Vești din gastronomia locală #11

[Vești din gastronomia locală #11]

 

Știm deja că restaurantele pot deschide terasele de la 1 iunie, însă ne este clar că serviciile de take-away și livrare acasă continuă să facă parte din noul normal al gastronomiei, astfel că vom continua să promovăm eforturile celor din comunitatea noastră – atât pentru primirea oaspeților în restaurante, cât și pentru livrarea către aceștia.

ialoc.ro au publicat un ghid în 7 pași esențiali despre cum să arate redeschiderea restaurantelor post-CoVid19.

Bacchus Bistro Chic, Bacău
Bacchus Bistro Chic, Bacău

Restaurantele și barurile care oferă take-away sau livrare acasă:
– Lista celor peste 150 din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu, iar meniurile sunt disponibile aici  si aici  #gomioacasa
– CAJU by Joseph Hadad au redeschis, atât pentru pick-up cât și pentru livrări.
– Bistro de l’Arte au lansat o serie de bunătăți la borcan, de la pate de ficat sau de năut, la carne la garniță și sos pentru carne de vită.
– Bacania Veche au redeschis magazinul, dar continuă să ofere și livrări acasă.
– Noeme – former GUXT anunță intrări noi în meniul de vară, iar tacos sunt pe listă.
 NOUA și-au schimbat programul – gătesc de joi până duminică și preiau comenzile între luni și miercuri. Ei propun un meniu nou săptămânal, axat pe sezonalitate și creativitate.
– Pe lângă meniul deja irezistibil, Zexe Braserie au adăugat pricomigdale cu ciocolată. Ne e greu să ne oprim din a ne gândi la ele.
– Aventura culinară de astăzi de la Voilà se numește “La chilia-n port” și e un omagiu adus rețetelor vechi, pescărești. Vine după o călătorie în Deltă, unde tovarăș de drum pentru Radu Dumitrescu a fost acel Aligote care “face din bucătari poeți”, după spusele lui.
– Arrosticini continuă proiectul “Redescoperă oaia românească” – între timp au mai gătit Ioan Bebeselea și Radu Dumitrescu.
– Anika Restaurant vor deschide aprozarul nou de miercuri, de unde puteți cumpăra sau comanda legume și fructe proaspete, bunătăți la borcan și vin.

De unde vă puteți inspira și comanda vin:
– Am publicat un album pe care il actualizăm constant – conține recomandări de vinuri inspirate din ghidul de vinuri românești Gault&Millau

Inițiative caritabile:
– Documentăm aici inițiativele caritabile ale bucătarilor din comunitatea noastră extinsă

Nobel Cuisine, Craiova
Nobel Cuisine, Craiova

Alte știri din gastronomia Românească:
 ialoc.ro au publicat rezultatele a două studii cu privire la comportamentul post-CoVid19: unul în rândul restaurantelor (link aici) și unul în rândul celor care ies la restaurant (link aici)
– Alexandrescu Bogdan a devenit Executive Chef la L’Atelier Relais & Chateaux din Epoque Hotel Bucharest Relais & Châteaux.
– Asociatia My Transylvania se pregătesc să relanseze seria lor de brunch-uri gourmet și pline de povești și folclor. Până atunci, îi puteți susține prin achiziționarea unui voucher care vă va asigura locul la unul din evenimentele lor.
– Chef Horia Simon tocmai și-a lansat site-ul nou, unde împărtășește nu numai rețete, cât și povești din gastronomia românească
– Consiliul Judetean Sibiu au lansat o serie de inițiative care introduc gastronomia în strategia de dezvoltare a județului Sibiu.
– Amuse Bouche – Os Aperitivos de M. Rocheteau au anunțat o serie nouă de evenimente culinare care vor începe în Iulie.
– Ioana Negulescu de la Berries and Spice a publicat un articol despre cum pandemia a schimbat relația dintre noi și mâncare, de la gătitul acasă, la cum s-au mobilizat restaurantele din toată lumea și ce va urma
– De Corina povestește pe blogul ei despre cum s-au adaptat restaurantele, barurile și cafenelele în perioada aceasta: link aici
– Pinch of salt plănuiește să reia seria de podcasturi cu invitați din lumea restaurantelor. Episoadele de până acum sunt disponibile aici
– Decât o Revistă explică, într-un articol nou, de ce este important să susținem micii producători locali

Articole Asemanatoare

8 decembrie 2018
Interviuri la dublu: Baracca
Începem seria de interviuri la dublu cu bucătari-șef și proprietari cu un restaurant care de 10 ani este referința în...
19 iunie 2019
NOUA bucătărie a lui Alex Petricean
Bucătarul-șef al anului 2018 Gault&Millau povestește despre experiența acestui an, despre NOUA, restaurantul său rece...