Vești din gastronomia locală #10

[Vești din gastronomia locală #10]

 

Restaurantele și barurile care oferă take-away sau livrare acasă:
– Lista celor peste 150 din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu, iar meniurile sunt disponibile aici si aici. #gomioacasa
– M.A.T Restaurant au deschis pentru prima dată ușile restaurantului astăzi. Oferă patru variante de tacos.
– Tot astăzi găsiți la Voilà un ghiveci mănăstiresc, COOKatar goes for the extraordinaire și Mihai Toader sunt de vină
– Kane – New Romanian Cuisine au lansat un meniu special de eliberare
– PizzaMania – Bucuresti au lansat propriul lor magazin online de unde puteți comanda acasă
 Antonio Iftimescu (de la Coftale Coffee Shop), a lansat un magazin online alternativ: altmarkt.ro și vorbește despre celelalte proiecte în desfășurare aici
– Pâine și Vin e din nou deschis, începând de ieri, găsiți meniurile cu livrare pe pagina lor
– Restaurant Pasaj Sibiu a lansat Portalo – puteți comanda acasă mâncare gătită cu ingrediente de la Racovița, Sadu, Mărginime, Viile Sibiului și alte localități apropiate
– În Timișoara, s-a redeschis Locanda del Corso de curând, iar at Fabrika are propriul magazin online
– O veste bună și de la Iași: La Conac așteaptă comenzile voastre cu livrare
– De ieri, și echipa de la Restaurant Casa Domneasca Braila livrează acasă

De unde vă puteți inspira și comanda vin:
Am publicat un nou album pe care il vom actualiza constant – conține recomandări de vinuri inspirate din ghidul de vinuri românești Gault&Millau:
– click aici

Inițiative caritabile:
– Documentăm inițiativele caritabile ale bucătarilor din comunitatea noastră extinsă: aici
– În magazinul lor online, Blid – locantă românească și BEEfast au lansat vouchere pe care le puteți achiziționa pentru ca Blid să gătească pentru familii nevoiașe din București.

Alte știri din gastronomia Românească:
– Pe lângă pachetele cu delicatese de întins pe pâine și vin, Anika Restaurant se transformă în curând în aprozar, de unde veți putea cumpăra sau comanda produse proaspete.
 Balls. au sărbătorit un an de la deschidere – le urăm la mulți ani!
– ARROSTICINI au lansat un proiect – #redescoperaoaiaromaneasca – cu și despre carnea de oaie, în care lucrează cu un câte un bucătar pentru a pregăti un kit de gătit acasă – cu oaie, bineînțeles. Până acum au lucrat cu Alex Petricean de la NOUA.
– J’ai Bistrot București au lansat o serie de limonade la borcan
– ialoc.ro a publicat deja primele episoade din o serie de podcasturi. Până acum, au fost invitați Alex Petricean (NOUA) și Dragoș Panait Cristian (Red Angus Steakhouse)
– Tot Alex Petricean a fost invitat al Vodafone Romania intr-o sesiune live despre sezonalitate, parte din proiectul Împreună mai puternici: Vodafone – Impreuna mai puternici
– Pe 22 mai, Raluca Daniela Hritcu și Stefan Mortici, Country Managers Gault&Millau România, sunt invitații lui Salvo Lo Castro la emisiunea sa de la Joy FM Romania – vor discuta despre proiectele recente și viitoare.

Fotografiile sunt cu terasele unora dintre restaurantele din ghidul nostru – pregătim curând un album mai extins cu astfel de imagini, cât să ne aline dorul să ne revedem în restaurante (Noeme – former GUXT, the ARTIST Restaurant, VoilàJ’ai Bistrot București). Bonus – o fotografie din grădina celor de la Anika Restaurant

Articole Asemanatoare

2 aprilie 2020
Vești din gastronomia locală #5
Vești din gastronomia locală #5
15 mai 2019
5 trenduri pentru restaurante în 2019
Revenirea restaurantelor din hoteluri, pop-upuri, meniuri mult mai precis localizate – iată câteva dintre marile tend...
30 mai 2020
Vești din gastronomia locală #11
Vești din gastronomia locală #11