[Locuri noi] Blid – locantă românească, București

Editare ulterioară: Acest restaurant a fost evaluat de către Gault&Millau și selectat în ghidul din 2019.

 

Blid – locantă românească este „locul unde teoria adunată în sutele de articole de istorie a gastronomiei publicate pe gastroart.ro devină practică”, conform spuselor lui Cosmin Dragomir, cel care – alături de Elena Raduta – a deschis restaurantul la finalul lunii octombrie. Mihaela Puiu este cea care coordonează echipa de bucătari, meniul este scurt, acoperind atât rețete culese din cărțile vechi de rețete de pe teritoriul tării noastre, cât și rețete moderne, iar ingredientele vin mai ales de la producători locali, în timp ce vinurile sunt aproape în totalitate din soiuri autohtone. Poziționarea dorită este de „tradițional românesc altfel” și o cale de a o construi pare să fie și cea a evenimentelor speciale. Unele recente au avut sarmalele sau rața ca personaje principale, iar mâine are loc Pomana porcului, varianta Blid

 

Categoria [Locuri noi] include semnalările noastre de restaurante recent lansate, fără ca acestea să fi fost în prealabil evaluate. Pentru restaurante evaluate, incluse în ghidul Gault&Millau, precum și pentru recenziile acestora, împreună cu notele și bonetele aferente, vă rugăm să consultați categoria „Restaurante”.

 

Credit photo: Blid – locantă românească
Credit photo: Blid – locantă românească

.

Articole Asemanatoare

15 mai 2018
Gault&Millau anunţă premiile pentru 2018
Alexandru Petricean este bucătarul-şef al anului în România
27 mai 2022
Vești din gastronomia locală #62
Chef Alexandru Dumitru a redeschis Anika Restaurant unde a pregătit meniuri noi de degustare de 3, 5 sau 9 dish-uri c...
25 august 2017
Gault & Millau – o poveste de peste 50 ani
Povestea Gault & Millau ne trimite cu peste 50 de ani în urmă, când Henri Gault și Christian Millau publică o colecți...