Degustare Online | Crama Oprișor

Degustare Online | Crama Oprișor IulieIul. 28 2020 20:00 - 22:00 UTC

Organizator: Crama Oprișor

Descriere Organizator: "Degustare online, crama OPRIȘOR, live, ora 20,
Invitat- Luminița Tsakis‼️
#celestinbaiatfin #silviapalasca #ilincagorodenco #vrajescucousin #ANAliza #ovidiutudorache #razvanPIERSICdemian
*VINPRESII*
Ordinea degustarii:
✅ Caloian -Pinot Grigio - 2019
✅ La Cetate - tamaioasa romaneasca 2019
✅ Jiana- cupaj rose 2019
✅ La Cetate - feteasca neagra 2017
✅ Drăgaică - cupaj 2017

Printre primele mențiuni scriptice ale locurilor unde se află Crama Oprișor, în raport cu bogăția pământului prielnic cultivării viei și producerii vinurilor de calitate, descoperim scrierile lui I.C. Filitti. Menționarea, încă din secolul al XV-lea, a moșiilor oltenești de pe Valea Drincei ca proprietăți ale boierilor olteni (printre ei, Neagoe Strahaianul) este continuată, după anul 1688, de preocuparea lui Constantin Brâncoveanu pentru pământurile din zonă, cunoscute pentru producția de vin de cea mai bună calitate.

„Grija lui Brâncoveanu de a se perpetua moștenirea urmașilor săi asupra întinselor moșii ce-i aduceau venituri fabuloase îl determină ca, la 13 august 1708, să emită un document prin care dădea fiului său Matei Brâncoveanu o parte din moșie, unde se specifică în mod deosebit viile care aparțineau de satele de pe Valea Drincei.” (Ion Danilescu, Monografia satului Drincea, Editura Alma, Galați, 2001)

Punte peste timp, alt tip de „boierie” face ca potențialul special al zonei Oprișor să își releve specificul și bogăția, pe care, în chip natural, Dumnezeu a așezat-o peste Oltenia. Investiția companiei germane Reh Kendermann pe malul stâng al Văii Drincei, pe rămăşiţele unei crame construite prin anii ’70, a fost noul început identitar. Firma are la origini istoria familiei Carl Reh care, în anii ’20 ai secolului trecut, a construit în Leiwen, pe Valea Moselei (S-V Germaniei), prima cramă, una dintre cele mai mari și mai moderne în epocă. În anii ’90, firma Reh Kendermann a devenit cel mai prestigios exportator de vinuri din Germania.
Ca moment de reper, în ianuarie 2000, Carl Reh Winery a devenit proprietarul Cramei de la Oprișor. Pas cu pas, colinele și versanții ce formează „amfiteatrul” viticol al Golului Drincei au fost replantați cu viță-de-vie, acoperind o arie de 250 de hectare.

După anii în care întregul vin produs la Oprișor a fost dirijat exclusiv spre consumatorii internaționali, am ales deschiderea spre zona românească. În primăvara lui 2001, Carl Reh Winery a lansat pe piața autohtonă primele ediții ale brandurilor VAL DUNA și LA CETATE.

Anul 2008 a adus o schimbare de identitate importantă. Renumele Companiei Carl Reh Winery crescând, a sosit momentul ca brandul CRAMA OPRIȘOR să preia moștenirea și, în spiritul relației tată-fiu, s-o ducă mai departe, dezvoltând-o.

Vor analiza vinul şi vor da note de degustare atat profesionişti, cat si iubitori ai vinului - John Vrăjescu, Silvia Palaşca, Ana Crudu, Razvan Demian, Ilinca Gorodenco şi Celestin Drăgănescu."

Import to Google Calendar
  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Comentarii

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_date

stec_replace_icon_div

stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by Forecast.io

Articole Asemanatoare

10 august 2020
Vești din gastronomia locală #18
S-au întors deserturile lui Chef Dragoș Radu (de la Frank Dessert Bar, între timp închis)
8 octombrie 2020
KAIAMO invită la unitate și responsabilitate prin campania #fararisipa
Echipa restaurantului KAIAMO, condusă de Chef Radu Ionescu, a transmis un apel la unitate și responsabilitate, pe car...
5 noiembrie 2020
Vești din gastronomia locală #27
Săptămâna aceasta avem noi vești din gastronomia locală. Veștile Go-Mio - Alex Petricean (D'artagnan) de la NOUA ...