La Chilia-n port

La Chilia-n port

MaiMai 30 2020 12:00 - 17:00 Europe/Bucharest

Am fost în Deltă și ne-am întors. N-am stat degeaba, am stat la Limanul Resort, dar am și muncit. Am băut Aligote de la Viaviticola. Aligote-ul ăla mineral, sărat, ușor frizant, rece, ăla care frige de rece, aligote-ul care face din bucătari poeți și din poeți ceasornicari, că așa adoermi pe masă la final.

În fine, cel mai important lucru este că am vorbit cu oamenii, că am căutat Dobrogea și gusturile ei, că am tras cu ochiul la Tatiana și ușurința cu care se descurca printre pești.

Și pentru că suntem generoși, așa-s bețivii gurmanzi, generoși, am decis să ne transformăm pentru o zi în cherhana cu servire la pachet. La Chilia-n port se vrea un omagiu adus rețetelor vechi, pescărești, cu o atingere personală, dar și colorată.
Vom avea:
-ciorbă de pește ca în Deltă. Cu cartof, oțet și leuștean 25 ron
-Storceag ca la Limanu. Cu ou și smăntână 30 ron

-Icre de crap 25 ron
-chifteluțe reci de șalău și scrumbie afumată cu mult mărar, nucă, maioneză, tartar de ridichi 25 ron / 3 buc
-zacuscă de midii de Marea Neagră cu castravete covăsit 25 ron

-crap pe varză murată, întotdeauna pe varză murată, cu ceapă verde prăjită 38 ron
-saramură cu ardei copt, roșii coapte, ceapă coaptă și cremă de mălai 38 ron
-plachie de caras, multă ceapă, dar multă rău, vin alb, dafin, piper și bulion, cuptor, răbdare 38 ron
-pană de somn la tigaie cu mujdeiul Tatianei, ăla care ne-a dat lumea peste cap 40 ron

-clătite cu miere de salcăm, căpșuni mici de mai , izmă și caramel sărat 20 ron

Evident că bem ca oamenii serioși care merg în Deltă
Aligote, EDIȚIE LIMITATĂ, Caii de la LETEA
ROZE de la Letea, din Pinot Noir dobrogean
Epiphanie, Fetească Neagră de pe Dealurile Niculițelului, ca să meargă cu plachia de caras. Că merge rău...

PLus alte vinuri, șampănii, cave, invenții din astea de sting lipovenii spirtul cu ele.

Așadar, La Chilia-n port, eveniment de deltă și bune maniere, doar pe rezervare și plată online, cu pick up de la Voila, unde ne salutăm pescărește cu măștile pe față, porții limitate. Rezervă acum!

ATENȚIE: peștele conține oase, dar poate produce plăceri nebănuite în gură

#gourmet și sezonal, dar responsabil și gustos
#caiidelaletea

more infos și rețete la radu@cookatar.ro

  • 0

    days

  • 0

    hours

  • 0

    minutes

  • 0

    seconds

Event expired

Event is in progress

Import to Google Calendar

Location

Bucuresti, Romania

Directions

Could not find route!

  • Schedule

  • Guests

  • Attendance

  • Forecast

  • Comentarii

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_date

stec_replace_icon_div

stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by Forecast.io

Articole Asemanatoare

16 mai 2020
Vești din gastronomia locală #10
M.A.T Restaurant au deschis pentru prima dată ușile restaurantului astăzi. Oferă patru variante de tacos.
9 iunie 2020
Terase din comunitatea extinsă: Constanța
Începem seria cu terase din comunitatea extinsă cu litoralul Mării Negre și orașul Constanța
25 august 2017
Gault & Millau – o poveste de peste 50 ani
Povestea Gault & Millau ne trimite cu peste 50 de ani în urmă, când Henri Gault și Christian Millau publică o colecți...