#dinGRIJĂ pentru cei care au grijă

Grija, ingredientul principal al unui proiect prin care echipa medicală din Spitalul Colentina din capitală va primi zilnic meniuri calde

 

Zilele acestea, doar echipele medicale sunt cele care pot purta de grijă, fiind aproape. Pentru ei, companii din diverse medii, învață astăzi cum să lucreze separat, la distanță, dar să acționeze împreună. Astfel, s-au unit într-un efort comun și au pus la contribuție: ingrediente donate de Carrefour, creativitatea și efortul a peste 20 de restaurante, asezonate cu mini verdețuri și mini legume de la Microgreens, totul împachetat în ambalaje biodegradabile și compostabile de la Biodeck și susținut logistic de Ernst & Young România, sub îndrumarea și coordonarea Gault & Millau România pentru a fi alături de cei care au, și ei, la rândul lor, nevoie de grijă. Un proiect care va livra, pe parcursul următoarei luni, peste 8.000 de mese calde echipei medicale din Spitalul Colentina, București.

#dinGRIJĂ pentru cei care au grijă este un demers apărut din dorința de a veni în sprijinul cadrelor medicale din Spitalul Colentina – medici, asistenți și personal de suport – care îngrijesc pacienți depistați cu Covid-19.

 

În următoarea lună, zilnic, echipele din peste 20 de restaurante din București vor găti în semn de solidaritate cu cadrele medicale. Comunitatea acestora este completată de echipele Carrefour România, care asigură donația tuturor alimentelor necesare pentru meniurile calde ale personalului de la Spitalul Colentina, colectarea și livrarea meniurilor, echipa Microgreens care livrează restaurantelor mini verdețuri și legume, echipa BioDeck, care oferă toate ambalajele bio, echipa Ernst & Young România, care susține logistica demersului și inițiatorii, Gault & Millau România, care coordonează procesul. „Vremurile acestea vor fi depășite cu bine dacă rămânem împreună, chiar și de la distanță. Fiecare dintre noi trebuie să facă ceva pentru a-i susține pe cei aflați în linia întâi în lupta cu Covid-19. Noi am înțeles imediat dorința de a sprijini a bucătarilor din comunitatea noastră extinsă de restaurante și am demarat eforturi de organizare, coordonare și cooptare de parteneri pentru a oferi mâncare gătită, cu gust. Am
găsit în Carrefour suportul de care aveam nevoie pentru a pune la punct toate detaliile, iar ajutorul celorlalți parteneri nu a întârziat să apară, fiecare contribuind în mod esențial pentru bunul mers al proiectului”, Raluca Hrițcu și Ștefan Mortici, Country Managers, Gault & Millau România. „Fiecare gest contează, fie el mic sau mare, pentru că ele, împreună, dau măsura responsabilității și au, cu adevărat, forță. Forța de care avem nevoie pentru a ieși câștigători din lupta cu un virus disruptiv.

Aplaudăm inițiativa #dinGRIJĂ și am înțeles nevoia de suport încă din primele momente. De aceea, ne-am alăturat prin donația de alimente, cu sufletele deschise. Sperăm ca acest gest, mic în lupta cu COVID, să dea personalului medical energia de a continua zilnic eforturile minunate pe care le fac”, Anca Damour, Executive Board Member, Carrefour România.

Proiectul, o inițiativă Gault & Millau, Carrefour, Ernst & Young România, Biodeck și Microgreens beneficiază de implicarea a peste 20 de restaurante din capitală care, pe parcursul următoarei luni, își oferă infrastructura și priceperea, pentru a pregăti zilnic meniuri calde pentru Spitalul Colentina:
Amvrosia Restaurant Grecesc, Anika, Atelierul de Tarte, Bacania Veche – The Charity Shop, Coclinta Brasserie, DaDa Restaurant, Grupul City Grill, Fratellini Grup prin Fratellini Bistro, Isoletta, J’ai Bistrot, KAIAMO, M.A.T, Mahala, MAIZE farm to table, Mesogios Seafood Primaverii, Noeme – former GUXT, NOUA. bucătărie românească, Pasterra / La Bottega Del Tartufo, Rocca by The Jar, Sardin, Taj Indian Restaurant, the ARTIST, Voilà, le Bistrot, Zexe Braserie, Zexe Zahana, JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Este o rețea de restaurante ce poate fi extinsă și a cărei configurare oferă proiectului sustenabilitate pe termen lung, dacă acest lucru se va dovedi necesar.

Articole Asemanatoare

31 august 2019
[Locuri noi] Roca Brună, Arad
Roca Brună este o apariție recentă în scena gastronomică a Aradului – sau, mai precis, în apropierea orașului
22 iulie 2022
Vești din gastronomia locală #69
La Anna Charisma Chalet, pe 10 august, va avea loc ,,Charisma Opera Dinner’’ – o cină fine dining în aer liber în col...
23 septembrie 2022
Vești din gastronomia locală #78
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Atelierul de Tarte a deschis o nouă locație, pe str. Benjami...