Vești din gastronomia locală #109

Evenimente din gastronomie:
– 20 mai: Radu Dumitrescu gătește alături de Florin Scripcă la aniversarea de un an Bruto Cluj-Napoca.
– 23 mai 2023: are loc Horeca Next Level – Drinks & Coffee Trends la Grand Hotel Bucharest, eveniment Horeca Insight Magazine.
BurgerFest București are loc luna aceasta, între 26-28 mai, detalii.
Taste of Transylvania va avea loc între 14-17 septembrie, în Lunca de Sus, Boros Pataka, bilete.

Restaurante și bucătari:
– Restaurant NOUA by Alex Petricean împlinește 4 ani în luna mai, curând anunță și o petrecere de aniversare.
Samsara Cluj-Napoca are meniu nou, printre dish-uri și Anghinare la jar cu piure de mazăre, Pulpă de vânătă caramelizată sau King oysters cu sos vietnamez și orez.
– Pentru cei mai puțin matinali, Albert Social Bistro Brașov a anunțat că micul lor dejun este disponibil până la ora 13:00.

Vinuri și crame:
– 21 mai – eveniment Șaraimanic înVie la Dagon Wines în Urlați, cu degustări de 8 vinuri.
– 27 mai – Crama Rasova organizează Garden party la Pescariu AQUA.
– 1-2 iulie – Călător în lumea vinului este un eveniment care promovează vinurile la nivel regional în Bacău și împrejurimi.

Soro Lume

Producători locali:
– 20 mai Vegan Brunch la Reciproc – un loc dedicat gastronomiei artizanale, care susține proiecte de consum responsabil, educație pentru alimentație echilibrată, lanțurile scurte alimentare și comerțul echitabil.
– Pe 20 mai are loc în Constanța – La Grisha – punct gastronomic local Ghindaresti un Prânz multietnic dobrogean.
– 27 mai 2023 – #Brunch în Banat în Coșteiu de Sus, în gospodărie la tanti Emilia Popa, detalii. În meniu și Bobele (ouă fripte cu brânză), Zamă de crumpi cu carne și Prăjitură neagră.
– 28 mai Prânzișor de mai organizat de Clubul Gastronomic Transilvan Cluj-Napoca în noul lor loc, în satul Mărgău, coordonat de Chef Horia Șimon.
Empowering Women in Agrifood, ediția 2023, Impact Hub Bucharest – Training, mentorat și oportunități de conectare pentru antreprenoare din sectorul agroalimentar.

Alte vești din gastronomie:
Incotroceni: în weekend-ul 27-28 mai are loc Bazar de Cotroceni, vă recomandăm să explorați și punctele gastronomice din cartier.
– Cronicari Digitali continuă seria de episode cu invitați din gastronomie, din noul sezon al podcastului „Amintiri Gustoase” – Tiberiu Cazacioc, specializat în atestare de produse românești, protejate la nivelul UE, detalii.
– Un interviu Trends by HRB cu Cristina Mehedințeanu – Cofetaria Zmeur – deserturi artizanale.
– Următoarea ediție Food Bloggers Conference se va desfășura pe 13 iunie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Credit foto: Soro.lume – Chef Mihai Toader, Scrumbie.

Articole Asemanatoare

30 iunie 2022
Vești din gastronomia locală #67
Noua Bucătarie Estivală by NOUA revine din 1 iulie la mare, în același loc din Olimp unde ne-am bucurat de meniul lor...
8 aprilie 2020
Vești din gastronomia locală #6
Radu Dumitrescu, Marius Tudosiei și Adi Hadean au lansat azi subzistenta.ro, un magazin online de unde se pot face co...
2 iunie 2023
Vești din gastronomia locală #111
Pe 3 și 4 iunie are loc evenimentul #Oaspeți la Zori, în Iași: Chef Alex Petricean de la NOUA va pregăti împreună cu ...