Vești din gastronomia locală #12

 

De mai bine de o săptămână, restaurantele din întreaga țară și-au redeschis terasele. Noi vă încurajăm să respectați regulile necesare pentru a vă proteja sănătatea în perioada aceasta și să vă bucurați de locurile de care v-a fost dor în ultimele două luni. Continuând să vă bucurați de experiențe gastronomice oferite de bucătari direct la terasele restaurantelor sau cu livrare la voi acasă, perioada de tranziție către un nou normal va fi mai ușor de depășit.

Documentăm constant terasele care se deschid în acest album

Bistro Albert, Brașov
Bistro Albert, Brașov

În continuare, restaurantele și barurile oferă take-away sau livrare acasă:
– Lista celor peste 150 din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu, iar meniurile sunt disponibile aici si aici  #gomioacasa
– MEATic Restaurant livrează în continuare cutiile cu cărnuri pentru grătar și vin, aici
– Simbio au lansat magazinul online, de unde puteți comanda meniul lor direct la voi acasă.
– Din păcate, Enotek Wine Bar se închide – a fost unul dintre câștigătorii trofeului POP Gault&Millau la lansarea ghidului nostru din 2018 și unul din locurile primitoare pentru gurmanzi și iubitori de vin, deopotrivă. Echipa va continua activitatea în Vinimondo.

 

Pâine și Vin, București
Pâine și Vin, București

De unde vă puteți inspira și comanda vin:
– Am publicat un album pe care il actualizăm constant – conține recomandări de vinuri inspirate din ghidul de vinuri românești Gault&Millau

Inițiative caritabile:
Documentăm aici inițiativele caritabile ale bucătarilor din comunitatea noastră extinsă

Alte știri din gastronomia Românească:
– De Corina i-a intervievat pe Alexandru Dumitru, Radu CM Ionescu, Ana Consulea, Radu Dumitrescu și Adrian Hadean, despre cum au fost ultimele luni pentru ei și ce va urma, link aici
– Calatorii si Farfurii au scris o serie de recomandări culinare din București aici
– FRAGMENTE au lansat un episod nou, unde documentează excursia lor de cercetare gastronomică pe Drumul Râmnicului și cina pop-up de la Anika Restaurant.
– Adrian Hadean apare într-o nouă emisiune TV în fiecare sâmbătă, împreună cu ionelanastase.ro: La Cină, pe Digi24
– Pe lângă introducerea gastronomiei în Strategia de dezvoltare a județului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu a lansat platforma www.gusturisibiene.ro pentru a sprijini producătorii locali

Articole Asemanatoare

2 decembrie 2018
Echipa de experți pentru ghidul de vinuri românești 2019
Obiectivul ghidului în România este de a prezenta publicului larg, local și internațional, o selecție a celor mai bun...
30 mai 2020
Vești din gastronomia locală #11
Arrosticini continuă proiectul “Redescoperă oaia românească” - între timp au mai gătit Ioan Bebeselea și Radu Dumitre...
9 august 2019
[Locuri noi] La Pescaderia by Alioli, București
La Pescaderia by Alioli este cel mai nou membru al familiei Alioli (din care mai fac parte Restaurant ALIOLI și La Fi...