Gault&Millau și Tazz by eMAG lansează campania Gusturi și feluri exclusive în Tazz, activă în aplicația de livrare în toată luna noiembrie 2020

Restaurantele selectate de ghidul internațional Gault&Millau au în comun preocuparea pentru gust, înainte de orice, precum și respectarea principiilor promovate de ghid în toate țările în care este prezent – sezonalitatea și folosirea ingredientelor locale fiind două din cele mai importante. Bucătarii din comunitatea Gault&Millau sunt creativi, curajoși și au o viziunea clară, ușor de citit din meniurile pe care le propun. Luna aceasta sărbătorim creativitatea pentru că bucătari din comunitatea noastră au acceptat provocarea de a pregăti gusturi și feluri de mâncare speciale. Tazz by eMAG ni se alătură și aduce creativitatea lor aproape de voi: urmăriți colecția “Gusturi și feluri exclusive în Tazz” în platforma lor pentru a găsi ușor acele feluri de mâncare disonibile doar aici, #exclusivintazz.

Pornim la drum cu restaurante din Brașov, București, Cluj-Napoca și Timișoara și ținem lista deschisă pentru toți bucătarii din comunitatea Gault&Millau care vor accepta provocarea pe tot parcursul lunii.

Găsiți deocamdată pe platformă pe Bistro de l’Arte, Anika Fried Chicken, PizzaMania – Bucuresti, theARTISTacasa, boboko.by.kaiamo, Lovin’ Winebar & Bistro, YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca, Samsara Foodhouse, Pâine si Vin, MAIZE farm to table, Beautyfood, Restaurant DaDa, Sardin, Casa Antinori, Vinto – Gastro Wine Bar, iar Noeme urmează să adauge propriul lor fel de mâncare exclusiv în Tazz.

Felurile propuse de bucătarii noștri sunt declarația lor de încredere și respect pentru iubitorii de gastronomie – pentru că ei vor fi aceia care vor menține restaurantele puternice în această perioadă, prin alegerile pe care le fac.

Radu Dumitrescu semnează propunerea exclusivă de la Lovin:

S-o numim chefal en papillotte. Pentru că hârtia de copt este prietenul serios al celor care livrează mâncare curată, am ales să tragem un peste de captură la grătar, să-l îmbrăcăm în legume de sezon (ce găsim la piață), să-l ungem cu puțin unt, cimbru, usuturoi, vin alb, să-l împachetăm în hârtie de copt și să-l coacem elegant câteva minute la cuptor. Așa știm sigur că toate s-au armonizat perfect și că va ajunge la voi fierbinte. Dacă nu, hârtia de copt ne ajută și aici, pentru că așa cum îl primiți, îl puteți ține 5 minute la cuptor. Timp în care vă pregătiți masa și vă puneți un pahar cu vin. Pe care îl puteți lua tot de la noi.

Tazz by eMAG, Lovin - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, Lovin – selectat de ghidul Gault&Millau

TheARTIST acasă propune Zacusca de Vinete si Ardei Copti  / Paine de casa Ciabatta / Ceapa Crocanta, iar meniul lor dse modifică des, în ton cu ingredientele de sezon pe care Paul Oppenkamp le transformă în fine dining acasă.

Tazz by eMAG, theARTIST - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, theARTIST – selectat de ghidul Gault&Millau

 

La Timișoara, cei de la Casa Antinori propun Paella cu fructe de mare, sofran prețios, orez și legume (Pentru 2 persoane)

Cu un gust mediteraneean, complex, colorat și aromat, cu un echilibru perfect între șofranul prețios și fructele proaspete de mare, Paella ne trimite cu gândul pe coasta mediteraneeană chiar acum! Știm, călătoriile sunt restricționate și problematice, așa că îți propunem să o savurezi chiar la tine acasă!

Tazz by eMAG, Casa Antinori - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, Casa Antinori – selectat de ghidul Gault&Millau

Vinto gătește pentru voi Cocoșel de munte pe piure de dovleac cu sfeclă roșie coaptă, ciuperci Shimeji, varză kale crocantă și alune rumenite, iar muza lor e simplu de intuit:

Atât coloristic cât și gustativ, inspirați de artistul momentului, toamna!

Tazz by eMAG, Vinto - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, Vinto – selectat de ghidul Gault&Millau

Samsara, prezenți atât în Cluj, cât și în București, vin cu două propuneri:

Bogdan Paius – Papricaș de ciuperci sălbatice, caju și mămăligă

Inspirația vine din rețetele tradiționale din Transilvania, adaptate la specificul culinar al restaurantului Samsara și la sezonul de toamnă. Ciupercile de toamnă și mămăligă din porumbul proaspăt cules fac împreună deliciul mesei din această perioadă a anului.

Tazz by eMAG, Samsara - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, Samsara – selectat de ghidul Gault&Millau

Ionut Crișan – Varză a la Cluj

“Varză a la Cluj” mă duce cu gândul la arome de început de iarna, arome pe care le simțeam când mergeam la bunici și dădeam foc la știuleții de porumb ramași după recoltare. Tot acolo îmi aduc aminte că desfăceam plăsuța bunicii în care aveam plăcinte cu varză încă aburinde, pe care le savuram împreună cu niște smântână grasă de la vacile care pășunau în zonă. După care îmi potoleam setea cu un pahar de must acrișor proaspăt stors. De aici și insipirația de a crea acest preparat cu varză, gutui cu cimbru și prune afumate. Așadar, tente de fum, acrișor și totodată dulceag. Toate acestea m-am gândit să le îmbin cu o smântână pe care am afumat-o în casă cu fân proaspăt.”

Tazz by eMAG, Samsara - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, Samsara – selectat de ghidul Gault&Millau

Din nou în București, Valentin Hristu vorbește despre cele 5 feluri de la Pâine și Vin, exclusiv în Tazz

În antichitate, pâinea plată era folosită de către mai multe popoare pentru a așeza pe ea diverse alimente din gospodărie. În ziua de azi, a devenit unul dintre cele mai iubite preparate culinare din lume, dacă nu chiar cel mai iubit. Am adăugat un meniu special cu rețete clasice italienești –Vatra Romană Clasică. 5 flatbreads autentice italienești, din cocă napoletană, roșii San Marzano și mozzarella, toate regăsite în clasicele Marinara, Quattro Stagioni, Diavola, Quattro Formaggi, Margherita di bufala.

Tazz by eMAG, Paine si Vin - selectat de ghidul Gault&Millau. Diavola
Tazz by eMAG, Paine si Vin – selectat de ghidul Gault&Millau. Diavola
Tazz by eMAG, Paine si Vin - selectat de ghidul Gault&Millau. Quatro Formaggi
Tazz by eMAG, Paine si Vin – selectat de ghidul Gault&Millau. Quatro Formaggi
Tazz by eMAG, Paine si Vin - selectat de ghidul Gault&Millau. Margherita di Bufala
Tazz by eMAG, Paine si Vin – selectat de ghidul Gault&Millau. Margherita di Bufala
Tazz by eMAG, Paine si Vin - selectat de ghidul Gault&Millau. Marinara
Tazz by eMAG, Paine si Vin – selectat de ghidul Gault&Millau. Marinara
Tazz by eMAG, Paine si Vin - selectat de ghidul Gault&Millau. Quattro Stagioni
Tazz by eMAG, Paine si Vin – selectat de ghidul Gault&Millau. Quattro Stagioni

Alex Dumitru de la Anika Fried Chicken – conceptul nou lansat de Anika, propune un Cheesy Business, adică un pui de fermă prăjit în crustă de lapte bătut, sos cheddar, castraveți murați după rețeta casei, aioli cu usturoi copt și salată. Prima lor săptămână s-a încheiet cu sold out devreme, deci încurajăm să fiți decisivi în a plasa cât mai curând comanda.

Tazz by eMAG, Anika - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, Anika – selectat de ghidul Gault&Millau

Ibushi Maki, propunerea lui Chef Vova de la Yoshi conține anghilă, somon, brânză, avocado, icre de peste zburător, alune, iar mesajul lor e onest și direct:

Hai să uităm pentru câteva ore de perioada grea prin care trecem și să ne răsfățăm cu un gust propus de YOSHI! Yo shi tu facem diferența!

Tazz by eMAG, YOSHI - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, YOSHI – selectat de ghidul Gault&Millau

Povestea felului propus de Beautyfood Shh’Nitel de miel gătit domol, în crustă de porumb și hrișcă, morcovi caramelizați în soia, carpaccio de morcov murat în oțet cu miere, brânză de capra și ulei de mărar – e spusă de Răzvan Mangu, bucătar-șef:

Acest produs merită comandat și încercat pentru că îmbină perfect două lumi gastronomice. Pe de o parte, avem un preparat de fine dining: pulpa de miel unsă cu muștar, miere, ierburi aromatice, ținută 13 ore la o temperatură scăzută, apoi afumată în casă, într-o crustă crocantă, alături de morcov caramelizat în soia, brânză de capră făcută o cremă fina, carpaccio de morcov murat în oțet cu miere (care balansează foarte bine gusturile, deschide papilele și oferă aciditate preparatului). Pe de alta parte, avem rezultatul final care este un Shh’Nițel. Merită comandat pentru că este o experiență! Noi avem răbdare cu el 2 zile, pentru ca cel de acasă să se bucure de un gust WOW timp de aproximativ 2 minute (pentru ca o dată ce te apuci de el, nu te poți opri :P).

Tazz by eMAG, Beautyfood - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, Beautyfood – selectat de ghidul Gault&Millau

Andrei Fâciu de la PIZZAMANIA a avut în meniu pizza cu babaganoush toată săptămâna trecută, o explozie de culoare și cu un gust surprinzător, și în același timp firesc, de toamnă. Va urma propunerea sa de pizza cu dovleac.

Tazz by eMAG, PIZZAMANIA - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, PIZZAMANIA – selectat de ghidul Gault&Millau

Alex Dumitru de la DaDa a creat un burger din pulpă de rață confiată in house, servit cu Cartofi wedges cu parmezan și pătrunjel, dulceață de ceapă, mix salata, chedar și roșii. Sosul este o dulceață de fructe de pădure.

Tazz by eMAG, DaDa - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, DaDa – selectat de ghidul Gault&Millau

Daniel Pălici de la MAIZE semnează, la rândul său, un fel de mâncare exclusiv în Tazz: Cartof fermentat, cu spumă de dovleac cu brânza de oaie, iaurt cu leurdă, chips din busuioc și ou afumat/gogonele murate.

Tazz by eMAG, MAIZE - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, MAIZE – selectat de ghidul Gault&Millau

 

La Brașov, meniul de la Bistro de l’Arte se schimbă zilnic, astfel că secțiunea de gusturi și feluri exclusive ar trebui verificată la fel de des – creativitatea Oanei Conată nu cunoaște limite. Iar zilele în care cremșnitul va fi pe listă vor fi cu siguranță și zile de sold out.

Înapoi în București, la Sardin propunerea vine de la Dani Prodan: Branzino con salsa alla mediterranea.

Mediterana n-o putem aduce la București, dar putem aduce lupul de mare proaspăt cu sos mediteranean.

Tazz by eMAG, Sardin - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, Sardin – selectat de ghidul Gault&Millau

 

Ajungem și la desert: Radu Ionescu de la boboko.by.kaiamo ne povestește despre propunerea lor, Cozobao – Cozonac făcut în casă din aluat de bao.

Boboko este, pentru noi, simbol al confortului culinar și al nostalgiei, în forme cât mai variate și personale. Cozobao este puntea de legătura dintre Boboko și KAIAMO, acest desert fiind regăsit în meniul A La Carte KAIAMO însă fiind, în accelași timp, gândit și adus la viață folosind aluatul și tehnica folosită pentru bao buns-urile Boboko. Asfel, observăm legătura, contrastul, însa și sinergia dintre 2 concepte care au la bază același nucleu: dragostea pentru familie și gastronomie. Și, în esență, rețeta unei bunici de cozonac (with a twist) este recomandarea noastră.

Tazz by eMAG, boboko.by.kaiamo - selectat de ghidul Gault&Millau
Tazz by eMAG, boboko.by.kaiamo – selectat de ghidul Gault&Millau

Dincolo de felurile de mâncare disponibile #ExclusivînTazz, luna noiembrie aduce și experiențe disponibile limitate în timp, de doar câteva ore, oferite de către bucătari din comunitatea Gault&Millau – urmăriți veștile in platforma de livrare. Tazz by eMAG aduce gastronomia aproape.

Articole Asemanatoare

24 iulie 2020
Vești din gastronomia locală #16
Experiențele gastronomice memorabile sunt asemenea poveștilor captivante. Există un element central - gustul, iar în ...
15 septembrie 2020
Gault&Millau și Tazz by eMAG, parteneriat pentru a aduce gastronomia mai aproape de publicul larg
Acest parteneriat reprezintă totodată un sprijin pentru restaurantele din comunitatea Gault&Millau, care vor bene...
23 august 2019
[Locuri noi] Athanor. La coupteur., Gurbănești
Situat în Gurbănești, Călărași, Athanor. La coupteur. este o nouă destinație pentru evadări din aglomerația orașului,...