Crama La Sapata

O cramă cu parfum de plante aromatice și și cu multă personalitate, La Sapata este denumită după un loc din plantația aflată la Somova, în imediata apropiere a porților Deltei Dunării de lângă Tulcea. O afacere recentă, de dimensiune medie, e munca a patru investitori italieni pasionați de producerea de vinuri bio. Terroir-ul este determinat de solurile slabe și nisipoase, revitalizate de plantele aromatice care au proliferat în anii de neglijare.

Struguri cultivați

Albi: Aligoté

Game/etichete vinuri

La Sapata, Triunghiul Mănăstirilor
Crama La Sapata
Str. Straja nr.16 Comuna Somova, Jud Tulcea
Program
Luni: 08:00-16:00
Marți: 08:00-16:00
Miercuri: 08:00-16:00
Joi: 08:00-16:00
Vineri: 08:00-16:00
Sâmbătă: 08:00-14:00
Duminică: Inchis
An fondare companie: 2009
An plantare viță de vie: 1980, începând cu 2011
Suprafața: 35 ha
Sticle produse pe an: ~30.000
Enolog: Roberto Di Filippo
Shop online: Nu
Turism enologic: Nu

Vinurile La Sapata selectate de Gault&Millau