[Locuri noi] Roca Brună, Arad

Editare ulterioară: Acest restaurant a fost recent selectat în comunitatea extinsă Gault&Millau.

 

Roca Brună este o apariție recentă în scena gastronomică a Aradului – sau, mai precis, în apropierea orașului, restaurantul beneficiind de amplasarea într-un conac de la începutul secolului XX, înconjurat de dealuri împădurite. Meniul, semnat de Raul Vidican, variază în funcție de sezon, este concis și pune accent pe calitatea ingredientelor – inclusiv din grădina proprie –, prin farfurii echilibrate, care reunesc gusturi locale, tradiționale și abordări contemporane. Rața cu texturi de morcovi, rubarbă și sos de vin porto, pulpa de miel cu mazăre și mentă, castraveți și chutney de morcovi sau tocănița de Mangalița cu ciuperci proaspete sunt doar câteva motive pentru o vizită.

 

Categoria [Locuri noi] include semnalările noastre de restaurante recent lansate, fără ca acestea să fi fost în prealabil evaluate. Pentru restaurante evaluate, incluse în ghidul Gault&Millau, precum și pentru recenziile acestora, împreună cu notele și bonetele aferente, vă rugăm să consultați categoria „Restaurante”.

 

Credit photo: Roca Brună
Credit photo: Roca Brună

Articole Asemanatoare

14 iulie 2022
Vești din gastronomia locală #68
Cosmin Dragomir pornește într-o expediție gastronomică pe Via Transilvanica. Va fi însoțit de Andreea Chinesefood, ia...
12 mai 2023
Vești din gastronomia locală #108
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Se deschide curând în Sibiu Alessandros Restaurant, restaura...
8 decembrie 2018
Interviuri la dublu: Baracca
Primul interviu din aceasta serie incepe cu Maria Dunca si Roland Suciu de la Baracca, Cluj