Sibiu | Restaurant Pasaj Sibiu – Cină Mangaliță & Fetească Neagră

Sibiu | Restaurant Pasaj Sibiu - Cină Mangaliță & Fetească Neagră

OctombrieOct. 23 2020 19:30 - 22:00 UTC

Organizator: Restaurant Pasaj Sibiu

Inscriere: 0369.437.687

Pret: 90 Lei/persoană

*pachetul include meniul de mâncare și câte 1 pahar de 75ml din cele 3 tipuri de Fetească Neagră.
**Paharele extra pe care doriți să le consumați, vor costa 15 lei/buc, 100 ml.

Adresa: Str. Turnului nr.3A Sibiu 550197 Sibiu, Romania

Descriere organizator: "A început sezonul rece, și parcă altfel merg mână în mână fripturile roșii cu vinul roșu.
Pentru că porcul de Mangalița a devenit atât de popular și apreciat la noi, ne-am gândit să îi acordăm atenție doar lui, într-un cadru select și restrâns, la restaurantul nostru.

Meniul sună cam așa:
STARTER
Pastă de jumeri de Mangaliță cu ceapă murată și turte de casă
Cârnați de Mangaliță simpli și picanți
GUSTARE CALDĂ
Mămăligă cremoasă cu brânză de burduf
FEL PRINCIPAL
Pastramă afumată de Mangaliță cu piure de cartofi cu trufe, sfeclă murată, kale crocant și spanac soté
________________
La toate preparatele vor fi asociate 3 tipuri de Fetească Neagră, să simți exact "pe limba ta" cât de mult contează și ce diferențe de gust se produc în funcție de fiecare asociere.
Vinurile participante:
BALLA GEZA - StoneWine - Fetească Neagră 2016, alc. 14.5% (Regiune: Crișana, Transilvania)
AURELIA VIȘINESCU - Anima - 3 Fete Negre - Fetească Neagră 2014-2015-2016, alc. 14,5% (Regiune: Dealu Mare)
DAVINO - Monogram - Fetească Neagră 2014, alc.14,6% (Regiune: Dealu Mare)
________________
Prețul acestei serate:
90 Lei/persoană
*pachetul include meniul de mâncare și câte 1 pahar de 75ml din cele 3 tipuri de Fetească Neagră.
**Paharele extra pe care doriți să le consumați, vor costa 15 lei/buc, 100 ml.
________________
Câteva CURIOZITĂȚI despre Porcul Mangaliță:
Porcii Mangaliţa au fost crescuţi pe domeniile fermelor din Ungaria ale arhiducelui Franz Josef, la mijlocul secolului al XIX-lea. Turmele de porci s-au diminuat odată cu prăbuşirea Imperiului austro-ungar, după Primul Razboi Mondial, şi au suferit un declin accentuat după apariţia porcilor albi (care cresc mult mai repede).
Procentul de acizi graşi nesaturaţi din carnea de Mangaliţă ajunge la 70%, procent similar cu cel întâlnit în uleiul de măsline sau somon. De aici provin şi “poreclele” simpatice ale acestuia: “porc-somon”, “somonul/uleiul de măsline cu patru picioare” sau “porcul cu lână”."

Event expired

Event is in progress

Import to Google Calendar

Location

Restaurant Pasaj Sibiu, Str. Turnului nr.3A Sibiu 550197 Sibiu, Romania, Sibiu, Romania

Directions

Could not find route!

  • Schedule

  • Guests

  • Attendance

  • Forecast

  • Comentarii

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_date

stec_replace_icon_div

stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by Forecast.io

Articole Asemanatoare

24 septembrie 2020
Vești din gastronomia locală #22
Anika Restaurant este deja în a doua săptămână a meniului de toamnă, iar the ARTIST Restaurant a adăugat Rusia, Guate...
26 ianuarie 2019
[Locuri noi] Grain Trip, București
Chiar dacă e frig afară și vacanța s-a terminat, puteți călători în jurul lumii printr-un simplu drum în București. L...
20 august 2020
Vești din gastronomia locală #19
SyndicatGourmet are terasă, așadar Ioan Bebeselea poate exprima din nou pasiunea pentru ingrediente locale