Vești din gastronomia locală #123

Evenimente din gastronomie:
– 25 august: Lecturile Culinaria Banatica continuă la Timișoara, vol. 4 – Identitate Gastronomică Locală, alături de invitații: Chef Oana Irina Coantă și Cosmin Dragomir la Grătarul cu Ștaif – BBQ House.
– 25-26 august: August/ Gustar/ Fructar – fructe românești de sezon, dulcețuri, compoturi și licori la Bacania Veche.
– 26-27 august ,,What about Brunch?’’ la Switch.eat, din meniu și ouă benedict, salate, chicken&waffles.
– 27 august: Duminica Israeliană la Blue Lagoon JCC.
– Festivalul Sabor aduce în același loc aromele, culorile și atmosfera din Spania, Portugalia & America Latină, între 16-17 septembrie la Verde Stop Arena.
– 30 august: continuă evenimentele cu vin pelin și acompaniament de mâncare la Paninaro Bucharest – Pelinaro V cu Teo si Melinda.
– 29 septembrie: eveniment Efectul Picasso – Chef Daniel Pălici este invitat la Casa Boierului Din Deal – Pietroasele, Buzău, nu uitați să faceți rezervare.

Restaurante și bucătari:
– De neratat la Kombinat Gastro-Brewery Sibiu din meniul de vară: Mousse-ul lor de Vinete.
Balls. ne invită la votat dulcele de marți din septembrie: Langoși sau Crêpes Suzette? Răspundeți-le pe rețelele de socializare.
Miez Brutărie Artizanală sărbătorește parteneriatul cu Laptaria cu caimac cu #Kefir, pe 24 august.
– #desezon la CASA Hirscher Brașov: Gazpacho di pomodoro sau Crema di pomodoro?
– Ați încercat Tarte citron meringuée de la Ohlala Patisserie?
Grain Trip ne recomandă pâinea lor #desem cu nuci pecan, din boabe de grâu şi einkorn (măcinate de ei) alături de salată de vinete.

Plai restaurant

Vinuri și crame:
– 16 septembrie: are loc o cină în vie, în Dealu Mare – Vineyard Dinner la crama Dagon.
– 22-24 septembrie o nouă ediție bike&wine de weekend, în Dobrogea.
– Ora de Vin Iași: pe 28-29 octombrie are loc cea de-a doua ediție a festivalului ”Hai cu pluta!”cu vinuri din România dar și din Republica Moldova și Europa.

Producători locali:
– Între 1-3 septembrie 2023 are loc Târgul Național al Mierii, ajuns la ediția 25, organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România.
– 7-8 octombrie: Artisan Food Market adună laolaltă mici producători la Restaurant Hanu’ lui Manuc din București, la a cincea ediție a târgului.
– 13-15 octombrie: Terra Carpatica – Conacul Grigorescu organizează vânătoare de trufe.

Alte vești din gastronomie:
– De Corina a povestit despre experiența la Taverna Georgia, primul restaurant georgian din București.
– Proiectul semnat de Georgiana Ilie, Meal planning de care te poți ține a împlinit 2 ani.
Micul Românesc vs Micul din Balcani, asemănări, dar mai ales deosebiri, într-un interviu cu, Cosmin Dragomir.
– 2-3 octombrie: Sweet and savory viennoiserie for events/ catering and cocktail by Hans Ovando – la Horeca Culinary School.

Credit foto: Plai Sibiu, Chef Petra Hianu: Zero waste snack – tomato and basil.

Articole Asemanatoare

3 septembrie 2020
Vești din gastronomia locală #20
Vom revedea în perioada următoare restaurante fără terasă care se redeschid, după o perioadă lungă de pauză. Suntem a...
7 aprilie 2023
Vești din gastronomia locală #103
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Al Pastor by MAT se pregătește de lansare, un proiect al ech...
27 iulie 2019
[Locuri noi] Coclinta Braserie, București
Când vorbim despre Coclinta Brasserie, trebuie să începem cu o definiție: coclintă, adică turtă coaptă pe sobă, din a...