Vești din gastronomia locală #100

Sărbătorim ediția cu numărul 100 a veștilor noastre cu ceva #desezon, urzici. Sperăm să le găsiți în cât mai multe meniuri în perioada aceasta, iar ca primă destinație vă recomandăm Bucataria.localfood, care are mereu propuneri de sezon #eatlocal. În perioada aceasta – Mâncare de urzici cu mămăligă, telemea veche de oaie și ou prăjit, cu wine pairing – Chardonnay, Domeniile Franco-Române DFR Vigneron 2017.

 

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
Velocità a deschis o nouă gelaterie în Piața Victoriei, în clădirea America House.

 

Evenimente din gastronomie:
– 18 martie Micul Prânz #mylocalfoode11 – Degustare Multiculturală la CUIB Iași unde Claudia Rânjă și Anca Bucuci vor găti un meniu multicultural (armenesc, evreiesc și unguresc). Proiectul face parte dintr-un Program al Uniunii Europene de Cercetare și Inovare Orizont 2020.
– 24 martie: Musica – Cucina – Cocktails la Linea / Closer To The Moon sau seară italiană, sub deviza ,,Facciamo Bella Storia insieme’’
– Pe 26 martie are loc Ciorberia – un festival-concurs de supe și ciorbe, ajuns la ediția a douăsprezecea, link în comentarii. Gazdele și membrii ai juriului sunt: Adrian Hadean, Cosmin Dragomir și Marius Tudosiei.
– 29 martie: eveniment Degustare de Fetească și Sarmale la Hanu’ Berarilor Casa Oprea Soare (București) organizat de Winesday în colaborare cu Cosmin Dragomir.
– 9 aprilie – Brunch Floral by Chef Nico Lontras la Casa Timiș, restaurant Rotonda.
– Cincsor.Transilvania.Case de Oaspeti a pregătit un pachet pentru perioada de Paște.
– Amuse Bouche revine în aprilie în Țara Bascilor, cu o nouă vacanță gastronomică, detalii aici.

 

Restaurante și bucătari:
– Pâine și Vin lansează oficial astăzi franciză – vor să ducă povestea mai departe, în orașele cu peste 200.000 de locuitori, citiți detaliile.
– Restaurantul Szikra din Sfântu Gheorghe pregătește pentru săptămâna viitoare lansarea meniului de primăvară.
Mamizza ne invită pe Corneliu Coposu nr. 6-8 unde vom descoperi noutățile din meniul lor.

Vinuri și crame:
RO Wine – International Wine Festival of Romania revine la București, între 12-14 mai și 13-15 octombrie la Fratelli, pe Glodeni 3.
– 20 mai: Poate v-ați întrebat dacă există, Cel mai mic festival de vin – a ajuns la ediția a treia și se desfășoară la Trai Restaurant în Iași.

 

Producători locali:
– 1 aprilie: Povestea urzicii – de pe câmp în cratiță, eveniment la Moara Veche, Hosman – Valea Hârtibaciului, județul Sibiu.
– Alături de prietenii lor de la Casa del Pan, Revino Cheese & Wine, Mosto Natural WineBar & BistróChef Sosin a lansat luna aceasta gama de sosuri #fermentor: două sortimente de Sriracha și un sos fermentat la butoi.

 

Alte vești din gastronomie:
– Despre Timișoara 2023 Capitală Culturală – faza pe gastronomie: Cosmin Dragomir, Adriana Sohodoleanu și Cezar Ioan iau pulsul pieței printr-un chestionar (durează 2 minute completarea lui) și puteți citi un interviu pe subiect realizat cu un specialist din zonă, Alina Săftulescu – Kibuț Gărâna.
– O discuție cu Adrian Hădean la podcastul Urban Flex, cu Otravă, aici.
– Mircea Dinescu s-a întors la Prima TV cu un nou sezon ,,Poezie şi delicateţuri” unde mâncarea joacă rol principal.
– Un interviu cu Andreea Carețu de la Miez Brutărie Artizanală, în Life.ro.
– Despre 6 restaurante cu specific Italian din țară, printre acestea și Dei Frati Brașov, Sardin București sau Da Pino Cluj Napoca, descoperiți restul în articol Zile si Nopti.

Credit foto: @cristina.kzt, restaurant Vié Bucharest – Chef Radu Iliescu.

Articole Asemanatoare

15 octombrie 2020
Interviurile #ovoce: NOUA, Alex Petricean
Seria “O voce” este modalitatea noastră de a oferi bucătarilor din România oportunitatea de a-și comunica experiența ...
20 noiembrie 2020
Vești din gastronomia locală #29
Veștile Go-Mio ale săptămânii:   - Breasla Cârciumarilor Brașoveni face iar minuni cu un gest de omenie, cât...
23 iunie 2020
Vești din gastronomia locală #13
Restaurantele merg #maideparte, iar într-o perioadă plină de limitări, creativitatea, optimismul și curajul lor nu pa...