[Locuri noi] Blid – locantă românească, București

Editare ulterioară: Acest restaurant a fost evaluat de către Gault&Millau și selectat în ghidul din 2019.

 

Blid – locantă românească este „locul unde teoria adunată în sutele de articole de istorie a gastronomiei publicate pe gastroart.ro devină practică”, conform spuselor lui Cosmin Dragomir, cel care – alături de Elena Raduta – a deschis restaurantul la finalul lunii octombrie. Mihaela Puiu este cea care coordonează echipa de bucătari, meniul este scurt, acoperind atât rețete culese din cărțile vechi de rețete de pe teritoriul tării noastre, cât și rețete moderne, iar ingredientele vin mai ales de la producători locali, în timp ce vinurile sunt aproape în totalitate din soiuri autohtone. Poziționarea dorită este de „tradițional românesc altfel” și o cale de a o construi pare să fie și cea a evenimentelor speciale. Unele recente au avut sarmalele sau rața ca personaje principale, iar mâine are loc Pomana porcului, varianta Blid

 

Categoria [Locuri noi] include semnalările noastre de restaurante recent lansate, fără ca acestea să fi fost în prealabil evaluate. Pentru restaurante evaluate, incluse în ghidul Gault&Millau, precum și pentru recenziile acestora, împreună cu notele și bonetele aferente, vă rugăm să consultați categoria „Restaurante”.

 

Credit photo: Blid – locantă românească
Credit photo: Blid – locantă românească

.

Articole Asemanatoare

9 iulie 2018
Ghidul de restaurante Gault&Millau 2019 – Metodologia de evaluare
Metodologia de evaluare se bazeaza pe mai mutle criterii pentru a reflecta conceptul de experiență completă
13 aprilie 2019
[Locuri noi] Pasterra, București
Pasterra nu este un loc nou deschis, însă și-a schimbat de curând adresa/casa, îl puteți găsi acum pe Strada Comandor...
2 aprilie 2020
Vești din gastronomia locală #5
Kane - New Romanian Cuisine intensifică eforturile lor de a dona mese gustoase - găsiți povestea lor urmărind #ACUM #...