Evenimente din gastronomie:
– 24 iunie – Eveniment Fine Dining & Wine Tasting ATRA, alături de Chef Ionuț Gagiu & Viile Metamorfosis – în comuna Valea Doftanei, sat Teșila.
– 24 iunie Bacania Veche – Delicatese & Gradina: ne invită la eveniment Poartă IE și #eatlocal – Sărbătorește Ziua Uiversală a IEI în #DacIA25. Din meniu și #Cashprese – salată cu roșii românești și caș dospit, păstrăv de Zăganu rumenit în mălai, cu mămăliga și mujdei, Saramură de crap etc.
– 24 iunie: la Mosto Natural WineBar & Bistró are loc Natural Wine & Gourmet Dinner.
– 25 iunie Brunch Fork Ana Tower între orele 12:00 – 17:00, la fel principal puteți alege între Varză coaptă umplută cu ragu de legume, sos de brânză de burduf cu verdețuri sau Lup de mare în sos de unt cu lămâie și salvie sau Șnițel de Mangalița cu emulsie de miere și muștar.
– 24-25 Iunie pe Benjamin Franklin 9 Atelierul de Tarte organizează ‘’A weekend in Positano’’.
Restaurante și bucătari:
– De-acum înainte puteți găsi bagels făcute de brutăria Blitz ‘n’ Roll în orice magazin OTOTO.
– Nu uitați de meniul de prânz de la Energiea dar și de dish-urile noi, apărute în luna iunie.
– Pentru iubitorii de ceai: de luna aceasta s-a redeschis Ceai la Metoc.
– Stokker Restaurant Oradea are meniu nou de luna aceasta, printre ele și: Supă cremă de căpșuni cu migdale prăjite dar și Cotlet de miel cu pesto de mentă.
– La Albert Social Bistro Brașov serile de vineri și sâmbătă au și muzică live, pe lângă selecția lor de vinuri și mâncăruri.
Vinuri și crame:
– 26 iunie – Degustare de vinuri Riesling din lumea largă, la 1568 Bistro din Cluj-Napoca. Vinurile vor fi prezentate de Kormos Zoltán DipWSET.
– SERVE organizează pe 8 și 15 iulie evenimente Blending Party la Crama Serve Ceptura, din Ceptura de Jos – Dealu Mare, și cu opțiuni de transport și cazare, link în comentarii.
– Domeniile Prince Matei s-au rebranduit în Crama DeMatei.
Producători locali:
– 25 iunie – Clubul Gastronomic Transilvan ne invită la evenimentul ,,Prânz de iunie la Mărgău’’ o întâlnire la masă cu Chefs – Slow Food Cluj, Transilvania, în sat Mărgău 122 Cluj Napoca.
– Artesana are noi produse în portofoliu: iaurturi cu fructe realizate din lapte integral de vacă, nestandardizat, neomogenizat, pasteurizat la temperatură blândă.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– 10 proiecte din sectorul agroalimentar, câștigătoare la Empowering Women in Agrifood 2023. De la microfermă specializată în producerea și comercializarea cărnii de rață la platformă digitale care să promoveze și să gestioneze conceptul și nevoile proprietarilor de Puncte Gastronomice Locale sau Crearea unui sistem tip franciză pentru agricultură, care are la bază stabilirea lanțurilor de aprovizionare directă dintre zonele rurale și orașele din apropiere etc., urmăriți #EITFood & Impact Hub Bucharest.
Alte vești din gastronomie:
– 23-25 iunie are loc evenimentul ,,Amzei’’ – un demers The Institute și Cartierul Creativ de revitalizare a zonei Amzei cu ajutorul economiei creative locale. Printre activități și Amzei Market Makers – o serie de târguri pop-up de weekend care își propune să aducă împreună producători agro-alimentari, florari și diverși antreprenori creativi locali.
– Amintiri Gustoase se alătură ca partener principal la #CreatorsFestival și invită creatorii de conținut din zona de food în activările și workshop-urile pregătite în cadrul evenimentului, detalii.
– Asociația Pizzarilor Profesioniști din România (APPR) organizează un masterclass de Pizza și Pâine fără Gluten care va avea loc la Cluj Napoca, pe 26 iunie 2023.
– 23-24 Iunie – Piano Night pe terasa Velocità din Timișoara.
Credit foto: Restaurant Atra Doftana, Chef Ionuț Gagiu