România, un terroir impresionant

Astăzi, România se deschide lumii întregi și își dezvăluie adevăratul potențial turistic și economic. Dacă să găsești un restaurant scump este ușor, să faci acea recomandare de calitate, cu prețuri rezonabile reprezintă o misiune mult mai complicată. Vocația Gault&Millau este, așadar, de a-i pune în valoare pe bucătarii care își adoră regiunea, cunosc foarte bine ingredientele locale și practică o bucătărie sinceră și cu gust. Iar demersul Gault&Millau este unul serios și exhaustiv: fiecare dintre evaluatorii noștri este anonim, își plătește singur nota și folosește o grilă de evaluare comună pentru toate țările în care suntem prezenți.

Evaluatorii noştri îşi iubesc ţara şi cultura ei unică, îi cunosc bine geografia, care conturează specificul și calitatea ingredientelor, fie că este vorba despre mare, munte sau câmpii. Suntem mândri să publicăm primul ghid Gault&Millau România și să vă prezentăm această primă selecţie.

Scena gastronomică românească are un potenţial captivant şi promiţător pe care îl veți regăsi in ghid, așa că nu-mi rămâne decât să vă urez lectură plăcută.

 

Côme de CHÉRISEY – Președinte Gault&Millau Internațional

Articole Asemanatoare

4 ianuarie 2021
Interviurile #cutoțiifoodies | Alexandra și Cătălin Cincu, Calatoriisifarfurii.ro
Alexandra & Cătălin Cincu au 9 ani de relație și 4 ani de blog: calatoriisifarfurii.ro. Au absolvit amândoi Facul...
17 septembrie 2019
Restaurant Preview: Kane | Interviu cu Catalin Bejenariu
Cătălin Bejenariu ne povestește despre experiența sa și restaurantul său, Kane
23 noiembrie 2020
Interviurile #cutoțiifoodies | Monica Roșu, Foodie Family
Monica Roșu și-a dat seama că devine foodie prin 2009, când a început să gătească de plăcere, nu de nevoie. Tot atunc...