Timp de o săptămână, în fiecare seară de la ora 19:00, punem formele asociative pentru micii producători pe primul loc și dezbatem strategii de dezvoltare pentru rural.
LUNI, 22 iunie | Perspective europene
Moderator: Sanda Nicola, jurnalist
Dacian Cioloș, Președintele Renew Europe
Frans Timmermans, Vicepreședinte Executiv al Comisiei Europene
Carlo Petrini, Fondatorul Slow Food International
MARȚI, 23 iunie | Tranziție digitală
Moderator: Bianca Muntean, Manager, Transilvania IT Cluster
Ana-Maria Stancu, Fondator, RoboHub
Felix Arion, Manager general, AgroTransilvania Cluster
Ionuț Țața, Fondator și președinte, ALT Brasov
MIERCURI, 24 iunie | Inovare și bune practici internaționale
Moderator: Valentin Filip, Director program, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă
Christian Bugge Henriksen, Coordonator proiect, FoodSHIFT 2030
Elli Tsiforou, Director General, Gaia Empicheren
Paolo di Stefano, Director Afaceri Europene, Coldiretti
Andrea Fink-Keßler, Action Group Echt Hessisch
JOI, 25 iunie | Food Hub-urile și consumatorii
Moderator: Alexandra Crăciun, Consilier, Dacian Cioloș
Laura Albu, Membru fondator, Food Hub-ul Roade si Merinde
Felix Pătrășcanu, Co-fondator, Fan Curier
Cristi Cișmaru, Fondator, Asociatia My Transylvania
Oana Coantă, Co-proprietar, Bistro de l'Arte
VINERI, 26 iunie | Food Hub-urile și producătorii
Moderator: Gabriel Gherghescu, Consilier, Dacian Cioloș
Tiberiu Cazacioc, Freelancer, specialist marketing local
Anca Marcu, Manager de vânzări, Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic
George Cățean, Coordonator, Ferma Căţean
Emil Dumitru, Secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
Concluzii: Dacian Cioloș, Președintele Renew Europe
Producătorii agricoli din fermele mici și mijlocii, dar și consumatorii sunt în căutarea unor alternative economice durabile prin care, pe de o parte, produsele locale să fie accesibile direct celor care le doresc, pe de alta, acestea să fie valorificate la un preț echitabil, care să se întoarcă direct în fermă. La nivel mondial, dar și în Uniunea Europeană și în România, există proiecte și modele de afaceri care colectează, procesează și comercializează produse alimentare locale, funcționând în același timp ca centre de resurse și asistență pentru fermieri. Există modele de comercializare care au un impact foarte bun nu numai pentru conectarea la piață a fermelor mici, dar și pentru a le sprijini să dezvolte activități cu valoare adăugată, concentrându-se pe produse tradiționale, ecologice sau de calitate sau pe dezvoltarea unor servicii conexe de ecoturism sau agroturism. Însă beneficiile acestor forme de valorificare a produselor sunt mult mai multe: contribuie la menținerea unei culturi agricole și gastronomice locale, reflectă și păstrează tradițiile specifice unei regiuni, reconectează zonelor urbane și rurale, având totodată o contribuție incontestabilă pentru protejarea mediului și a biodiversității. Food Hubs este unul dintre posibilele modele.
Această serie de webinarii va aborda dificultățile și oportunitățile cu care se întâlnesc aceste modele de afaceri. Subiectul va fi tratat într-o perspectivă holistică, pornind de la conectarea agriculturii cu industria agroalimentară și consumatorii, dar luând în considerare și eforturile de protejare a mediului, lupta împotriva schimbărilor climatice, impactul digitalizării și imperativul unei dezvoltări durabile a spațiului rural.
- Schedule
- Guests
- Attendance
- Forecast
- Comentarii
Weather data is currently not available for this location
Weather Report
Today stec_replace_today_date
stec_replace_current_summary_text
stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units
Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction
Humidity stec_replace_current_humidity %
Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units
Forecast
Date
Weather
Temp
stec_replace_date
stec_replace_icon_divstec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units
Next 24 Hours
Powered by Forecast.io