Evenimente din gastronomie:
– Festival de street food Festival du Bonheur: în weekendul 27 aprilie – 1 mai la complex Enigma, Mamaia Nord, iar pe 6-7 mai 2023 pe bd. Kiseleff în București.
– 5 mai eveniment ,,Le Rendez-Vous’’: 4-hands dinner alături de Chef Jean-Remi Caillon și Chef David Contant la restaurant Gramont – Suter Palace.
– 11 mai Romanian wine journey la Kane – New Romanian Cuisine, un eveniment wine-food pairing, alături de Marina Samoilă, co-founder Desprevin.ro.
– 14 mai: Ospăț cu coaste, ediția a opta, alături de Adrian Hadean la Ferma Dacilor, detalii aici.
– 20 mai: Rooftop party in the Mountains – eveniment la ATRA Doftana.
Restaurante și bucătari:
– Pâine și Vin are feluri noi în meniul de brunch, disponibil între orele 12 și 16, sâmbătă și duminică. Printre ele: ,, Ouă de fermă coapte în smântână cu Pecorino, cimbru și rozmarin, servite cu amestec de salate, ridichi și ceapă verde din Gradina Corbilor și pâine prăjită de la Pain Plaisir.’’
– Zexe Braserie a aniversat 7 ani de la deschiderea braseriei iar Grain Trip 5 ani.
– Vești de la Le Bab Bucharest: The Bab-Mobile este deja parcat la mare în Vama Veche, în același loc în care a fost și anul trecut, la Un bar, și va avea program non-stop, 28 aprilie-1 mai.
– Szikra a pregătit surprize: între 28-30 aprilie ne asteaptă cu street food în curtea restaurantului din Sfântu-Gheorghe.
– Ați încercat Colțunașii umpluți cu obrăjori de vită în sos din sana, vin alb și mărar de la Pilvax Brașov?
– Suento a redeschis grădina lor de pe strada Toamnei 101.
Vinuri și crame:
– Gramofon Wine lanseaza gama de vinuri Meatology – în cadrul Grillfest, care are loc între 29 aprilie-1 mai, pe plaja Reyna din Constanta.
– Eveniment 1 Mai la Velvet Winery (cramă boutique din zona viticolă Dealu Mare): Degustari de vin și Picnic in vie.
– 6 mai – DiWine la Crama RHEIN EXTRA – Familia Regală și Vinul, eveniment organizat de Interesting Times Bureau.
– Revino Cheese & Wine a anunțat 3 masterclass-uri la Revino Bucharest Wine Show, 6-8 mai: Climate change through Cuvée Überland ( Cramele Recas), Domeniile Panciu Winery & Resort – excelența spumantelor vrâncene, Patima după Matei – Terroir de Zorești (Domeniile Prince Matei).
Producători locali:
– Primăria Comunei Biertan a făcut public pe rețelele de socializare un calendar cu toate evenimentele de peste an, puteți urmări târgurile cu producători locali din zonă.
– Deltaica ne dezvăluie pe paginile de socializare care sunt secretele ca să prepari caras prăjit ca în Delta Dunării.
Alte vești din gastronomie:
– Silvia Teodorescu de la Zaga Brand a vorbit la Gala „Excelență în Management” și despre proiectul Amintiri Gustoase: ,,De 10 ani ne uităm la italieni cu pizza, paste, la francezi cu croisante și așa mai departe. România riscă să piardă în următorii ani cozonacii, sarmalele, și foarte multe feluri de ciorbă.’’ detalii în articol.
– B365.ro continuă explorările gastronomice prin București și recomandă încă 5 locuri cu mâncare – Arzu, Hushimo, Bacania Veche – Delicatese & Gradina, Maimuca Restaurant, Ivan Pescar & Scrumbia Bar.
Credit foto: the ARTIST Restaurant, Chef Paul Oppenkamp – Sea bass ceviche, coconut, roasted red pepper.