Crama Gîrboiu

Gîrboiu, o afacere de familie, este cunoscută pentru promovarea mai multor soiuri autohtone: Șarbă, Fetească Regală, Fetească Albă, printre care și Plăvaie, un vechi soi românesc păstrat numai aici. În cramă sunt însă vinificate și soiuri internaționale, cum ar fi Muscat Ottonel, Merlot sau Pinot Noir, care cresc bine într-un terroir determinat de solul bogat în minerale, situat între 150 și 200m altitudine și climatul temperat.

Struguri cultivați

Game/etichete vinuri

Cuartz, Bacanta, Tectonic, Epicentrum, Livia, Varancha, Noctia
Crama Gîrboiu
Str. Dealul Cramelor nr. 43, Dumbrăveni, Vrancea
Program
Luni: 08:00-16:00
Marți: 08:00-16:00
Miercuri: 08:00-16:00
Joi: 08:00-16:00
Vineri: 08:00-16:00
Sâmbătă: Inchis
Duminică: Inchis
An fondare companie: 2005
An plantare viță de vie: 2007, 2008, 2009, 2011, 2015, 2016
Suprafața: 250 ha
Sticle produse pe an: 500.000
Enolog: Giovanni Menotti
Shop online: Nu
Turism enologic: Da (degustare)

Vinurile Gîrboiu selectate de Gault&Millau