

M.A.T.
2. Restaurant și/sau bucătar care nu a fost încă evaluat de evaluatorii noștri independenți, dar care a fost recomandat de cel puțin unul dintre bucătarii din ghidul nostru și este avut în vedere pentru evaluare în pregătirea ediției următoare a ghidului;
Alexandru Iacob a deschis propriul său restaurant - M.A.T. [care înseamnă Masa Artisanal Taqueria] - în parteneriat cu Cristi Dăscăleanu, și el bucătar. Restaurantul a fost deschis pe 15 iunie 2020, după publicarea celui mai recent ghid Gault&Millau - care a fost lansat in iunie 2019. Din acest motiv, nu există încă o recenzie formală a evaluatorilor noștri anonimi, însă restaurantul va fi evaluat pentru pregătirea următorului ghid ce va fi lansat in 2021.
Alexandru Iacob a fost câștigătorul premiului Great Chefs of Tomorrow | Marii bucătari de mâine în cadrul Galei Gault&Millau 2018, ca bucătar-șef al restaurantului Kane, care între timp funcționează într-o altă locație și are un alt bucătar-șef (obținuse atunci 14.5 puncte, 2 bonete, printre cele mai mari note acordate în România până acum).
Alexandru Iacob este unul dintre promotorii folosirii ingredientelor locale, de sezon, așadar, pentru valorificarea pe deplin a terroir-ului.
Meniul de M.A.T are în centru tacos, se modifică în ton cu sezonul, iar porumbul folosit pentru foi este un soi special adus din Mexic și cultivat chiar de ei.
Vezi meniul Meniu indisponibil
Joi: | 12:00-20:00 |
Vineri: | 12:00-21:00 |
Sâmbătă: | 12:00-21:00 |
Duminică: | 12:00-20:00 |

