Evenimente din gastronomie:
– 2 septembrie ATRA Doftana: Fine Dining & wine tasting – cu vinul Purcari Wines ce însoțește un meniu fine dining semnat de Chef Ionu ce însoțește un meniu fine dining semnat de Chef Ionuț Gagiu.
– 2-3 septembrie: Ou_bucuresti & Oua si Unt Brunch Bistro Sibiu organizează un ,,Breakfast festival’’ în Sibiu, pe str. Târgul Vinului 6, detalii pe paginile lor.
– 28 septembrie: Horeca Women Gala Awards 2023, organizat de Trends by HRB.
– 21-23 octombrie, Revino Cheese & Wine: eveniment Revino Gourmet Show – Salon Gastronomic, la hotel Novotel.
Restaurante și bucătari:
– Pentru brunch-uri în grădină, vă recomandăm Simbio, pe str. Negustori nr. 26, București.
– ZORI Restaurant din Iași aniversează 3 ani și sărbătorește cu un nou meniu semnat de Chef Marian Zancianu.
– Casa di David are weekend specials: Classic Beef Tartar și Tandoori Prawns & Curry sunt printre acestea.
– Chef Petra Hianu de la restaurant Plai Sibiu organizează pe data de 18 septembrie 2023 un atelier cu ingrediente de sezon, ,,mirosuri de toamnă și multă voie bună’’ – cu subiecte precum Murături zero-waste/ Cum, când și de unde ne alegem ingredientele/ Tehnici de conservare a diverselor tipuri de legume și fructe etc.
Vinuri și crame:
– Povești cu vin sau un interviu Haute Culture by Biz despre crama Avincis din podgoria Drăgășani.
– Jidvei a lansat o noua gamă de vinuri, Iluziv.
– Între 13-15 octombrie are loc RO Wine – International Wine Festival of Romania la Fratelli Studios.
Producători locali:
– 2 septembrie – eveniment Hai în gospodărie la Laptareasa din Tohan (în Râșnov) cu ateliere practice pentru cei mici dar și pentru cei mari, plus mic târg cu producători din zonă.
– Casa Terra din Făgăraș menționează cu mândrie o parte dintre micii producători cu care lucrează, printre aceștia: Fructe de padure Sinca, Racovita Berivoi, brânzeturi maturate Da Giuseppe Formaggeria Artigianale etc.
Alte vești din gastronomie:
– Proiectul ,,Chefi azi, dar mai ales mâine’’ inițiat de Cosmin Dragomir, îi prezintă pe Alexandru Burcă și Bogdan Vavrița.
– Un studiu despre obiceiurile și deciziile de consum și cumpărare, inclusiv zona food/ going out.
– Muntele recomandă Plescavita de la Lera’s Bistro din Timișoara.
– Despre AveForchetta, un concept de ,,gastronomie, design şi lifestyle italienesc’’, un articol După Afaceri Premium ZF.
Credit foto: Casa Timiș, Chef Nico Lontras