi.

Schwarz Bistro

Vinuri și crame:
– 16-17 septembrie are loc Festivalul Vinului din Republica Moldova, pe Șoseaua Kiseleff – Wine of Moldova Romania unde vor putea fi degustate vinuri de la 44 de crame.
– Din ultimele vinuri selectate luna trecută în proiectul cu abonamente lunare de vin Dor De Vin se numără și: Fetească Neagră 2021 – de la Fort Silvan și Crama de piatră Boian Premium – Fetească Albă și Fetească Regală.
Domeniile Mitroi își prezintă colecția de vinuri ca pe niște opere de artă, într-un showroom amplasat pe strada Mircea nr. 113 din Constanța.

Producători locali:
– 8-10 septembrie: Comunitatea Mutat la țară anunță Mutat La Țară – Fest în sat Homorâciu, județul Prahova, inclusiv cu târg de mici producători și mâncare tradițională.
– 23-24 septembrie – Târgul Pâinii de Ziua Satului Românesc la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” București.
– Gastro Local anunță prima conferință a Punctelor Gatronomice Locale, între 21-22 octombrie la Vama Buzăului, Brașov.
– Food hub Nod Verde din Cluj-Napoca continuă să ne prezinte micii producători cu care colaborează: Sura cu Bunatati (cu Gogoșarii în sos de muștar) sau Desaga cu legume (Pasta de tomate).

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
Forumul Orașelor Verzi se desfășoară până pe 10 septembrie la Brașov, inclusiv Food Wave – picnic în parcul Titulescu.
– O analiză Green Start-Up: Cât te costă să te hrănești sustenabil sau despre adoptarea unei alimentații sustenabile și prietenoase cu mediul.

Alte vești din gastronomie:
– Volumul „Zămuri – supe, zupe și năcreli; rețete ardelenești din bătrâni“, apărut în această vară la editura gastroart.ro, este nominalizat la două categorii la Gurmand Awards 2023 – The best in the World, la Food Heritage book și Eastern Europe book.
– Pastry Chef Ana Consulea participă pe 14 septembrie la ediția specială „Permis de Antreprenor |Business show & networking” by BiziLive.tv.
O conversație cu Yuki Ichiro de la YUKI japanese home dining – despre reinventare și viața trăită pe îndelete, interviu La noi journal o nouă publicație independentă de călătorie și cultură despre România.
– În cadrul proiectului ,,Chefi azi, dar mai ales mâine’’ coordonat de Cosmin Dragomir, citiți un interviu cu Chef Ionut Crisan de la Cluj-Napoca, recomandat de Chef Horia Simon.
Un interviu Horeca Insight Magazine cu Chef Vidican Raul, despre provocările deschiderii unui restaurant, colaborarea cu producătorii locali și alte subiecte legate de industrie.

Credit foto: Schwarz Bistro, Odorheiu Secuiesc

Articole Asemanatoare

17 iunie 2022
Vești din gastronomia locală #65
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Ou_bucuresti renovează locația din strada Dianei și pregăteș...
2 decembrie 2018
Echipa de experți pentru ghidul de vinuri românești 2019
Obiectivul ghidului în România este de a prezenta publicului larg, local și internațional, o selecție a celor mai bun...
9 iulie 2018
România, un terroir impresionant
Astăzi, România se deschide lumii întregi și își dezvăluie adevăratul potențial turistic și economic.