Evenimente din gastronomie:
– Pe 15 iulie are loc prima ediție Al Fresco Brunch, Bubbles & Beats la KAIAMO. Sunt disponibile variante de brunch sharing dar și 5 Course Tasting Menu, plus opțiuni de Cocktail Pairing or Wine Pairing.
– 16 iulie eveniment Umami Brunch – Taste of Southeast Asia, detalii.
– 17 iulie: Sarme, sarmale și eurosarmale: Tips and tricks, un eveniment Culinaria Banatica și HORETIM.
– 19 iulie: eveniment Pelinaro III la Paninaro Bucharest, cu vin pelin și tapasuri.
– 23 iulie: Bacania Veche – Delicatese & Gradina și Winesday organizează Wine Brunch in a Sparkling Summer.
– 25-27 august are loc European Street Food Awards 2023 în Timișoara, un eveniment Amintiri Gustoase & CODRU, link în comentarii.
– 8-10 septembrie are loc Weinland: sounds and flavours of Sibiu. Ediția de toamnă, cu bucate inspirate din bucătăria locală & vinuri.
– Horeca Insight Magazine organizează evenimentul FoodService & Hospitality Expo, între 4-6 noiembrie 2023.
Restaurante și bucătari:
– Restaurantul Plai din Sibiu se redeschide joi, 20 iulie, pe str. Timotei Popovici 19, în haine noi. Urmăriți și cu noul lor site.
– La adresa din str. Nicolae Golescu 18 București funcționează 2 concepte: Epicurian – The Art of Haute Cuisine, alături de Relais & Chateaux Le Bistrot Francais – Brasserie, create de Chef Patricio Massimino.
– Descoperiți meniul săptămânal de la Nido Kitchen & Wine poate fi și o supă rece de castravete cu avocado sau o supă cremă de năut cu ardei copt.
– Pickles ne așteaptă în weekend cu salată #desezon: Salata de pepene, castraveți, telemea de vacă și mentă.
– Restaurant Panoramic Iași: alege un desert cu priveliște, de la etajul 13 – Cannolli sicilian, Papanașul casei or Tartă cu mascarpone, fructe proaspete și sos de caramel.
– Pentru arome mediteraneene de vacanță, Trattorian Artisan Food Brașov poate fi răspunsul.
– Velocità sărbătorește 3 ani cu gelato, affogato și speciality coffee pe Calea Victoriei.
Vinuri și crame:
– Un interviu cu Cezar Ioan despre producătorii români de vin și piața locală, semnătura, Cosmin Dragomir.
– Despre planurile GRAMMA și lansarea de anul acesta a unui sortiment de Fetească Neagră 2019, într-un articol Trends by HRB.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Platforma de mediu pentru București lansează un proiect de finanțare pentru proiecte de economie circulară. Pe lista activităților care pot fi finanțate sunt și inițiative de upcycling (cum ar fi cantine sociale or salvarea produselor aproape de expirare din marile lanțuri de magazine), inițiative zero waste, ateliere comunitare de gătit din resturi alimentare etc. citiți aici.
Alte vești din gastronomie:
– Jurnalistul și scriitorul de gastronomie Cosmin Dragomir a anunțat că următorul său volum, Colecționarul de sarmale, va apărea în toamna acestui an și caută parteneri pentru susținerea acestui proiect și cercetările culinare derulate în prezent.
– Pe 25 iulie are loc lansare de carte ,,Zămuri – supe, zupe și năcreli. Rețete ardelenești din bătrâni” de Mircea Groza la librăria Cărturești Platinia din Cluj-Napoca.
– Podcastul #AmintiriGustoase – Cronicari Digitali o are invitată pe Chef Madalina Roman care povestește despre proiectul său Gourmet Bikers, despre mici producători și Puncte Gastronomice Locale pe care le descoperă prin țară, descoperiți și restul.
– Cătălina Penciu a scris un nou număr al Newsletter-ului Eat, Cook, Travel, despre ,,Iulie italienesc’’ dar și chipsuri homemade cu praf de oțet or știința ouălor fierte etc, link în comentarii unde vă puteți abona.
Credit foto: Kane – New Romanian Cuisine, Chef Cătălin Bejenariu