
Anika
2. Restaurant și/sau bucătar care nu a fost încă evaluat de evaluatorii noștri independenți, dar care a fost recomandat de cel puțin unul dintre bucătarii din ghidul nostru și este avut în vedere pentru evaluare în pregătirea ediției următoare a ghidului;
Alexandru Dumitru a deschis propriul său restaurant - Anika - în parteneriat cu Andrei Popa, somelier, la începutul anului 2020, după publicarea celui mai recent ghid Gault&Millau - care a fost lansat in iunie 2019. Din acest motiv, nu există încă o recenzie formală a evaluatorilor noștri anonimi, însă restaurantul va fi evaluat pentru pregătirea următorului ghid ce va fi lansat in 2021.
Alexandru Dumitru a fost câștigătorul premiului Chef of the Year | Bucătarul-Șef al anului 2019 în cadrul Galei Gault&Millau 2019, ca bucătar-șef al restaurantului Bistro Ateneu, între timp închis (care obținuse atunci 15.5 puncte, 3 bonete - cel mai mare punctaj din România de până acum). Tot Alexandru Dumitru este și câștigătorul premiului Terroir în cadrul Galei Gault&Millau 2018 - o recunoaștere a preocupării sale de a colabora cu producători locali. În acel an era bucătar-șef al resaturantului ATRA Doftana, evaluat atunci la 13.5 puncte, 2 bonete.
Alexandru Dumitru este cunoscut pentru folosirea ingredientelor locale, de sezon, iar meniurile create de el impresionează prin simplitate și subtilitate. Asocieriele de vin pentru fiecare fel de mâncare sunt curatoriate de Andrei Popa.
Editare ulterioară: În contextul pandemiei Covid-19, în luna octombrie 2020 restaurantul a lansat conceptul Anika Fried Chicken - disponibil cu livrare
Vezi meniul Meniu indisponibil
*Acest restaurant acceptă plata prin cardul cadou #maideparte, precum și numerar sau card.
*Cardul cadou #maideparte poate fi folosit ca instrument de plată pentru oricare din felurile de mâncare din meniu existente în momentul vizitei.
*Pentru folosirea cardului #maideparte recomandăm rezervarea online prin ialoc sau GaultMillau.
*Acest restaurant oferă, de asemenea, posibilitatea achiziționării unui voucher cadou direct de la restaurant. Detalii la [email protected] sau la 0726 400 148
Mesajul echipei Anika:
"Meniul Anika este viu. Metamorfozează o dată cu sezonul, dar și pe parcurs își schimbă forma și gustul prin ingredientele dăruite de grădina noastră sau ce găsim proaspăt în piață. Ne dorim ca oaspeții să treacă prin experiența produselor în perioada lor de maturitate deplină."
Niciun eveniment în viitorul apropiat.
Luni: | Inchis | |
Marți: | Inchis | |
Miercuri: | 12:00-20:00 | |
Joi: | 12:00-20:00 | |
Vineri: | 12:00-20:00 | |
Sâmbătă: | 12:00-20:00, | 12:00-20:00 |
Duminică: | 12:00-20:00 |
