[Locuri noi] Blid – locantă românească, București

Editare ulterioară: Acest restaurant a fost evaluat de către Gault&Millau și selectat în ghidul din 2019.

 

Blid – locantă românească este „locul unde teoria adunată în sutele de articole de istorie a gastronomiei publicate pe gastroart.ro devină practică”, conform spuselor lui Cosmin Dragomir, cel care – alături de Elena Raduta – a deschis restaurantul la finalul lunii octombrie. Mihaela Puiu este cea care coordonează echipa de bucătari, meniul este scurt, acoperind atât rețete culese din cărțile vechi de rețete de pe teritoriul tării noastre, cât și rețete moderne, iar ingredientele vin mai ales de la producători locali, în timp ce vinurile sunt aproape în totalitate din soiuri autohtone. Poziționarea dorită este de „tradițional românesc altfel” și o cale de a o construi pare să fie și cea a evenimentelor speciale. Unele recente au avut sarmalele sau rața ca personaje principale, iar mâine are loc Pomana porcului, varianta Blid

 

Categoria [Locuri noi] include semnalările noastre de restaurante recent lansate, fără ca acestea să fi fost în prealabil evaluate. Pentru restaurante evaluate, incluse în ghidul Gault&Millau, precum și pentru recenziile acestora, împreună cu notele și bonetele aferente, vă rugăm să consultați categoria „Restaurante”.

 

Credit photo: Blid – locantă românească
Credit photo: Blid – locantă românească

.

Articole Asemanatoare

20 octombrie 2017
Brandul culinar Gault&Millau se lansează în România
Restaurantele românești vor fi evaluate pe plan local într-un ghid oficial, la standarde internaționale
19 ianuarie 2019
[Locuri noi] GastroLab Piata Victoriei, București
GastroLab Piata Victoriei este un spațiu generos și primitor, cu mult lemn și „tapetat” cu sticle de vin – ceea ce se...
18 februarie 2020
[Locuri noi] Szikra, Sfântu-Gheorghe
Szikra este spațiul de creație unde Mădălina Santa descoperă cum poți mobiliza o comunitate locală ca să obții gustul...