[Locuri noi] Roca Brună, Arad

Editare ulterioară: Acest restaurant a fost recent selectat în comunitatea extinsă Gault&Millau.

 

Roca Brună este o apariție recentă în scena gastronomică a Aradului – sau, mai precis, în apropierea orașului, restaurantul beneficiind de amplasarea într-un conac de la începutul secolului XX, înconjurat de dealuri împădurite. Meniul, semnat de Raul Vidican, variază în funcție de sezon, este concis și pune accent pe calitatea ingredientelor – inclusiv din grădina proprie –, prin farfurii echilibrate, care reunesc gusturi locale, tradiționale și abordări contemporane. Rața cu texturi de morcovi, rubarbă și sos de vin porto, pulpa de miel cu mazăre și mentă, castraveți și chutney de morcovi sau tocănița de Mangalița cu ciuperci proaspete sunt doar câteva motive pentru o vizită.

 

Categoria [Locuri noi] include semnalările noastre de restaurante recent lansate, fără ca acestea să fi fost în prealabil evaluate. Pentru restaurante evaluate, incluse în ghidul Gault&Millau, precum și pentru recenziile acestora, împreună cu notele și bonetele aferente, vă rugăm să consultați categoria „Restaurante”.

 

Credit photo: Roca Brună
Credit photo: Roca Brună

Articole Asemanatoare

16 iulie 2020
Vești din gastronomia locală #15
Nu ne stă în fire să vă invităm la birt, pentru că aici e despre bucătari, restaurante, vinuri și crame care se dedic...
19 iunie 2019
Ghidul de restaurante Gault&Millau 2019 – Metodologia de evaluare
Metodologia de evaluare se bazeaza pe mai mutle criterii pentru a reflecta conceptul de experiență completă
25 septembrie 2020
Interviurile #ovoce: the ARTIST, Mihaela și Paul Oppenkamp
Deschidem seria #ovocegomio cu Paul și Mihaela Oppenkamp – am stat de vorbă despre experiența lor din ultimele luni ș...