[Locuri noi] Le Bab Bucharest

Editare ulterioară: Acest restaurant a fost recent introdus în comunitatea extinsă Gault&Millau.

 

Kebabul, acest veritabil pilon al bucătăriei orientale și cuceritor absolut al Vestului, merita cu siguranță o revoluție. Și se întâmplă la Le Bab Bucharest, deschis recent pe Calea Victoriei 12A, cu un concept inițiat în Londra și misiunea declarată de a aduce „Renașterea” kebabului. Tradiția este interpretată în stil gourmet contemporan: tehnici moderne, legume de sezon, organice, carne locală și cu toate elementele preparate în casă – de la lipii, la murături și sosuri. Coastele de vită sunt glazurate cu melasă, porcul e asociat cu fenicul și mielul, cu piure de dovlecei, iar vegetarianul cu vinete este asezonat cu miso și arahide picante. Meniul conține și câteva aperitive actualizate, precum humusul de porumb afumat sau doner kebabul transformat în chifteluțe, plus o selecție complementară de vinuri și cocktailuri.

 

Categoria [Locuri noi] include semnalările noastre de restaurante recent lansate, fără ca acestea să fi fost în prealabil evaluate. Pentru restaurante evaluate, incluse în ghidul Gault&Millau, precum și pentru recenziile acestora, împreună cu notele și bonetele aferente, vă rugăm să consultați categoria „Restaurante”.

 

Credit photo: Le Bab
Credit photo: Le Bab

Articole Asemanatoare

9 decembrie 2020
Interviurile #cutoțiifoodies  | Ioana Negulescu, Berries and Spice
Astăzi vorbim cu Ioana Negulescu, care este graphic-designer la munca de zi cu zi și “gastronOM” în timpul liber. Ber...
23 aprilie 2022
Vești din gastronomia locală #60
Pe 4 mai 2022, Fork Ana Tower organizează ,,4 Hands Dinner - eveniment caritabil pentru Chef Tătaru’’ - un meniu cu 8...
15 octombrie 2020
Interviurile #ovoce: NOUA, Alex Petricean
Seria “O voce” este modalitatea noastră de a oferi bucătarilor din România oportunitatea de a-și comunica experiența ...