Webinar: Food Hubs, Good Food

Webinar: Food Hubs, Good Food

IunieIun. 22 2020 19:00 - IunieIun. 26 2020 21:00 UTC

Timp de o săptămână, în fiecare seară de la ora 19:00, punem formele asociative pentru micii producători pe primul loc și dezbatem strategii de dezvoltare pentru rural.

LUNI, 22 iunie | Perspective europene

Moderator: Sanda Nicola, jurnalist
Dacian Cioloș, Președintele Renew Europe
Frans Timmermans, Vicepreședinte Executiv al Comisiei Europene
Carlo Petrini, Fondatorul Slow Food International

MARȚI, 23 iunie | Tranziție digitală

Moderator: Bianca Muntean, Manager, Transilvania IT Cluster
Ana-Maria Stancu, Fondator, RoboHub
Felix Arion, Manager general, AgroTransilvania Cluster
Ionuț Țața, Fondator și președinte, ALT Brasov

MIERCURI, 24 iunie | Inovare și bune practici internaționale

Moderator: Valentin Filip, Director program, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă
Christian Bugge Henriksen, Coordonator proiect, FoodSHIFT 2030
Elli Tsiforou, Director General, Gaia Empicheren
Paolo di Stefano, Director Afaceri Europene, Coldiretti
Andrea Fink-Keßler, Action Group Echt Hessisch

JOI, 25 iunie | Food Hub-urile și consumatorii

Moderator: Alexandra Crăciun, Consilier, Dacian Cioloș
Laura Albu, Membru fondator, Food Hub-ul Roade si Merinde
Felix Pătrășcanu, Co-fondator, Fan Curier
Cristi Cișmaru, Fondator, Asociatia My Transylvania
Oana Coantă, Co-proprietar, Bistro de l'Arte

VINERI, 26 iunie | Food Hub-urile și producătorii

Moderator: Gabriel Gherghescu, Consilier, Dacian Cioloș
Tiberiu Cazacioc, Freelancer, specialist marketing local
Anca Marcu, Manager de vânzări, Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic
George Cățean, Coordonator, Ferma Căţean
Emil Dumitru, Secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
Concluzii: Dacian Cioloș, Președintele Renew Europe

Producătorii agricoli din fermele mici și mijlocii, dar și consumatorii sunt în căutarea unor alternative economice durabile prin care, pe de o parte, produsele locale să fie accesibile direct celor care le doresc, pe de alta, acestea să fie valorificate la un preț echitabil, care să se întoarcă direct în fermă. La nivel mondial, dar și în Uniunea Europeană și în România, există proiecte și modele de afaceri care colectează, procesează și comercializează produse alimentare locale, funcționând în același timp ca centre de resurse și asistență pentru fermieri. Există modele de comercializare care au un impact foarte bun nu numai pentru conectarea la piață a fermelor mici, dar și pentru a le sprijini să dezvolte activități cu valoare adăugată, concentrându-se pe produse tradiționale, ecologice sau de calitate sau pe dezvoltarea unor servicii conexe de ecoturism sau agroturism. Însă beneficiile acestor forme de valorificare a produselor sunt mult mai multe: contribuie la menținerea unei culturi agricole și gastronomice locale, reflectă și păstrează tradițiile specifice unei regiuni, reconectează zonelor urbane și rurale, având totodată o contribuție incontestabilă pentru protejarea mediului și a biodiversității. Food Hubs este unul dintre posibilele modele.

Această serie de webinarii va aborda dificultățile și oportunitățile cu care se întâlnesc aceste modele de afaceri. Subiectul va fi tratat într-o perspectivă holistică, pornind de la conectarea agriculturii cu industria agroalimentară și consumatorii, dar luând în considerare și eforturile de protejare a mediului, lupta împotriva schimbărilor climatice, impactul digitalizării și imperativul unei dezvoltări durabile a spațiului rural.

Event expired

Event is in progress

Import to Google Calendar
  • Schedule

  • Guests

  • Attendance

  • Forecast

  • Comentarii

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_date

stec_replace_icon_div

stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by Forecast.io

Articole Asemanatoare

23 februarie 2019
[Locuri noi] Biutiful Downtown, București
O să regăsiti un aer familiar la Biutiful Downtown – un decor urban și o bucătărie cu influențe mediteraneene, asiati...
10 noiembrie 2018
[Locuri noi] She’s green, Sibiu
Dacă ajungeți în Sibiu, nu ocoliți strada Timotei Popovici, unde veți găsi un loc ideal de mic-dejun sau/și prânz pen...
17 septembrie 2019
Restaurant Preview: Kane | Interviu cu Catalin Bejenariu
Cătălin Bejenariu ne povestește despre experiența sa și restaurantul său, Kane