Editare ulterioară: Acest restaurant a fost recent introdus în comunitatea extinsă Gault&Millau.
Kebabul, acest veritabil pilon al bucătăriei orientale și cuceritor absolut al Vestului, merita cu siguranță o revoluție. Și se întâmplă la Le Bab Bucharest, deschis recent pe Calea Victoriei 12A, cu un concept inițiat în Londra și misiunea declarată de a aduce „Renașterea” kebabului. Tradiția este interpretată în stil gourmet contemporan: tehnici moderne, legume de sezon, organice, carne locală și cu toate elementele preparate în casă – de la lipii, la murături și sosuri. Coastele de vită sunt glazurate cu melasă, porcul e asociat cu fenicul și mielul, cu piure de dovlecei, iar vegetarianul cu vinete este asezonat cu miso și arahide picante. Meniul conține și câteva aperitive actualizate, precum humusul de porumb afumat sau doner kebabul transformat în chifteluțe, plus o selecție complementară de vinuri și cocktailuri.
Categoria [Locuri noi] include semnalările noastre de restaurante recent lansate, fără ca acestea să fi fost în prealabil evaluate. Pentru restaurante evaluate, incluse în ghidul Gault&Millau, precum și pentru recenziile acestora, împreună cu notele și bonetele aferente, vă rugăm să consultați categoria „Restaurante”.
