Restaurantele și barurile care oferă take-away sau livrare acasă:
– Lista celor peste 150 din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu, iar meniurile sunt disponibile aici si aici. #gomioacasa
– M.A.T Restaurant au deschis pentru prima dată ușile restaurantului astăzi. Oferă patru variante de tacos.
– Tot astăzi găsiți la Voilà un ghiveci mănăstiresc, COOKatar goes for the extraordinaire și Mihai Toader sunt de vină
– Kane – New Romanian Cuisine au lansat un meniu special de eliberare
– PizzaMania – Bucuresti au lansat propriul lor magazin online de unde puteți comanda acasă
– Antonio Iftimescu (de la Coftale Coffee Shop), a lansat un magazin online alternativ: altmarkt.ro și vorbește despre celelalte proiecte în desfășurare aici
– Pâine și Vin e din nou deschis, începând de ieri, găsiți meniurile cu livrare pe pagina lor
– Restaurant Pasaj Sibiu a lansat Portalo – puteți comanda acasă mâncare gătită cu ingrediente de la Racovița, Sadu, Mărginime, Viile Sibiului și alte localități apropiate
– În Timișoara, s-a redeschis Locanda del Corso de curând, iar at Fabrika are propriul magazin online
– O veste bună și de la Iași: La Conac așteaptă comenzile voastre cu livrare
– De ieri, și echipa de la Restaurant Casa Domneasca Braila livrează acasă
De unde vă puteți inspira și comanda vin:
Am publicat un nou album pe care il vom actualiza constant – conține recomandări de vinuri inspirate din ghidul de vinuri românești Gault&Millau:
– click aici
Inițiative caritabile:
– Documentăm inițiativele caritabile ale bucătarilor din comunitatea noastră extinsă: aici
– În magazinul lor online, Blid – locantă românească și BEEfast au lansat vouchere pe care le puteți achiziționa pentru ca Blid să gătească pentru familii nevoiașe din București.
Alte știri din gastronomia Românească:
– Pe lângă pachetele cu delicatese de întins pe pâine și vin, Anika Restaurant se transformă în curând în aprozar, de unde veți putea cumpăra sau comanda produse proaspete.
– Balls. au sărbătorit un an de la deschidere – le urăm la mulți ani!
– ARROSTICINI au lansat un proiect – #redescoperaoaiaromaneasca – cu și despre carnea de oaie, în care lucrează cu un câte un bucătar pentru a pregăti un kit de gătit acasă – cu oaie, bineînțeles. Până acum au lucrat cu Alex Petricean de la NOUA.
– J’ai Bistrot București au lansat o serie de limonade la borcan
– ialoc.ro a publicat deja primele episoade din o serie de podcasturi. Până acum, au fost invitați Alex Petricean (NOUA) și Dragoș Panait Cristian (Red Angus Steakhouse)
– Tot Alex Petricean a fost invitat al Vodafone Romania intr-o sesiune live despre sezonalitate, parte din proiectul Împreună mai puternici: Vodafone – Impreuna mai puternici
– Pe 22 mai, Raluca Daniela Hritcu și Stefan Mortici, Country Managers Gault&Millau România, sunt invitații lui Salvo Lo Castro la emisiunea sa de la Joy FM Romania – vor discuta despre proiectele recente și viitoare.
Fotografiile sunt cu terasele unora dintre restaurantele din ghidul nostru – pregătim curând un album mai extins cu astfel de imagini, cât să ne aline dorul să ne revedem în restaurante (Noeme – former GUXT, the ARTIST Restaurant, Voilà, J’ai Bistrot București). Bonus – o fotografie din grădina celor de la Anika Restaurant