Vești din gastronomia locală #116

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
Acadeea, deserturi gourmet cu ingrediente premium, se deschide pe 12 iulie 2023 în Cluj-Napoca, pe str. Napoca 19.

Evenimente din gastronomie:
– 7-9 iulie: Muzeul Național al Țăranului Român organizează Târg de vară la Șosea – Piața Țărănească și Meșter(Ești).
– 11 iulie: un eveniment ZEN SUSHI în noul lor loc la mare, Building Stefan Resort, alături de 3 Chefs, Wagner Spadacio, Alon Than, Sorin Zaharia.

Restaurante și bucătari:
KAIAMO vine cu noutăți, a reintrodus #FridayLunch între orele 12:00-16:00.
Le Bab Bucharest aniversează 4 ani de când a deschis primul lor loc în România.
PAPILA are un nou meniu #RamenSunday de sezon, începând de duminica acesta.
– Grădina de vară Casa Boema din Cluj-Napoca ne așteaptă și cu meniu dedicat de prânz (Chef’s lunch menu) dar și cu cel de seară.
– La Mahala restaurant Brânza de capră gratinată preferă să dreagă cimbrișorul în loc de busuioc.
– Ai încercat preparatele cu fructe de mare pe terasa cu vedere la mare, de la Le Premier Constanta?
– Restaurant NOUA a anunțat că Noua Bucatarie Estivală nu se deschide anul acesta, va fi un an de pauză.
– După câteva zile în care a fost închis, Zexe Braserie revine în haine noi în acest weekend, după un proces de „înfrumusețare”.
– Echipa Bucataria.localfood este în vacanță în această perioadă, revine pe 13 iulie.

Vinuri și crame:
– 10 iulie Picnic în podgorie sau Webinar live cu Marinela Ardelean și Mihaela Sava PrajiturEla – cu degustea noii game Iluziv, de la Jidvei.
Corks Cozy Bar 12 iulie – Analiza Profesională a Vinurilor – profesor universitar doctor Oana Arina Antoce de la USAMV București / Organizatia Internatională a Viei și Vinului (OIV).

the ARTIST Restaurant

Producători locali:
– 15 iulie – eveniment Culinarativ și Colinele Transilvaniei: Acasă la Copșa Mare 122. Experiențe cu gust local. Brunch cu produse locale dar și atelier de făcut pâine, atelier de pâslărit, vizită la biserica fortificată etc.
Laptaria cu caimac aniversează 5 ani de când este pe piață, prilej cu care ne anunță și lansarea unui nou produs, ,,Kefir Kefir’’.
– 22 octombrie ,,Ziua Mărului’’ la Mălâncrav – Patrimoniu Multietnic Viu un eveniment Mihai Eminescu Trust.

Alte vești din gastronomie:
– Pastry Chef Ana Consulea semnează un articol despre pairing ,,Prosecco și deserturi. It’s a match!’’.
– În cadrul DWMT la Conac (8-9 iulie – Conacul Udriste Nasturel, Herăști – Giurgiu), îmbinare a artei recente, new media și muzică eclectică, Chef Alex Petricean e prezent cu un pop-up kitchen Noua x Noua.b.a.r.
– Un articol despre Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 – cu explorări culturale dar și gastronomice, un articol De Corina.
– Citiți un material despre producătorii de gin din România.
– Aplicația Tappster este un nou sistem draught self-pouring disponibil în câteva locații HoReCa.

Credit foto: the ARTIST Restaurant – Chef Paul Oppenkamp: Sorbet de castravete, tapioca, cocos, mentă, lime.

Articole Asemanatoare

27 mai 2022
Vești din gastronomia locală #62
Chef Alexandru Dumitru a redeschis Anika Restaurant unde a pregătit meniuri noi de degustare de 3, 5 sau 9 dish-uri c...
9 iulie 2023
Vești din gastronomia locală #116
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Acadeea, deserturi gourmet cu ingrediente premium, se deschi...
10 iunie 2020
Gault&Millau România lansează proiectul #maideparte
go-mio.ro se transformă în destinația digitală în gastronomie, reunind experiențe culinare deosebite oferite de bucăt...